Görüş Bildir
Haberler
Dört Eski Bakan İçin Yüce Divan Oylaması 22 Aralık Pazartesi Günü

Dört Eski Bakan İçin Yüce Divan Oylaması 22 Aralık Pazartesi Günü

Batuhan
17.12.2014 - 18:49 Son Güncelleme: 18.12.2014 - 16:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, 4 eski bakanın Yüce Divan oylamasının pazartesi günü komisyonda yapılacağını söyledi.

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar için kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu bugün saat 14.00'de TBMM'de basına kapalı olarak toplandı. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren komisyonun ardından Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, gazetecilerin soruların yanıtladı. Yüce Divan oylamasıyla ilgili soruya Köylü, Pazartesi günü açık oylama ile Yüce Divan oylamasının yapılacağını herkes oyunu belli edeceğini söyledi.

Raporla ilgili soruya Köylü, “Raporu biz yazacağız. Süremiz içerisinde raporu vereceğiz. Meclis tatile gideceği için raporumuzu rahat rahat yazarız” dedi.

Kaynak: http://www.dha.com.tr/yuce-divan-oyla...

Komisyon üyeleri 22 Aralık Pazartesi günü  Yüce Divan oylaması için bir araya gelecek. Komisyondaki oylamadan çıkacak sonucun, Genel Kurul’da yapılacak asıl oylamanın da rengini de ortaya koyacağı belirtiliyor.

Yüce Divan’a sevk için en az 276 oy gerekiyor. Muhalefet, bağımsızlarla birlikte tam kadro oy kullansa bile, Yüce Divan için yeterli oyu bulamıyor. Bu nedenle AKP’den verilecek fire merak ediliyor. Genel Kurul’da yapılacak oylamanın gizli olması fire beklentisini güçlendiriyor.

AKP kanadında, bakanların Yüce Divan’a gönderilmeyeceği yönünde bir hava var. 17 Aralık’ın hükümete karşı darbe olduğu iddiasını savunanların sayısı az değil. Ancak, partide sayıları 70’i bulan ve ‘3 dönem’ kuralına takıldıkları için milletvekillikleri sona erecek olanlardan fire verilebileceği kulislerde konuşuluyor.

KORAY AYDIN: YAKAYI KURATABİLECEKLERİ MADDEDEN

Yüce Divan’da yargılanıp beraat eden MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, AKP’nin kamuoyunun gözünü boyamak için dört eski bakanı ‘görevini kötüye kullanma’ gibi basit maddelerden Yüce Divan’a gönderebileceği ihtimali olduğuna dikkat çekiyor. Aydın’a göre, bakanlar, yolsuzluk, rüşvet gibi suçlardan dolayı Yüce Divan’a gönderilmeyecek.

DEDEOĞLU: KOMİSYONDAN BİLGİ ALAMIYORUZ

MHP’nin komisyon üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Komisyonun çalışma sistemiyle ilgili birçok itirazımız oldu. Bu zamana kadar yaklaşık 10 dilekçe verdim. Çalışmanın sağlıklı olmadığı, çağrılması gereken emniyet güçlerinin, görevden alınan savcıların dinlenmesi, emniyet güçlerinde üst düzeyde olanların bu komisyona çağrılması ve sonunda da en üst noktada kime dayanıyorsa o kişilerin gelip komisyona ifade vermelerine ilişkin dilekçelerimiz var” dedi.

TASLAK RAPOR VE MUHALEFET ŞERHİ HAZIRLIKLARI

Soruşturma Komisyonu’nun görev süresi 27 Aralık’ta bitiyor. Ancak TBMM 23 Aralık’ta tatile gireceği için raporun TBMM Başkanlığı’na teslim edilme tarihi uzadı. Daha önce 5 Ocak olarak takvimlenen teslim tarihi 9 ya da 10 Ocak’a sarkacak gibi duruyor.

Gelecek hafta başında bakanlarla ilgili yapılacak oylama sonucuna göre, Genel Kurul’a gelecek komisyon raporu da ona göre şekillenecek. Komisyonun şimdiden taslak rapor yazımına başladığı belirtiliyor. CHP kanadı son dakikaya kalmamak için muhalefet şerhi hazırlığında. MHP’nin de rapora şerh düşmesi bekleniyor. HDP’nin ise komisyondan çekildiği için söz hakkı bulunmuyor.

Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,(DHA) ve Zete

Kaynak: http://zete.com/17-aralik-komisyonu-u...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0