Görüş Bildir
Haberler
Yılmaz Vural'dan TFF'ye Eleştiri

Yılmaz Vural'dan TFF'ye Eleştiri

Batuhan
28.01.2015 - 16:37

Osmanlıspor'un başına geçtikten kısa bir süre sonra ayrılan Yılmaz Vural, amkspor.com'dan Semih Kalkan'a açıklamalarda bulundu.

Vural, alınan yabancı kuralı hakkında Türkiye Futbol Federasyonu’nu hem eleştirdi hem de yol gösterdi. TFF’nin kuruluş amacının bu olmadığını belirten Yılmaz Vural, “Herkes bunu yapıyor diye bizim de bu kararı almamız gerekmezdi” diyerek eleştirilerini sıraladı.

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Ankara ekibinden ayrılmasında bir dönem tartışma yaşadığı Mehmet Yıldız ve Ahmet Şahin’in hiçbir katkısı olmadığını söyledi.

“OYUNCUYA KİN TUTACAK HALİMİZ YOK”

Mersin İdmanyurdu’nda sorun yaşadığınız Mehmet Yıldız ve Ahmet Şahin’in sizi takımda istemediği söyleniyordu. Böyle bir olay gerçekten yaşandı mı?

“Tamamen asılsız. Oraya ilk gittiğimde bana en çok yardım eden Mehmet Yıldız ve Ahmet Şahin’di. Takımın en iyi oynayan oyuncuları onlardı. Onlara teşekkür ettim. maçlardan sonra da olumlu olarak en çok onlar hakkında demeç verdim. Mersin İdmanyurdu’da görev alırken bir problemimiz oldu. Her oyuncuyla olduğu gibi ufak tartışmalar yaşadık, ayrılırken vedalaştı. Oyunculara kin tutacak halimiz yok. Oraya gittik başka bir olaydı orası. Osmanlıspor’a gidince yine bir araya geldik. Görüşmemizde oynamamaları durumunda bunun sadece performans kaynaklı olacağını söyledim. Aramızda sorun olduğu tamamen yalan.”

“AYRILMAM GEREKİYORDU”

Ayrılığında yönetiminle ilgili sorunlar yaşandı mı? Küskünlüğünüz var mı?

“Hiçbir sorun yaşamadık. Yeniden o konuları açmamıza gerek yok. Benim, Osmanlıspor’dan ayrılmam gerekiyordu ve dolayısıyla ayrılık kararı aldı.”

Osmanlıspor’dan ayrıldıktan sonra teklif aldınız mı?

“Ayrıldıktan sonra şu ana kadar teklif gelmedi. Gönül arzu etmez ama bir takım da hocanın ayrılması durumunda gündeme gelirsek hangi takım görüşmek isterse oturur teklifi değerlendiririz. Tabi bizim mesleğimiz bu, biz de çalışmak istiyoruz. Allah ömür verdiği sürece bu mesleği yapacağız. Bu işin emekliliği yok.”

“KONUŞTUĞUMUZDA KÖTÜ OLUYORUZ”

Teknik direktörler için istikrarsız bir dönem var. Bu ayrılıklardan, yeni maceralardan sabrınız taşmadı mı?

“Türkiye’de her iş yerinde, tüm şartlar olumlu mu? Her şey dört dörtlük mü? Bizim tüm çabamız; televizyonlarda, takımlarda, oyuncular ve yöneticilerle konuştuğumuzda, Türk futbolunun işleyişinin, dünyada futbolun başarılı olduğu ülkeler kadar doğru olmadığını belirtiyoruz. Bunun da düzelmesi adına adımlar atıyoruz. Mesleğin dışında kalırsınız, insanlara bir şey öğretemezsiniz. Türk futbolunun ilerlemesi için adımlar atamazsınız.

O yüzden kimseyle problemimiz yok. Takımlarda görev alırız, ayrılırız, bunlar yaşanır. Severek yaptığımız işimizin ilerlemesi için konuşuyoruz. Konuştuğumuzda bu sefer kötü oluyoruz. Ancak bu ülkenin ilerlemesi hakkında konuşuyoruz. İspanya’da, Almanya’da, İngiltere’de olduğu gibi futbolun üst düzeyde olmasını istiyoruz. Kimsenin kötülüğü hakkında konuşmuyoruz.”

“TFF’NİN KURULUŞ AMACI BU DEĞİL”

Fatih Terim ve ekibi yabancı kuralını değiştirdi? Alınan karar doğru mu?

Sanırım Fatih Terim kulüplerle görüştü. TFF kendi içinde tartıştı. Fatih Terim kendi ifadesine göre herkesle görüştü. Demek ki Türkiye bunun böyle olmasını istiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kuruluş amacında bu yok! TFF’nin kuruluş amacı şudur; ülke gençliğine sportif anlamda hizmet vermek, futbol aracılığıyla gençliğin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak. Bunu diğer ülkeler böyle yapıyor diye bizim de bu kararı almamız gerekmez, bunu yapmak zorunda değiliz. Avrupa’nın her yaptığı doğru diye düşünmemiz yanlış olur. Şu anda konjonktür böyle… Ülkede oyuncu yetişmiyor. Aslında bu kuralı çıkaranların kendisine sorması gerekir, “Niye biz bu kuralı serbest bırakıyoruz? Nerede hata yaptık? Biz oyuncu mu çıkmıyor? Çıkmıyorsa bunun nedenleri nedir?” diye. Aslında konuşmamız gerekenler bunlar. Yabancı kuralının iyi yanı bu konulara eğilmek olur.

SEMİH KALKAN / AMKSPOR

Kaynak: http://amkspor.sozcu.com.tr/2015/01/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0