Görüş Bildir
Haberler
Anıtkabir'deki Törene Bahçeli Katılmadı; HDP'li Bakanlar Kortejde

Anıtkabir'deki Törene Bahçeli Katılmadı; HDP'li Bakanlar Kortejde

Batuhan
30.08.2015 - 09:40

Zafer Bayramı'nın 93. Yılı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret eden devlet erkanında seçim hükümetinin yeni kabinesi yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'e çıkarak Atatürk'ün huzuruna çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yer aldığı törene Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise katılmadı. Seçim kabinesine giren HDP’li 2 isim olan Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve Avrupa Birliği Bakanı Ali Rıza Konca da kortejde yer aldı. Türkiye’nin ilk başörtülü bakanı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan törene katılmazken, Başbakan Yardımcılığı’na getirilen MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş de kortejde yürüdü.

30 Ağustos Zafer Bayramı bugün Ankara'da düzenlenecek resmi törenlerle kutlanıyor. Kutlama ve eğlencelerin iptal edildiği bu bayramda, resmi törenler ise gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başkomutan sıfatıyla Anıtkabir'e çıktı. Erdoğan ve devlet erkanı, önce Aslanlı Yol’da yürüdü. Yürüyüşe; TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, yüksek yargı kurumu başkanları, Geçici Bakanlar Kurulu’nun bazı üyeleri ve diğer devlet erkanı katıldı.

HDP'Lİ 2 BAKAN KORTEJDE

Kabineye yeni giren veya dışarıdan atanan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Turizm Bakanı Yalçın Topçu, İçişleri Bakanı Selami Altınok gibi isimler yürüyüşe katılanlar arasında yer aldı. Dikkat çeken 2 isim ise HDP’li bakanlar Müslüm Doğan ve Ali Rıza Konca oldu.

BAHÇELİ VE İLK BAŞÖRTÜLÜ BAKAN KATILMADI

Yürüyüşe katılmayan isimler arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin ilk başörtülü bakanı Ayşen Gürcan ise törene katılmadı.

Aslanlı Yol’da yürüyüşün ardından Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Daha sonra beraberindekiler ile birlikte saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Misak-ı Milli kulesine geçen Erdoğan Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Erdoğan deftere şunları yazdı: 'Aziz Atatürk; Büyük Zafer'in 93. yıl dönümüne ulaştığımız bugün, bizlere emanetin olan cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kurtuluş Savaşı'mızın dönüm noktası olan büyük zaferde ve o güne kadar geçen süreçte inancı ve iradesiyle tarihi bir mücadele veren Zat-ı Ali'niz başta olmak üzere Büyük Millet Meclisi mensupları ile erinden subayına kadar tüm askerlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Anadolu'yu ebedi yurdumuz olarak muhafaza etme mücadelemiz bugün de sürüyor. Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecektir. Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılması ve yeni devletimizin kuruluşu sürecinde mücadele veren şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz ve onun bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz emanetine sahip çıkıyor. Ruhun şad olsun.

CHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Drone (insansız hava aracı) paniği

Drone (insansız hava aracı) paniği

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir’de havadan çekim yapan insansız hava aracı, paniğe neden oldu. Anıtkabir’deki askeri görevliler, havadan çekim yapan insansız aracı görünce aşağıda görev yapan TRT kameramanlarının yanına geldi. Aracın kendilerine ait olup olmadığını sordu ve 'aksi takdirde aracın vurulacağını' iletti.

TRT kameramanlarından merkezleriyle bağlantı kurmaları ve insansız hava aracı hakkında bilgi almaları istendi. Ayrıca bu konuda bir askeri görevliye bilgi verilmesini istedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0