Görüş Bildir
Haberler
Yer Altındaki Direniş 8. Gününde: İşçilerle Görüşmek İsteyen CHP Heyetine İzin Yok

Yer Altındaki Direniş 8. Gününde: İşçilerle Görüşmek İsteyen CHP Heyetine İzin Yok

Zonguldak'ta maaşlarını alamayan maden işçilerinin yer altında başlattıkları açlık grevi devam ediyor. 8 gündür madenden çıkmayan işçilerle görüşmek isteyen CHP heyeti maden girişinde polisin müdahalesiyle karşılaştı. Vekillerle polis arasında zaman zaman arbede çıktı. Öte yandan ocaktaki işçilerin polis müdahalesine karşı madene girişi içeriden kapattıkları da belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde 'Paralel Devlet Yapılanması' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında kayyum atanan bir maden şirketinde çalışan işçiler aylardır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 18 Mayıs'ta madenden çıkmama eylemi başlatmıştı.

İşçiler 8 gündür madenden çıkmıyor

İşçiler 8 gündür madenden çıkmıyor

Eylemlerinden bir gün sonra açlık grevine de başlayan 85 işçiden 56'sı sağlık sorunları nedeniyle eylemi bırakmak zorunda kaldı. 29 işçi maden ocağındaki eylemlerine devam ediyor.

Bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın başkanlığındaki heyet, grevdeki işçilerle görüşmek için kömür ocağına gitti. 

Kömür ocağı girişinden 100 metre ilerideki polis barikatının önünde bekleyen aileler ve diğer işçilerin karşıladığı CHP heyeti, ardından eylem yapan işçilerin yanına inmek istedi.

Vali de izin vermedi

Vali de izin vermedi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ocak önünde bekleyen İl Emniyet Müdürü Osman Ak, CHP heyetinin ocak içine girişine izin vermedi. İşçilerle görüşme taleplerini yineleyen Ağbaba, telefonla Vali Ali Kaban ile görüştü. Vali Kaban'ın da olumsuz yanıt vermesi üzerine CHP heyeti, polis barikatının önünde bekleyen aile ve basın mensuplarının yanına geldi.

Polisin işçilerle görüşmelerine izin vermediğini anlatan Ağbaba şunları söyledi:

'Bedenlerini ekmekleri için açlığa yatırmış arkadaşlarımızla görüşme talebimizi ilettik. Maalesef hem emniyet müdürü ve Vali bize bu izni vermedi. Burada izin alacak bir durumda yok ama maalesef hukukun olmadığı yerde eşkıyalık olur, terör olur. Burada bize uygulanan budur. Madene girmememize izin verilmemesi hukuksuzdur, keyfidir. Sayın vali ve emniyet müdürüne Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu TBMM'de hatırlatacağız.'

Fenalaşan bir işçi daha ocaktan çıkartıldı

Fenalaşan bir işçi daha ocaktan çıkartıldı

Açıklamasının ardından tekrar maden ocağına gitmek isteyen Ağbaba ve milletvekillerine polis yine izin vermedi. 

Polis ile CHP heyeti arasında arbede yaşandı. Bu sırada işçiler de polis barikatını yıkmak istedi. Polisin, CHP heyetinin maden ocağının önüne gitmesine izin vermesiyle kalabalık sakinleşti. Ancak CHP heyetinin ocağa girmesine yine izin verilmedi. 

Bu sırada eylemciler arasında bulunan 38 yaşındaki Recep Çayırlı adlı maden işçisinin fenalaştığı bilgisi geldi. Maden ocağından çıkarılan Recep Çayırlı, sağlık ekipleri tarafından ambulansa alındı. 

'CHP olarak konunun takipçiyiz'

Tekrar ailelerin yanına gelen CHP heyeti adına açıklama yapan Ağbaba,' Bu konuda gerekli hukuksal başvuruları yapacağız. Bunun peşini bırakmayacağız' dedi. Aileler ve işçilerle görüşen CHP heyeti ardından maden ocağından ayrıldı.

İşçilerin müdahaleye karşı ocak girişini kapattıkları da belirtiliyor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın