Görüş Bildir
Haberler
65. Hükümetin Tek Kadın Bakanı: Fatma Betül Sayan

etiket 65. Hükümetin Tek Kadın Bakanı: Fatma Betül Sayan

Emre Ordu
24.05.2016 - 21:51 Son Güncelleme: 25.05.2016 - 17:07

65. Hükümetin 1981 doğumlu en genç ve tek kadın bakanı olan 'Fatma Betül Sayan Kaya'nın ismi listenin açıklanmasının ardından Google'da en çok aranan kelimeler arasında yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün açıklanan 65.hükümette yer alan kabinenin en genç ve tek kadın bakanı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, oldukça merak konusu oldu. 

Görevi Sema Ramazanoğlu'ndan devralacak olan Kaya, Google'da en çok arananlar arasında yer aldı.

Genç bakanın yaşı merak edildi

Genç bakanın yaşı merak edildi

Sosyal medyada  Fatma Betül Sayan Kaya'nın yaşı herkes tarafından merak edildi. 2 çocuk annesi Kaya 1981 doğumlu.

Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı

Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2012 yılına kadar  Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapan Kaya,  New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. 

Bakan Kaya aynı zamanda AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Sosyal Medya Yapılanmasını kuran isimlerden birisi. Bu anlamda sosyal medyaya da oldukça yakın bir isim.

Annesi Emine Erdoğan'la beraber çalışmış

Yeni bakanın ailesi Erdoğan ailesine de oldukça yakın bir aile. İki ailenin dostlukları Refah Partisine dönemine kadar uzanıyor. Fatma Betül Sayan Kaya'nın annesi ve Emine Erdoğan o dönemler parti teşkilatında beraber çalışmışlar.

Kaya'nın kardeşi Ayşe Hilal Koytak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak çalışıyor. Ağabeyi ise yine tanıdık bir isim; Bilgi İletişim Teknolojileri Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan.

Fatma Betül Sayan Kaya kimdir?

Fatma Betül Sayan Kaya kimdir?

İstanbul Fatih'te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya gelen Kaya, Elektrik-Elektronik mühendisi.

Önce Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu daha sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi.İstanbul'da bir süre proje mühendisi olarak çalıştıktan sonra akabinde Amerika'da lisans üstü çalışmalarını yaptı.

2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile  AK Parti  İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra  Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar  AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı.

AK Parti'de pek çok kademede görev yapan Kaya, en son 25 Kasım 2015 tarihli MYK ile AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildi.

Kaya, iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor.

Eski Bakan Sema Ramazanoğlu'nun tepki çeken sözleri

Eski Bakan Sema Ramazanoğlu'nun tepki çeken sözleri

Önceki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu

Fatma Betül Sayan'ın görevi devraldığı önceki bakan Sema Ramazanoğlu, Karaman'da Ensar Vakfı'na ait evlerde yaşanan cinsel istismar skandalının ardından vakfı savunan sözleri nedeniyle büyük tepki almıştı.

Ramazanoğlu yaptığı açıklamada,  'Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz' şeklinde konuşmuştu.

Ramazanoğlu'nun bugün açıklanan yeni kabinede yer almaması sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından Ensar Vakfı ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilişkilendirildi.

Gazeteciler.com ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
511
246
92
71
32
24
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

"Önce Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu daha sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi.İstanbul'da bir süre proje ... Devamını Gör

ak partili değilim ama nedense diğer gudubetten sonra içim kaynadı buna :D

Yusuf Demir

şimdi ben yanlış mı anladım 35 yaşında tıp bitirmiş, mühendislik bitirmiş, İstanbul'da bir süre proje mühendisi olarak çalışmış sonra Amerika'da lisans üstü ... Devamını Gör