Görüş Bildir
Haberler
Zamanda Yolculuk Yapmış 10 Unutulmaz Karakter

Zamanda Yolculuk Yapmış 10 Unutulmaz Karakter

Evliya Çelebi
03.11.2014 - 13:31 Son Güncelleme: 04.11.2014 - 09:06

Biliyorsunuz ki, ‘’Ah, keşke olsaydı.  Gider gider gelirdik.’’ dedirten bir konu zamanda yolculuk. Biri keşfetti de gizliyor mu orası bilinmez ama şimdilik sadece film ve kitap karakterleri zamanda yolculuk yapabiliyor. İşte, 10 film ve onların zamanda yolculuk yapan efsane karakterleri. Siz bizim gibi kıskanmadan, doya doya bakınız.

1. Marty McFly /Geleceğe Dönüş

1. Marty McFly /Geleceğe Dönüş

Hepimizin aklına gelecek ilk karakterler, efsane bir serinin, efsane kahramanı Marty tabii ki. Çılgın Brown’ım bulmuş zaman makinesini, Marty’de bir geleceğe, bir geçmişe gitsin gelsin. Uçan kaykaylarla yolculuk yapsın, geçmiş zaman partilerinde rock’n roll çalsın. Oh ne ala!

2. Jenna Rink / Keşke 30 Olsam

2. Jenna Rink / Keşke 30 Olsam

13 yaşında bir kız çocuğusun sen, senin neyine 30 olmak? Daha biriktireceğin ergenlik anıların, yakmak isteyeceğin fotoğrafların olacaktı. 30’da da umduğunu bulamadın. Oh olsun sana.

3. Hermione Granger / Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

3. Hermione Granger / Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

‘’Ders, ders, ders! Okul, okul, okul!’’ diye çıldıran Hermione’ye fazladan derslere girebilsin diye zamanda yolculuk yapabileceği bir kolye veriliyor. Ama tabii ki, bu sadece ders için kullanılabilecek bir kolye olarak kalmıyor. İyi de oluyor, çok da güzel oluyor. Masumlar kurtuluyor sonunda.

4. Frank Sullivan /Frekans

4. Frank Sullivan /Frekans

Bir doğa olayının sonucunda yakalanan bir frekansla 30 yıl sonrasındaki oğluyla konuşan bir adam var bu filmde. Çoğumuz henüz evlenmemişken bile, gelecekteki çocuğumuzla konuştuğumuzu düşünsenize! Çıldırırız!

5. Henry DeTamble / Zaman Yolcusunun Karısı

5. Henry DeTamble / Zaman Yolcusunun Karısı

Genetik bir rahatsızlıktan dolayı zamanda yolculuk yapma yeteneğinin olması mı? Bu nasıl hastalık, bu nasıl genetik; sorarız size. Ama adamın geçmişi, bugünü, geleceği; sevdiği kadın. İşte, bu çok tatlı!

6. Evan Treborn / Kelebek Etkisi

6. Evan Treborn / Kelebek Etkisi

Evan, hepimizin istediği bir şeyi yapıyor; geçmişine giderek bütün sorunlarını temizlemeye ve hayatını yeniden kurmaya çalışıyor. Yaa biz de istiyoruz öyle bir yetenek, bizim neyimiz eksik? Biz de temizleyelim geçmişi falan. Hoş yani.

7. James Cole / 12 Maymun

7. James Cole / 12 Maymun

Bir virüs, 2035 yılında dünyadaki insanların sadece %1’ini bıraktıysa ve zaman makinesi de bulunduysa yılanın başını küçükken ezmek şart haliyle. James Cole zamanda yolculuk yapıyor ama insanlık için yapıyor, helal olsun!

8. Lola / Koş Lola Koş

8. Lola / Koş Lola Koş

Mafyaya kuryecilik yapan sevgilisi parayı kaybetti diye zamanı geri alıp alıp bütün film boyunca koşan bir kız şu Lola. Ama bu yarışın sonunda sevdiği çocuğun hayatı var, koşmasın da ne yapsın demeden de edemiyoruz. Aşk bu, aşk!

9. Tim Lake / Zamanda Aşk

9. Tim Lake / Zamanda Aşk

21 yaşından sonra, ailedeki bütün erkekler zamanda yolculuk yapabiliyor, sonra döndür zamanı geri, al zamanı ileri. Sevdiğin kadını tavlamak için bu yeteneğini sonuna kullan falan. Oh be hayat sana güzel Tim Lake!

10. Evliya Çelebi / Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu

10. Evliya Çelebi / Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu

Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu, listedeki tek animasyon, üstelik Türk yapımı. Diğerleri gibi dakikalarla, saatlerle,on yıllarla ifade edilecek bir yolculuk değil onunki. Tam 400 yıl sonrasına, yani bugüne geliyor Evliya Çelebi! Açıkçası sizin gibi biz de, nasıl bir maceraya atıldığını hayal etmekte bile zorlanıyoruz. Koskoca 400 yıl; kimler geldi, kimler geçti, neler neler değişti. 

7 Kasım’da vizyona girecek bu animasyonu izlemek için gün saymamak elde mi, tabii ki değil! Belki de zamanda yolculuk diye bir şey gerçekten vardır ve Evliya Çelebi aramızdadır? Olamaz mı?

'Evliya Çelebi, Ölümsüzlük Suyu' 7 Kasım'da Sinemalarda!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cemre Güleryüz

doctor who nun karakterleri ne oluyor ??????????????

Kigami Turkoglu

Zamanda yolculuk listesinde Zaman Lordu yok! Doctor Who suz liste. Kınıyorum :)

Şimal Güngör

Doctor Who'suz bu paylaşım bir hiç.