Görüş Bildir
Haberler
Yeni Şafak Fidan ile Gülen Görüşmesinin Ayrıntılarını Yayınladı

Yeni Şafak Fidan ile Gülen Görüşmesinin Ayrıntılarını Yayınladı

yelda kahveci
19.03.2014 - 15:11

'Örgüt Olma Cemaat Ol'

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Fethullah Gülen ile Hakan Fidan’ın Pensilvanya'da yüz yüze görüştüğünü ilk kez açıklamış, Fidan'ın bu ziyaretinin siyasi çevrelerde de konuşulduğunu belirtmişti. Bu iddia bugün hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde doğrulandı. Yeni Şafak, görüşmenin ayrıntılarını yayınladı. Ancak haberin yayınlanmasından sonra Hidayet Karaca gazetede iddia edilen görüşme içeriğinin doğru olmadığını iddia etti. Karaca,'16 Mayıs'ta Hakan Fidan, Obama'ya Hizmet Hareketi'ni bitirme dosyasını verdi mi, vermedi mi? Bunu da açıklayın' dedi

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Fethullah Gülen'le yaptığı görüşmenin ayrıntılarına Yeni Şafak ulaştı. Fidan'ın, Gülen'i 'Hukukun dışına çıkmayın. Cemaat olun, örgüt olmaktan çıkın. Devlete şerik olamazsınız' diyerek uyardığı öğrenildi.

Gülen Medya Grubu televizyonlarından Samanyolu TV'nin Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği 'Pensilvanya görüşmesi'nin ayrıntılarına Yeni Şafak ulaştı. Karaca'nın iddiasına göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ABD'nin Pensilvanya kentindeki çiftlikte Fethullah Gülen'le temas kurmuştu. Edinilen bilgilere göre MİT Müsteşarı Fidan, Gülen'le görüşmek için ABD'ye gitti. Gülen'in Pensilvanya'da ikamet ettiği konutta gerçekleşen görüşmede, Fidan, muhatabına çok önemli uyarılarda bulundu.

ASIL İŞİNİZ İRŞAD OLMALI

Devlet içindeki 'paralel şebeke'yi hatırlatarak Gülen'e 'Devletin kodlarıyla oynama' diyen Fidan, hukukun dışına çıkılması halinde bundan herkesin zarar göreceğini bildirdi. 'Devlet içinde kalacaksanız devlet geleneğini çiğnemeyin, hukukun dışına çıkmayın, dar zümre çıkarı için devletin kodları ile oynamayın. Bu herkese zarar verir' ifadelerini kullanan MİT Müsteşarı, cemaatin yeniden asli vazifesine dönmesi için de Gülen'e telkinde bulundu. 'Cemaatin örgüt haline dönüştüğünü' anlatan Hakan Fidan, Fethullah Gülen'e şunları söyledi: 'Cemaat olun, örgüt olmaktan çıkın. Türkiye'de din ve devlet işleri normale döndükçe devlet içindeki pozisyonunuzu bırakmanız lazım. Devlete şerik olamazsınız, daha meşru bir konuma geçin, irşad faaliyetlerine yoğunlaşın, koşullar değişti. Böyle devam ederseniz felakete sürüklenirsiniz.'

Pensilvanya'da telekulak uyarısı

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le görüşmesinde, alınan bilgilere göre, devlet içinde Gülen hareketine bağlı şebekenin imza attığı bazı operasyonlar ve sayısı yüzbinleri bulan yasadışı dinlemeler konuşuldu. Fidan-Gülen görüşmesini kamuoyuna ilk duyuran Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca olmuştu. Karaca, 'Siyasi çevrelerde sayın Fidan'ın Hocaefendiyi ziyaret ettiği konuşuluyordu. Peki siz hangi gerekçe ile Hocaefendi'yi ziyarete gittiniz? 16 Mayıs'ta en kapsamlı diye bir dosya teslim edeceksin, arkadan gidip Hocaefendi ile görüşme yapacaksınız. Hakan Fidan'a sormak lazım, neden Hocaefendiyi ziyaret ettin? Bu nasıl bir iştir?' ifadelerini kullanmıştı. Karaca, görüşmenin içeriğiyle ilgili açıklama yapmaktan kaçınarak 'Onu Hakan Fidan'a soracaksınız' demişti.

Görüşmede Fidan'ın uyarılarına Gülen'in ne şekilde cevap verdiği merak konusu.

Milliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/orgut-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0