Görüş Bildir
Haberler
Yılbaşında Neden Kırmızı Renk İç Çamaşırı Giyilir?

etiket Yılbaşında Neden Kırmızı Renk İç Çamaşırı Giyilir?

Pelin Gülşen
27.12.2022 - 00:30 Son Güncelleme: 26.01.2023 - 13:31

Kırmızı iç çamaşırlarının renginden dolayı karşı cins tarafından daha çekici ve seksi bulunduğu yapılan birçok araştırma ile ortaya konmuştur. Cinsel cazibenin ön planda olduğu ortamlarda kırmızı renk açık ara tüm renklere fark atar. Hatta bu fark her Aralık ayında iyice belirgin hale gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırmızı renkte iç çamaşırlarının yılbaşı hediye listeleri sıralamasındaki popülaritesine çoğumuz aşina olsak da bunun sebebini bilenlerin sayısı azınlıktadır.

Kırmızı renkte iç çamaşırlarının yılbaşı hediye listeleri sıralamasındaki popülaritesine çoğumuz aşina olsak da bunun sebebini bilenlerin sayısı azınlıktadır.

Yılın on bir ayı namahrem olan kırmızı çamaşırlar, her Aralık ayında birden ortalığa dökülür, bu da yetmezmiş gibi cicili bicili hediye paketlerine sarılıp çam ağaçlarının altına konur. Çam ağacının altında ve paketlerin içinde kalsa iyi ama kalmaz. Saat gece yarısına yaklaşırken bir telaş olur bu hediyeler açılır on ikiye kala bu kırmızı iç çamaşırları giyilir. Nadir de olsa zamanlama hatası yüzünden panikle taytın ve pantolonun üzerinden giyilmiş kırmızı iç (ya da bu durumda dış olan) çamaşırlarına bile denk gelen olmuştur. Kısaca çam sakızı çoban armağanı olarak yola çıkan kırmızı iç çamaşırlarının yılbaşı gecesi çılgınlığı şüphesiz çobanı bile hayrete düşürür.

Peki neden giyiyoruz bu kırmızı külotları veya boxerları?

Peki neden giyiyoruz bu kırmızı külotları veya boxerları?

A) Kırmızı rengi seviyoruz

 B) Batıl inanç sahibiyiz 

 C) Deliyiz  

 D) Sürü psikolojisi etkisindeyiz

 E) Hepsi 

Peki kırmızı iç çamaşırı giyince ne olacak sanıyoruz?

A) Zengin olacağız

B) Aşık olacağız

C) Sağlıklı olacağız

Ç) Başarılı olacağız

D) Hepsi

Gönül isterdi ki yeni yıla kırmızı iç çamaşırı ile girenler ve girmeyenler arasında yıllara dayalı bir araştırma yaparak bu farkın sonuçlarını verilerle ortaya koyabileyim. Ancak bu uzun bir süre gerektirdiğinden, ayrıca çalışma alanımın da dışında olduğundan konuyu renkler üzerine yaptığım tarihsel araştırma ışığında aktaracağım.

Kırmızı İç Çamaşırlarının Hikayesi

Kırmızı İç Çamaşırlarının Hikayesi

Kırmızının cadıları korkuttuğu inanışıyla, cinsel organlarını ve doğurganlıklarını cadıların büyüsünden korumak için ortaçağda erkekler kırmızı iç çamaşırı giymiştir. Diğer bir inanışta ise kırmızı kanı, şeytanı ve cehennemi temsil ettiği için ortaçağın kimi dönemlerinde kırmızı renkli kıyafetler yasaklanmıştır. Ancak sadece yılbaşında kadınların giymesine izin verilen kırmızı iç çamaşırlarının aşk ve iyi şans hatta zengin erkek getireceğine de inanılmıştır.

İtalya’da ise yılbaşında sevgiliye kırmızı iç çamaşırı hediye etmek bir gelenektir. Ancak İtalyanlar ortaçağdaki negatif inanışın aksine günümüzde kırmızı çamaşırların kötülüklerden koruduğuna ve pozitif enerji getirdiğine inanır. İtalyanlara göre kırmızı kalbi ve kanı temsil ettiği için aşk ve sağlık getirir.

Birçok kültürde kırmızı rengin zenginlik ve şans getirdiği kabul edilir.

Latin Amerika’da ise yeni yıla sarı renkli iç çamaşırı ile girilir. Çünkü sarı zenginliğin, varlığın rengidir. Yeni yılda şans, para ve mutluluk isteyenler sarı rengi tercih ederken yeni yılın aşk ve tutku getirmesini dileyenler kırmızı renkte iç çamaşırı giyerler.

Bu bilgiler ışığında 2023‘e hangi renkte iç çamaşırı ile gireceğiniz elbette sizin kişisel kararınız olacaktır. Hangi rengi seçerseniz seçin tüm dileklerinizin kabul olmasını temenni ediyorum.

Renkle kalın…

Instagram1

Instagram2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
11
7
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın