Görüş Bildir
Haberler
Yıldırım: 'Darbe Girişimini Yakın Korumamızdan, Vatandaştan Öğrendik'

Yıldırım: 'Darbe Girişimini Yakın Korumamızdan, Vatandaştan Öğrendik'

ATKN
22.07.2016 - 14:31 Son Güncelleme: 22.07.2016 - 16:29

Başbakan Binali Yıldırım, 'Darbe girişiminin başladığını 15 dakika sonra öğrendik. Yakın korumalardan, eşten dosttan, vatandaşlardan öğrendik' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan ve çok sayıda özel harekatçının şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

Yıldırım, darbe girişimini yakın korumalarından ve vatandaşlardan öğrendiğini söyledi ve ekledi: 'Bize ondan önce bu konudaki tehdidin boyutu, neler olduğu hakkında herhangi bir bilgi değil. Madem bu iş kamuoyuna açık hale geldi, ben de bu kadarını söyleyeyim. Ama bunların şu anda önemi yok. Şu anda önemi olan şey, bertaraf ettiğimiz bu belanın tekrar dönüp dolaşıp bir tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan da girişimi eniştesinden öğrendiğini söylemiş, son olarak dün yaptığı açıklamada 'Eniştemden duyduğum ana kadar darbeyi duymadım; bu bir istihbarat sıkıntısı. Bunu MİT Müsteşarıma da söyledim. Bu bir silahlı darbeteşebbüsüdür, 24 saatte olacak iş değildir' ifadelerini kullanmıştı.

Bulundukları yerde 50 şehit verildiğini hatırlatan Binali Yıldırım şöyle konuştu:

'Birkaç gün önce Güneydoğu'dan bölücü teröre karşı mücadelelerini yapmış ve buraya gelmişlerdi. Onların alnından teker teker öpüyorum. Onlar bizim yiğitlerimizdir. Onların başındaki Turgut Aslan'a da Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Tehlike bitmiş değildir. Şu anlamda değildir. Vatandaşımız tedirgin olmasın. Vatandaşımızın huzuru, güveni sağlanmıştır. Ve zayıf da olsa bu gibi intikam duygusuyla, yenilmişlik hissiyle harekete geçen, geçmeye çalışan çılgınlar olabilir. Buna karşı da tedbirlerimizi alıyoruz.

'Adaletle davranılacak ama hiçbir kan hesapsız kalmayacak'

'Adaletle davranılacak ama hiçbir kan hesapsız kalmayacak'

Hukuk devleti, Türkiye intikamla hareket etmez, onların yaptığını yapmaz. İntikam yerine adaletle davranılacak ama dökülen hiçbir kan, hesapsız, hesap sorulmadan kalmayacak. Yapanlar mutlaka ve mutlaka teker teker adaletin önüne çıkarılacaklar, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır. Asker kılığı içerisindeki bu FETÖ'cü çeteleri, terör elemanlarını askerlerimizle, silahlı kuvvetlerimizle onun asil kurumsal yapısıyla karıştırmamız lazım. Her kurumda yanlış yapılar olabilir. Bugün artık temizlik günüdür. Bu temizlik de en iyi şekilde yapılmaktadır. Tamamen bu şebekelerin devlet içerisinden temizlenmesi için de ne gerekiyorsa yapılacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bundan daha açık delil olamaz'

'Bundan daha açık delil olamaz'

15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı da bombalandı.

Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına geldiğini, ne kadar insanlıktan çıktığını gösteren bundan daha açık delil olamaz. Bize 'delil deyip' diye ipe un serenlere buradan yüce Türk milleti adına şunu söylüyorum;  bundan daha büyük delil var mı kardeşim? Kendi halkının üzerine tankları süren, kendi halkını havadan ve karadan tarayan, uçaklarla bomba yağdıran bu ölüm makinalarının, bu canilerin arkasında artık durmaktan vazgeçin.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
24
6
5
4
3
1