Görüş Bildir
Haberler
Yönetmenlerin Daha İlk Deneyimlerinde Şaha Kaldırdığı 31 Benzersiz Film

Yönetmenlerin Daha İlk Deneyimlerinde Şaha Kaldırdığı 31 Benzersiz Film

Gökhan A.
09.02.2016 - 17:04

Bu film listemizde de ilk yönetmenlik deneyimleriyle sinemaseverlerden tam not almış yönetmenlerin filmlerine yer veriyoruz. Bazı yönetmenler daha önce Tv filmi yönetse de sinemalarda vizyona giren ilk filmleri dikkate alınmıştır.

Sıralama rastgeledir ve özetler turkcealtyazi.org dan derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Quentin Tarantino | Rezervuar Köpekleri (1992)

1. Quentin Tarantino | Rezervuar Köpekleri (1992)

Reservoir Dogs

http://www.imdb.com/title/tt0105236

Büyük bir hırsızlık olayı için bir araya gelen bir ekip, birbirlerinin isimlerini bile bilmeyen bir grup hırsızdan oluşuyor. Soygunda yaşanan bir aksaklık nedeniyle kan gölüne dönen atmosferde polisten kaçmaya çalışan ekip, aralarında bir polis casusunun olduğunu öğreniyorlar ve bu kanlı mücadele fiziksel şiddeti de anbean artan psikolojik bir savaşa dönüşüyor.

2. Steve McQueen | Açlık (2008)

2. Steve McQueen | Açlık (2008)

Hunger

http://www.imdb.com/title/tt0986233

IRA ile ilgili olarak çekilmiş filmde, Bobby Sands'in insanlık dışı muamelelere maruz kalışındaki sertliği adeta yaşıyorsunuz. Diyalogsuz sahnelerin vuruculuğu ile başlayan film, tüm filme yayılan dehşetli gerçeklik duygusu ile izleyeni kavrıyor. Mahkumların battaniye ve yıkanmama eylemleriyle ilerleyen direnişleri, altı hafta süren açlık grevi ile doruğa çıkıyor. Hayatı mücadele ile geçmiş Sands’ın kendi vücudunu yaşamının son savaş alanı olarak addedmesiyle yaşanan dramatik süreç muazzam bir etkileyicilikle gözler önüne seriliyor.

3. Dan Gilroy | Gece Vurgunu (2014)

3. Dan Gilroy | Gece Vurgunu (2014)

Nightcrawler

http://www.imdb.com/title/tt2872718

Lou Bloom kariyer peşinde, genç ve hırslı bir adamdır. Hayatta 'amaca giden her yol mübahtır' düsturunu benimseyen bu hırslı adam, geceleri şehirde yaşanan suç olaylarını tüm açıklığı ile kamerasına kaydetmeye başlar. Şehrin önde gelen televizyon kanallarından birinde gece muhabiri olarak işe girmesi de uzun sürmez. Fakat ne var ki, kariyerinde benimsediği yolun da bir faturası elbet olacaktır...

4. Kevin Costner | Kurtlarla Dans (1990)

4. Kevin Costner | Kurtlarla Dans (1990)

Dances with Wolves

http://www.imdb.com/title/tt0099348

Teğmen Dunbar .Amerikan iç savaşından sonra güney Dakota'daki sınır karakoluna atanır.Sürekli sınır karakoluna gelen bir kurtla arkadaş olur.Bu kurtla oyunlar oynarken onu Sioux kabilesinden yerliler görür ve ona kurtlarla dans eden adam adını takarlar.Dunbar'ın bu kabileyle tanışması sonucu politik fikirleri değişmeye başlar.Zaman içinde bu barışcıl kızılderilileri dahada yakından tanıyarak dostluklarını ilerletir.Onlardan biri gibi davranmaya başlandığında aslında kızılderililerin büyüttüğü bir beyaz olan tek yumrukla direnen aşık olacak ve gelen tehlikeleri birlikte gögüs gerecekler.

5. David Lynch | Silgi Kafa (1977)

5. David Lynch | Silgi Kafa (1977)

Eraserhead

http://www.imdb.com/title/tt0074486

Dev makinelerin çalıştığı dumanlarla kaplı bir evrende geçen filmde Jack Nance'in canlandırdığı Henry Spencer'ın özürlü kız arkadaşı olan Mary X'den (Charlotte Stewart) mutant bir çocuğu olur. Bu öykü etrafında ilerleyen film, 30 dakika boyunca Spencer'ın kabusuna bizi davet eder. Bir sürü rahatsız edici imge, izleyicinin algısını allak bullak eden bir ses bandı ve siyah-beyaz görüntüleriyle, 'Eraserhead' bir deneysel sinema başyapıtıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sam Mendes | Amerikan Güzeli (1999)

6. Sam Mendes | Amerikan Güzeli (1999)

American Beauty

http://www.imdb.com/title/tt0169547

Daha yakından bakın... Kırk yaşını geçmiş bir adam olan Lester, kendisinden önemli beklentileri olan ve bunu bulamayınca ondan nefret eden karısı Carolyn, yıkılmaya yüz tutmuş bir evlilik, babasından nefret eden bir kız ve onu işten çıkarmaya uğraşan bir patron arasında bocalamaktadır. Daha yakından bakın... Hayatında bazı değişiklikler yapmaya karar veren Lester, bundan korkmakta ama korkusu arttıkça mutluluğu da artmaktadır ancak en büyük mutluluğun bedeli de çok büyük olacaktır. Daha yakından bakın...

7. Mike Nichols | Kim Korkar Hain Kurttan? (1966)

7. Mike Nichols | Kim Korkar Hain Kurttan? (1966)

Who's Afraid of Virginia Woolf?

http://www.imdb.com/title/tt0061184

Orta yaşlı bir karı kocanın ızdırap verici aşk-nefret oyunlarının içerisine yeni tanıştıkları genç bir çifti de çekmeleri ve alkolün de körüklediği sabaha dek süren fırtınalı zaman zaman da gülünç bir didişme, acı çektirme oyunu sonunda içlerindeki her şeyi ortaya dökmeleri anlatılmaktadır. Cinsel imalarla dolu küfürlü dili filmin çevrildiği yıllarda sinemada alışılmadık bir şeydi ve o yıl değişen film derecelendirme sistemi sayesinde birçok salonda gösterilebildi.

8. Adam Elliot | Mary ve Max (2009)

8. Adam Elliot | Mary ve Max (2009)

Mary and Max

http://www.imdb.com/title/tt0978762

Mary, Avustralya'nın kenar mahallerinden birinde yaşayan, sorumsuz ve yoksul bir aileye sahip olan, sekiz yaşındaki yalnız bir kız çocuğudur. Küçük kızın konuşabildiği tek kişi mektuplaştığı Avustralyalı bir savaş gazisidir. Postaneye gittiği bir gün şans eseri bir New York adres rehberi görür. Rehberi karıştıran Mary, New York'ta yaşayan Max Jerry Horowitz isimli bir adama mektup yazmaya başlar. Max, Manhattan'daki dairesinde yalnız yaşayan, ruhsal problemleri olan asosyal ve obez bir adamdır. 44 yaşındaki Max, Mary'nin mektubunu alır ve cevap yazmaya koyulur.

9. Spike Jonze | John Malkovich Olmak (1999)

9. Spike Jonze | John Malkovich Olmak (1999)

Being John Malkovich

http://www.imdb.com/title/tt0120601

Craig kendince yetenekleri olan bir kuklacıdır. Ancak bu meslek ona elbette ki hayatta kalmasını sağlayabilecek bir para kazandırmamaktadır. Bu nedenle önemli bir kararın eşiğinde olduğunu hissetmektedir. Craig'in karısı olan Lotte ise bir pet shop'da çalışmaktadır. Sürekli olarak kendi işinin tuhaf yanlarından dem vuran Lotte, Craig'in canını fazlasıyla sıkmaktadır. Şansı yaver giden Craig bir firmada iş bulur. Şirkette tanıştığı Maxine isimli bir kadın onun ilgisini cezbeder. Ancak Maxine, Craig'le hiçbir şekilde ilgilenmemektedir. Bir gün Craig çalıştığı firmada gizli bir kapıcık bulur. Kapıdan içeri giren Craig, nasıl olduysa, John Malkovich'in bedeninde uyanacaktır.

10. Orson Welles | Yurttaş Kane (1941)

10. Orson Welles | Yurttaş Kane (1941)

Citizen Kane

http://www.imdb.com/title/tt0033467

Filmde, zengin medya patronu Charles Foster Kane, Xanadu'daki görkemli malikânesinde hayata gözlerini yumar ve son nefesini verirken, başucundakilere kimsenin anlam veremediği bir sözcük fısıldar: 'Rosebud'. Bütün medya, Kane'in son sözünün anlamını bulmak için harekete geçer ve konuşulan her kişi, Kane'in hayatının farklı bir yönünü ortaya çıkartır. Ancak 'Rosebud' gizemini korur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jim Sheridan | Sol Ayağım (1989)

11. Jim Sheridan | Sol Ayağım (1989)

My Left Foot: The Story of Christy Brown

http://www.imdb.com/title/tt0097937

Beyin felçli olarak doğan Christy Brown hastalığı nedeniyle hareketlerini kontrol edemez ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir yaşam sürer. Ancak çocukluğunda sol ayağının felçten etkilenmediğinin farkına varması hayatını değiştirecektir. Christy sol ayağını kendine verilmiş bir şans olarak görür ve azmin de yardımıyla hastalığının etkilerini yenmeye çalışır. Bu çalışmanın sonucunda ise sakat vücudunun içinde gizli olan zeka ve yazma yeteneği ortaya çıkacaktır.

12. Guy Ritchie | Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana (1998)

12. Guy Ritchie | Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana (1998)

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

http://www.imdb.com/title/tt0120735

Eddy ve arkadaşları ellerindeki 100.000 poundu değerlendirmek için kumara yatırırlar. Aralarında en kurt oyuncu Eddy olduğu için arkadaşları masaya onu yollarlar. Fakat masada her şey çoktan ayarlanmıştır. Eddy oyunun sonunda Hatchet Harry'e yarım milyon pound borçlanır. Bu borcu bir hafta içerisinde ödemelidir yoksa Hatchet Harry'nin parmaklarını keseceğini biliyordur. Bu uğurda arkadaşlar parayı bulmak için bir dizi komik olaya karışırlar. Hatta bunlardan birinde Eddy'nin babasının antika tüfeği ile soygun yapmaya kalkarlar. Fakat hepsinde başarısızlığa uğrarlar. Fakat ellerindeki antika tüfeğin değerini bilmemektedirler.

13. Alex Garland | Ex Machina (2015)

13. Alex Garland | Ex Machina (2015)

Ex Machina

http://www.imdb.com/title/tt0470752

Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir.

14. Marc Webb | Aşkın (500) Günü (2009)

14. Marc Webb | Aşkın (500) Günü (2009)

(500) Days of Summer

http://www.imdb.com/title/tt1022603

Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur. Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıradışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir.

15. John Huston | Malta Şahini (1941)

15. John Huston | Malta Şahini (1941)

The Maltese Falcon

http://www.imdb.com/title/tt0033870

Özel dedektif Sam Spade, ortağı Miles Archer ve sekreterinden oluşan dedektiflik bürosunda her gün sıradan ve bilindik işlerin peşinde koşarken müşteri olarak gelen Brigid O'Shaughnessy'nin hayatlarına girmesi ile herşeyin değişeceğinden habersizdir. Brigid, kardeşinin birlikte kaçtığı belalı sevgilisini bulmaları için iki dedektifi tutunca Archer, adamı bulmak için hemen peşine düşer. Fakat ortağının bu yolculuk sırasında gizemli bir şekilde öldürülmesi sonucu, Brigid'in aslında yalan söylemiş olduğu ortaya çıkar. Bütün bu yalanların uzandığı nokta, Malta Şahini adlı paha biçilmez bir heykele ulaşabilmektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Frank Darabont | Esaretin Bedeli (1994)

16. Frank Darabont | Esaretin Bedeli (1994)

The Shawshank Redemption

http://www.imdb.com/title/tt0111161

Andy cezasını çekmek üzere Shawshank Hapishanesi'ne götürülür. Burası hayatında görmediği kadar kötü bir yerdir. Burada bir çok hakaret ve saldırıya maruz kalacaktır. Andy tüm başına gelenlere rağmen hayata pozitif bakmayı bilen bir adamdır. Bu bakış açısıyla kendine bir çok dost edinir ve zamanla hapishanede sevilen biri olur. En iyi arkadaşı ise Red (Morgan Freeman) olmuştur. Red hapishane hayatında Andy'e bir çok konuda yardımcı olur. Andy ise Red'in hayata bakış açısını tamamen değiştirecektir.

17. Tony Kaye | Geçmişin Gölgesinde (1998)

17. Tony Kaye | Geçmişin Gölgesinde (1998)

American History X

http://www.imdb.com/title/tt0120586

Derek Vinyard, odasında ve göğsünde Nazi amblemi bulunan; zenci düşmanı bir Nazi'dir. Kardeşi Danny ise, Derek kadar cesur ve atılgan olmasa da, abisi kadar ırkçı bir Nazi'dir. Zenciler tarafından öldürülen babası yüzünden nefreti dizginlenemeyen Derek, bir gece hayatını tümüyle değiştirecek olan bir suç işler.Derek Vinyard, artık bir katildir ve hapishaneye gönderilir. Hapishane ortamında Derek'in bilmediği kurallar geçmektedir ve genç adam şimdi bıçak sırtındadır.

18. Florian Henckel von Donnersmarck | Başkalarının Hayatı (2006)

18. Florian Henckel von Donnersmarck | Başkalarının Hayatı (2006)

Das Leben der Anderen

http://www.imdb.com/title/tt0405094

İşine çok bağlı bir Stasi polisi ve uzman sorgu yargıcı olan Wiesler, ünlü oyun yazarı Georg Dreyman’la ilgili kanıt toplama görevini üstlenir. Devlet Güvenlik Kültür Departmanı başkanı Yarbay Anton Grubitz’in (Ulrich Tukur), Dreyman’ın yeni oyununun galasına Wiesler’ı davet etmesiyle birlikte bu görev başlar. Gala gecesine katılanlar arasında Bakan Bruno Hempf de (Thomas Thieme) vardır. Bakan Hempf gala sırasında Grubitz’e başarılı oyun yazarının SED’e sadakatinden kuşku duyduğunu söyler ve geniş boyutlu bir gözetleme operasyonuna onay vereceğini açıklar.

19. François Truffaut | 400 Darbe (1959)

19. François Truffaut | 400 Darbe (1959)

Les quatre cents coups

http://www.imdb.com/title/tt0053198

Dokuz buçuk yaşındaki Antoine ceza olarak aldığı ödevi yapamaz ve ertesi gün okula gitmekten korkar. Arkadaşı René ile birlikte okulu kırıp haytalık yaparlar. Antoine, öğleden sonra sokakta annesini başka bir erkeğin kollarında görür ve alt üst olur. Okula dönünce içinde bulunduğu ruh halini etkisiyle mazeret olarak annesinin öldüğünü iddia eder. Antoine'ın anne ve babası okula geldiklerinde gerçek ortaya çıkar. Cezalandırılmaktan korkan küçük kahramanımız bu kez akşam eve gitmekten korkar. Geceyi sokakta geçirirse de ertesi gün yakalanır ve ev hayatı tekrar başlar.

20. Neill Blomkamp | Yasak Bölge 9 (2009)

20. Neill Blomkamp | Yasak Bölge 9 (2009)

District 9

http://www.imdb.com/title/tt1136608

Uzaylılarla temas üzerine çekilmiş filmlerin hepsinden ayrılan yönü ise şehrin üzerinde uzay gemileri bilinmeyen bir nedenle arızalanıp kalan uzaylıların gemiden indirilip, kendileri için kurulan bir mülteci kampına toplanması. Bundan sonrası uzaylılara fahiş fiyatla gıda pazarlayıp karşılığında silah satın alan Nijeryalılardan tutunda uzaylıların sadece silah teknolojisinin peşinde olan silah şirketine, halkın uzaylılara karşı olan tepkileri sonrası uzaylılara yeni kurulan mülteci kampı için nakil belgelerini imzalatmaya çalışan bürokratlara kadar biraz Afrika biraz da insanlık dramı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Terry Gilliam, Terry Jones | Monty Python ve Kutsal Kase (1975)

21. Terry Gilliam, Terry Jones | Monty Python ve Kutsal Kase (1975)

Monty Python and the Holy Grail

http://www.imdb.com/title/tt0071853

Kral ve onun şövalyeleri, gökten gelen bir emir ile İsa'ya ait olan ama bir o kadar da kayıp olan kutsal kasenin peşine düşerler. Bu kutsal kaseyi bulmak için önlerine çıkan tüm tehlikelere göğüs germek zorundadırlar.

22. Duncan Jones | Ay (2009)

22. Duncan Jones | Ay (2009)

Moon

http://www.imdb.com/title/tt1182345

Astronot Sam Bell bir Lunar Industries çalışanıdır. Üç yıldır Ay'da tek başına işlettiği enerji merkezinde Dünya'nın temel enerji kaynağını çıkarıp Dünya'ya iletmekle görevlidir. Yalnızlığa mahkum olduğu, uydu bağlantısının da kopmasıyla dış dünya ile tüm iletişimini kaybeden Sam'i zor günler beklemektedir. Neyse ki Ay'da geçirmek zorunda olduğu sürenin sonlarına yaklaşmıştır ve evine dönüp karısına ve kızına kavuşmasına az bir zaman kalmıştır. Ancak üsten ayrılmasına günler kala yaşadığı korkunç bir kaza onu garip bir keşfe götürür. Sam'in paranoyası artmaya başlar, garip bir şeyler döndüğü kesindir ama ne...

23. Stephen Daldry | Billy Elliot (2000)

23. Stephen Daldry | Billy Elliot (2000)

Billy Elliot 

http://www.imdb.com/title/tt0249462

1984 İngiltere’si… Kuzeyde çalıştırılma metotları nedeniyle koşullarına karşı gelen madencilerin grev yaptığı dönem… Billy Elliot yaşına rağmen olgun, 11 yaşındaki bir çocuktur. Babası ve ağabeyi ile birlikte yapılan grevlere katılmaktadır. Billy, kararlarını tıpkı bir yetişkin kararlılığıyla vermeye çalışmaktadır. Bir gün boks sporunu bırakıp bale yapmak istediğini söyleyince ise ailesi ona karşı çıkacaktır. Ancak Billy’nin yanında onun bu kararını destekleyen insanlar da olacaktır.

24. James Wan | Testere (2004)

24. James Wan | Testere (2004)

Saw

http://www.imdb.com/title/tt0387564

Whannell ve Elwes, birbirini tanımayan iki adamdır. Bir gün kendilerini pis bir banyonun duvarına zincirlenmiş olarak bulurlar. İkisi de bu berbat yere nasıl geldiklerini ve kendilerini nasıl bir bela beklediğini bilmemektedir.Ancak yerde yatan ve kafasının bir kısmı kopmuş adam, onlara niçin burada oldukları hakkında bir ipucu olabilir. Sonunda manyak bir adamın son kurbanları olduklarını anlayacaklardır.

25. Joe Wright | Aşk ve Gurur (2005)

25. Joe Wright | Aşk ve Gurur (2005)

Pride & Prejudice

http://www.imdb.com/title/tt0414387

Bayan Bennet'in hayatta bir tek amacı vardır. Beş kızına uygun birer koca bulup evlendirmek. Kızlar da bu konuda anneleriyle hemfikir gibidir, evlenmemek için 100 sebep saymaya hazır olan Lizzie hariç... Bir gün, yakındaki bir yazlık eve zengin bir bekar ve şehirli arkadaşlarının taşınacağı haberi gelince heyecan doruğa çıkar. Nitekim ilk günden en büyük abla Jane ve Bay Charles Bingley arasında bir bağ oluşur, Lizzie ise onun yakışıklı fakat son derece züppe dostu Bay Darcy ile karşı karşıya kalır. Zaman ilerledikçe bu benzer tabiatlı iki insanın ilişkisi aşk ve gurur arasında bir çekişmeye dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi | Persepolis (2007)

26. Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi | Persepolis (2007)

Persepolis

http://www.imdb.com/title/tt0808417

Marjane ve ailesi, baskıcı Şah iktidarının devrilmesini büyük bir sevinç ile karşılarlar.Yıllarca ekonomik ve toplumsal anlamda yaşanan zorluklardan sonra yepyeni bir yaşam için yeni bir umut doğmuştur. Sancılı yılların ardından demokratik bir yönetimin geleceğini ümit eden İranlılar, bir kez daha büyük bir hayal kırıklığına uğrarlar. Şah’ın baskısından sonra sıra mollaların baskısına gelmiştir. İran-Irak savaşının da başlamasıyla da hayatları iyice zorlaşan Marjene'in ailesi, kızlarını Avusturya'ya bir liseye gönderir.Bir yanda muhafazakar bir ülke, bir yanda modern bir ülke.

27. Martin McDonagh | Brüj'da (2008)

27. Martin McDonagh | Brüj'da (2008)

In Bruges

http://www.imdb.com/title/tt0780536

Belçika'nın Ortaçağ'dan kalma en tarihi şehirlerinden biri olan Bruges, dünyanın her yerinden insanlar için bir terminal gibidir. Herkes günün birinde oradan geçer. Ancak tetikçi Ken ve Ray için Bruges belki de bir son duraktır. Londra'daki patronları Harry, Ken ve Ray'i Bruges'a bir işi halletmeleri için yollar. Harry arayana kadar ikili şehirde bir turist gibi davranacak ve beladan uzak duracaktır. Ancak bela her zamanki gibi yerinde durmaz ve onları bulur. Patronları aradığında ise, zaten o zamana kadar türlü tuhaf durumlara tanıklık eden ikili, bu kez kendilerini gerçek bir kaosun içinde bulacaklardır.

28. Sam Raimi | Şeytanın Ölüsü (1981)

28. Sam Raimi | Şeytanın Ölüsü (1981)

The Evil Dead

http://www.imdb.com/title/tt0083907

Baş kahraman Ash, sevgilisi Linda ile birlikte, yanlarına başka bir çift (Scotty ve Shelly) ve arkadaşları Cheryl'i alarak, Tennessee ormanındaki bir kulübeye haftasonu tatillerini geçirmeye giderler. Kulübenin mahzeninde ölülerin kitabı Necronomicon'u (Book of the Dead) ve bir ses bandı bulurlar. Kitaptaki büyülü sözleri içeren bu ses bandını çaldıklarında farkında olmadan intikam isteyen eski iblisleri uyandırırlar. Bir süre sonra içlerinden bazıları iblislerin etkisi altına gireceklerdir.

29. Sidney Lumet | 12 Öfkeli Adam (1957)

29. Sidney Lumet | 12 Öfkeli Adam (1957)

12 Angry Men

http://www.imdb.com/title/tt0050083

Hikaye bir cinayet davasındaki yargıcın jüriye talimatlar verdiği kapanış konuşmasının sonrasında başlar. Amerikan yaslarına göre jürinin kararı (suçlu ya da suçsuz) oy birliği ile alınmalıdır. Oy birliği ile alınmamış olan karar jürinin kendini feshetmesi ve davanın yeniden görülmesi anlamına gelir. Jürinin karara bağlaması gereken konu şehrin fakir bölgesinde yaşayan bir çocuk zanlının babasını öldürüp öldürmediğine karar vermektir. Jüri ayrıca sanığın suçlu bulunması halinde uygulanacak cezanın idam olacağı (elektrikli sandalye) konusunda bilgilendirilir. Sonrasında on iki jüri üyesi davayı tartışacakları ve birbirlerinin kişiliğini tanıyacakları jüri odasına girerler.

30. Richard Kelly | Karanlık Yolculuk (2001)

30. Richard Kelly | Karanlık Yolculuk (2001)

Donnie Darko

http://www.imdb.com/title/tt0246578

Donnie, sorunlu bir ergenlik geçiren ancak buna karşın güçlü bir karaktere sahip, görünürde sıradan bir Amerikan gencidir. Ancak Donnie'nin iç dünyası, tahmin edilenden daha karmaşıktır. Donnie uzun süredir şizofreni tedavisi görmektedir. Donnie, bir yandan şizofrenisi ile savaşırken öte yandan okullarına yeni gelen Gretchen adında güzel bir kızla duygusal açıdan bir yakınlaşma yaşamaktadır. Donnie'nin gündüzleri normal bir seyirde ilerleyen hayatı geceleri sekteye uğrar. Donnie'nin geceleri de gündüzleri kadar renklidir, çünkü Donnie bir uyurgezerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Deniz Gamze Ergüven | Mustang (2015)

31. Deniz Gamze Ergüven | Mustang (2015)

Mustang

http://www.imdb.com/title/tt3966404

Mustang, beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleye odaklanıyor. Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Bu durum öyle bir noktaya sürüklenir ki evde evlilik planları dahi yapılmaya başlanır. Ancak beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
27
23
10
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hasan Kaçmayan

önemli bir sebebi; bazılarında yazan ve yöneten aynı kişi. yani adamın kafada iyi bir fikri var, gidip filmi kendisi çekiyor, kurgu iyiyse ve oyunculuklar da... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

1-10-29 der kenara çekilirim...