Görüş Bildir
Haberler
Yüzüklerin Efendisi Serisi Oyuncularının 14 Yılda Yaşadıkları Değişim Sizi Çok Şaşırtacak!

Yüzüklerin Efendisi Serisi Oyuncularının 14 Yılda Yaşadıkları Değişim Sizi Çok Şaşırtacak!

Natasha Romanoff
04.07.2015 - 03:51 Son Güncelleme: 08.07.2015 - 01:55

Dünyaca ünlü seri Yüzüklerin Efendisi'nin üzerinden tam olarak 14 yıl geçti. Tabi ki zaman geçtikçe oyunculardaki değişimler (ya da değişmemeler) de göze çarpıyor. İşte filmin üzerinden geçen o kadar zamandan sonra oyuncuların eski ve yeni halleri

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Viggo Mortensen - Aragorn

1. Viggo Mortensen - Aragorn

Ah o zamanlar uzun siyah saçlarından sen suçluydun ama gel görelim ki yıllar geçti o yaşlandı, o güzel saçları gitti, beyazladı. Ama derler ya 'yaşlanınca karizma olursun' diye, Viggo Mortensen bunu doğruluyor. Zaten Yüzüklerin Efendisi'nin çekimlerinde pek genç sayılmazdı. Başladıklarında 42 yaşındaydı şuan 56 yaşında.

2. Ian McKellen - Gandalf

2. Ian McKellen - Gandalf

5. Günün şafağında doğuya çok baktık be Gandalf. Bu adamın hakkının verilmesi gerek en harika performans gösterenlerden birisi. Şuan da hala bir kaç filmde rol alıyor en son gördüğümde X-Men'de Erik Lensherr'in gençliğini canlandırmıştı. Filmde rol aldığında 62 yaşındaydı şimdi 76 yaşında Allah uzun ömürler versin.

3. Elijah Wood - Frodo Baggins

3. Elijah Wood - Frodo Baggins

Yüzüklerin Efendisi'nin Küçük Emrah'ı Frodo, çoğu kişi mızmız olduğunu söylese bile siz yiyecek hiçbir şey yokken fitneci Gollum ve yol boyunca 'Bay Frodo' diye susmayan bir bahçıvan ile yol alsanız nasıl Emrah'a dönmezsiniz ki. Filme başladığında 20 yaşında olan Elijah Wood şuan da 34 yaşında ve anlaşılan Frodo yüzüğü atmamış.

4. Liv Tyler - Arwen

4. Liv Tyler - Arwen

Ah be Arwen o zamanlar tüm erkeklerin hayalini süslerdi, bir kır düğününde beyazlar içinde elbise ile evlenmeyi düşlerlerdi. Ama bu kız pek normal değildi hem orta dünyanın ilk sübyancısıydı. Hem de savaş zamanı gergin olan adama babasını gönderip mesaj yollayandı. Herkes eski güzelliğinin gittiğini düşünüyor ama ben katılmıyorum. Liv Tyler filmde rol aldığında 24 yaşındaydı şuanda 38 yaşında.

5. Sean Bean - Boromir

5. Sean Bean - Boromir

Yine öldüğü bir film, yine onurlu olduğu bir film, yine hata yaptığı bir film. Boromir karakterinin bence Ned Stark'tan pek farkı yok. Keşke o yüzüğe bu kadar takmasaydın kafayı Boromir ama bunların tek suçlusu babandı biliyoruz biz. Sean Bean filmde 42 yaşındaydı şuan 56 yaşında. Ne diyelim artık ölmemeye çalış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sean Astin - Samwise Gamgee

6. Sean Astin - Samwise Gamgee

Bu var ya bu Gollum'dan da beterdi 3 filmdir 'Bay Frodo' diye susmayan Samwise, filmin son sahnelerinde bıkmış ve Frodo diye söylenmeye başlamıştır. Yine çoğu kişi asıl kahramanın Samwise olduğunu düşünüyor. Ben de farklı düşünmüyorum ama bence ikisi de kahramanlık yaptı. Böyle de kalmadı, Shire'nin en güzel kızını kaptı. Sean Astin filmde rol aldığında 30 yaşındaydı şuan 44 yaşında.

7. Cate Blanchett - Galadriel

7. Cate Blanchett - Galadriel

Keşke filmde o kadar az görünmeseydin de seni daha çok izleseydik be Galadriel. Sarı saçlarından sen suçlusun Galadriel. Bu kadın filmin kahramanlarından biri, yüzük kardeşlerine verdiği hediyeleri mi saysam, Frodo'yu Boromir'e karşı uyarmasını mı saysam yoksa yine Frodo'yu umudunu yitirmişken ayağa kaldırması mı? Cate Blanchett son günlerde rol aldığı Cindirella filminde o imajını gözümde yitirse bile Galadriel efsanedir. Filmde başladığında 32 yaşındaydı şuan da 46 yaşında.

8. Orlando Bloom - Legolas

8. Orlando Bloom - Legolas

Elf gözlerin neler görüyor Legolas, ah Legolas ah. Yine saçlarından suçlu bir karakter daha. Ergenken sana o kadar aşıktım ki anlayamazsınız. Orlando Bloom filmden en karlı çıkan oyuncu, seri bittikten hemen sonra ardından Karayip Korsanları üçlemesinde rol alıp aynı yıllarda Truva adlı filmde büyük çıkış yapmıştır ve yönetmenlerin en aradığı isim olmuştur. E tabi olucak. Bu aralar kendisi depresyondadır. Filmde rol aldığında 24 yaşındaydı şuan da 38 yaşında ama hiç belli etmiyor.

9. Miranda Otto - Eowyn

9. Miranda Otto - Eowyn

Bu kadın filmde çok boş işler yaparak en çok görünen kadın karakterdir. Boş işlerini sonlandırması 'I'am no men' repliği ile olmuştur. Tam bir şıpsevdidir. İlk kuzeni sonra Aragorn sonra da Faramir'e aşık olup mutluluğu onda bulmuştur. Filme 33 yaşında başlayan Miranda Otto şuan 47 yaşında.

10. Dominic Monaghan - Meriadoc Brandybuck

10. Dominic Monaghan - Meriadoc Brandybuck

Bu dengesiz hobbit , hobbit tarihinde ki en uzun boylu hobbittir. Bunu içtiği içeceğe borçludur. Bilmiyorum ama Dominic Monaghan'da iyi bir oyunculuk yok ama filmden sonra uzun süre Lost dizisinde oynamıştır. Hakkında söylenecek bir şey bile yok. Boş bir karakter bence. Pippin ve Mery ikilisi efsanedir ayrıca. Filme başlarken 24 yaşındaydı şuan 38 yaşındadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Billy Boyd - Peregrin Took

11. Billy Boyd - Peregrin Took

Billy Boyd'un yaşlanması tuhaf sonuçlandı onu görenler Muhteşem Yüzyıl'da rol alacak mı diye sorup soruşturdular. Bu Hobbit, filmde öyle dengesiz işler yaptı ki Mery'den bile boş bir karakter. Moria madenlerinde trolleri uyandırması mı, Sauron ile iletişim kurması mı yoksa Denethor'un emrine girmesi mi desem bilemedim ama Faramir'in hayatını kurtardığını unutmayalım. Filme 32 yaşında başlamıştır şuan 46 yaşındadır.

12. David Wenham - Faramir

12. David Wenham - Faramir

Babasıyla sorunları yüzünden az mı üzülmüştüm Faramir'e. Ama babasına uymayıp yüzüğü elinin tersiyle itti. Bence melek gibi bir karakter, en karakterli karakter. İzlerken bir an deli babası gerçekten yakıcak zannetmiştim. Daha sonralar da hayatını Eowyn ile birleştirip mutlu mesut yaşamışlardır. David Wenham filmde rol alırken 35 yaşındaydı şimdi 49 yaşında.

13. Hugo Weaving - Elrond

13. Hugo Weaving - Elrond

Bu adam da kızını vermek istemeyen anne tipi var, gerçekten. Bir kaç kişi daha böyle düşünüyor. Ama yüzük yok olduğunda, Aragorn kral olduğunda ve diyarlar huzur dolu olduğunda kızını vermeyi düşünüyor. Nasıl desem fakirken vermek istemeyip parası olunca veren anne gibi ama Elrond'a laf yok cimrilik etmeyip kılıcı yeniden yaptırdı. Filme başladığında 41 yaşında olan oyuncu şuan 55 yaşında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
183
123
54
20
16
10
7