Görüş Bildir
Haberler
Yüzümüzdeki Güzellik Oranını Belirleyen Gizli Etken: Masseter Kası

Yüzümüzdeki Güzellik Oranını Belirleyen Gizli Etken: Masseter Kası

Fulin
09.10.2015 - 18:17 Son Güncelleme: 09.10.2015 - 18:42

Fiziksel güzellik standartlarını belirleyen birçok unsur var. Vücutta ölçülerin, yüzde kaş, burun ve dudakların simetrisi gibi belli oranlar söz konusu. Güzelliğin bir saplantı haline dönüştüğü günümüz dünyasında ise bu belli başlı estetik normları yeterli gelmiyor. Güzellik algısını çok etkileyen ancak farkında olmadığımız çiğneme kasımız Masseter, estetik cerrahinin son gözdesi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Masseter Kası

Masseter Kası

Çiğneme kas grubunun en önemli üyesi, Masseter kası. Dişlerinizi sıktığınızda dişlerinizin arka kısmında hareket eden bu kası hissedebilirsiniz. Masseter, yiyecekleri çiğneme gibi hayati bir işlevi olduğu için oldukça güçlü bir kastır.

Güzellikle İlgisi

Güzellikle İlgisi

Masseter kası erkeklerde daha gelişmiştir. Bunun sebebi testosteron hormonu. Gelişmiş kas çene kemiğini de güçlendirerek köşeli bir çene görünümüne neden oluyor. Hormonal çekiciliğe göre de (karşı cinste hormonlarımızın yönlendirmesi ile güzel bulduğumuz unsurlar) kemikli bir yüz yapısına sahip erkekler daha çekici bulunurken, durum kadınlarda tam tersi. Kadınların daha yumuşak hatlara sahip olması tercih sebebi.

Uzakdoğu ve Masseter

Uzakdoğu ve Masseter

Çene operasyonları, dünyada plastik cerrahinin merkezi olan Uzakdoğu'da oldukça popüler. Genetik olarak alt çenenin önde olması ve Masseter hipertrofisi Asya'da sıklıkla karşılaşılan bir estetik problem. Bu nedenle her yıl binlerce Asyalı, ideal yüz yapısı olarak tanımlanan oval yüz şekline ulaşmak için bıçak altına yatıyor.

Masseter Operasyonu

Masseter Operasyonu

Masseter ameliyatı ağız içinden ulaşılan kas grubundan bir miktar kasın alınmasından ibaret. Eğer ileri bir vakaysa çene kemiğinin köşesi de törpüleniyor.

Erkeklerde Durum Farklı

Erkeklerde Durum Farklı

İleri derecede Masseter hipertrofisi olan erkekler kadınlarla aynı operasyonu geçirse de, erkekler genellikle implantlar yardımıyla daha keskin ve köşeli bir çene hattına sahip olmaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyonun Riskleri

Operasyonun Riskleri

Her ne kadar basit bir işlemmiş gibi görünse de, çiğneme kaslarına müdahale etmek oldukça riskli. Yüz sinirlerinin yoğun olduğu bir bölge olduğu için çiğneme yetisinin bozulmasından yüz felcine kadar pek çok riski var.

Botoks

Botoks

Sorunun çok büyük olmadığı ve operasyon risklerinin alınmak istemediği durumlarda botoks devreye giriyor. Masseter kasına yapılan botoks kası gevşeterek hacmini küçültüyor ve bu da yüze daha yumuşak bir ifade katıyor.

Makyaj

Makyaj

Doğru gölgeleme ve aydınlatma teknikleri ile çene köşelerinin görünümünü hafifletmek mümkün.

Güzellik dünyasının bir sonraki takıntısında görüşmek üzere.

Güzellik dünyasının bir sonraki takıntısında görüşmek üzere.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
163
95
59
51
40
29
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bayan Snow

İyi de Angelina Jolie orasındaki kemikleri belirgin olduğu için çok güzel ve karizmatik.

Ceren Kılıç

Asyadan alınan örneklerin çoğu Kore (tanıyon mu hepsini demeyin, yazılar korece). Adamlar estetik cerrahı konusunda uzay olmuşlar. Bizim burda kulak burun bo... Devamını Gör

menemen

bundanda eksik kalalım