Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'a Kaçan Darbeci Askerler Atina'ya Sevk Edildi

Yunanistan'a Kaçan Darbeci Askerler Atina'ya Sevk Edildi

ATKN
22.07.2016 - 15:45

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin tutuldukları Kavala'dan başkent Atina'ya nakledildikleri öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişiminden sonra askeri Skorsky S-70 tipi helikopterle Dedeağaç Dimokritos havaalanına inerek siyasi sığınma talebinde bulunan 2 binbaşı, 4 yüzbaşı ve 2 astsubay Atina'ya götürüldü.

Askerlerin savunmasını yapan avukatlardan İllia Marinaki, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada darbeci askerlerin Atina'ya gönderildiklerini teyit etti.

Marinaki, şu anda sevk sebebini ve yeni bir karar olup olmadığını bilmediğini belirterek, 'Sevk işlemi başlatıldığında ben haberdar değildim. Ama ilk bakışta bu güvenlik sebepleriyle değil gibi görünüyor.' şeklinde konuştu.

İkişer ay hapis cezasına çarptırılmışlardı

İkişer ay hapis cezasına çarptırılmışlardı

Darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Dedeağaç adliyesindeki duruşması dün görülmüştü. 

Askerlere, ülkeye yasa dışı girmek suçundan ikişer ay hapis cezası verilmişti.

Yunan hükümet yetkilileri ise askerlerin iltica makamlarının bulunduğu Atina'ya sevk edilmeleriyle daha iyi bir koordinasyon sağlanacağını ifade etti.

Yetkililer, darbecilerin tam olarak nerede tutulacaklarına yönelik bilgi vermekten kaçınarak, yalnızca 'özel bir yer' bilgisini paylaştı.

DHA ve AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
16
4
3
2
2
1