Görüş Bildir
Haberler
Yaz Yaklaşırken İnsanın İçini Kıpır Kıpır Yapan Avrupa ve Türkiye'deki 15 Şehir Plajı

Yaz Yaklaşırken İnsanın İçini Kıpır Kıpır Yapan Avrupa ve Türkiye'deki 15 Şehir Plajı

Yaz ayları yaklaşırken tatil planları da hız kazandı. Peki, tatil planı yapmasına gerek olmayan insanları hiç düşündünüz mü? Biraz yürüyüş veya bir taşıtla varılabilen ve yüzülebilecek kadar temiz olan harika plajlara sahip şehirlerdeki insanları... İşte size düşünmek için fırsat. Avrupa'da ve Türkiye'de bazı büyük ve küçük şehirlerdeki plajları görmek için, haydi içeriğimize...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Barselona Plajları

1. Barselona Plajları

Barselona'nın kıyıları baştan başa plaj dolu. Hem de birçoğu halk plajı. Canınız istediğinde, işten çıktığınızda 'Ay bana sıcak bastı' deyip iki kulaç atıp dönmelik mesafede. Ayrıca tertemiz. Kumda bir tane izmarit göremezsiniz. Denizi pırıl pırıl. Çıplaklara ve geylere özel plajlar da var.

Deniz: Akdeniz

2. Nice Plajları

2. Nice Plajları

Nice'in boydan boya uzanan turkuvaz plajını gördüğünüzde yüreğiniz dayanmayabilir. Evet, fotoğraftakiyle aynı renk. Halk plajları ve beach club'lar yan yana. Hiçbirinin denizinin diğerinden eksiği yok. Yalnız, plajı çakıllı, deniz dalgalı ve hemen derinleşiyor. İyi yüzemeyenler dikkat etmeli ama ayaklarınızı soksanız bile yeter.

Deniz: Akdeniz

3. Marsilya Katalan Plajı

3. Marsilya Katalan Plajı

Katalan Plajı, şehir merkezinin hemen dibinde yer alan kumluk bir plaj. Meşhur Fransız Rivierası'nın bitiminde yer alıyor ve (Ekim ayında çekilen fotoğraftaki havadan belli olmasa da) şehirdekilerin gözde plajlarından bir tanesi. Yaz aylarında muhtemelen daha canlı.

Deniz: Akdeniz

4. Atina Plajları

4. Atina Plajları

Boş göründüğüne bakmayın. Yine sezon dışı bir fotoğraf. Tramvayla kıyı boyunca ilerlerken birçok kumsal plaj görebilirsiniz. Yaz aylarında atlayıp gelmek için ideal uzaklıkta ve temizlikte. Yunan adaları kadar cazip değil belki ama pek tercih edilmeyen Selanik merkez plajlarından daha iyiler.

Deniz: Ege Denizi

5. Varna Plajları

5. Varna Plajları

Varna plajları merkeze yakın olmalarının yanı sıra ya ücretsiz ya da ucuz. Avrupa'daki diğer plajların aksine Euro değil Leva geçiyor. Değerleri yarı yarıya. Halk plajını istemezseniz yaklaşık 7,5 TL'ye şemsiye ve şezlong kapatabilirsiniz. Yalnız, Karadeniz hemen dalgalanabiliyor ve kırmızı bayrak asıldığında denize giremiyorsunuz. Bir de bazen siyah, yüzen bir böcek basıyor denizi. (Kilyos'u da basıyor, panik yok.)

Deniz: Karadeniz

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cannes Şehir Plajı

6. Cannes Şehir Plajı

Şehrin boyutunu biraz küçültelim. Film festivaliyle ünlü Cannes'ın ufak şehir merkezine bir de kumsal sığmış. Yine tertemiz, yine bedava ve epey de sessiz. Bir palmiyenin dibinde sakin sakin kitabını okuyan kadını kıskanmamak elde değil.

Deniz: Akdeniz

7. Otranto Plajları

7. Otranto Plajları

Boyutu daha da küçültelim ve Otranto'ya geçelim. Büyük şehir olmasa da yaşam alanına yürüme mesafesindeki pırıl pırıl plajlarıyla bu listede bulunmalı. İtalya'nın güzel ve ekonomik Puglia bölgesinde yer alan Otranto'yu yaz tatili için düşünebilirsiniz. Plajları kumsal, denizi sakin ve çabuk derinleşmiyor.

Deniz: Adriyatik Denizi

8. Kilyos Plajları

8. Kilyos Plajları

Avrupa yakasında olmaları sebebiyle İstanbul'un Kilyos plajları da listeye dahil edilebilir. Yalnız, otlar arasındaki halk plajını değil de beach club'ları tercih ederseniz öyle Varna gibi ucuza kapatabileceğinizi düşünmeyin. 2015 yılında yetişkin bir kişinin sadece girişi 40 TL idi. Kumsal olmasına ve yavaş derinleşmesine rağmen dikkat gerektiren plajlar. Dalgalı olunca bayrak asmasalar da pek açılmamak lazım. Varna'daki böceklerin daha ufak versiyonları burada da çıkabiliyor.

Deniz: Karadeniz

9. Antalya Konyaaltı Plajı

9. Antalya Konyaaltı Plajı

Yukarıdaki Akdeniz plajlarının bir devamı olması ve tam da şehir plajı özellikleri taşıması bakımından Konyaaltı Plajı da bu listede yer almayı hak ediyor. Öncelikle, şehrin merkezine yakın. Plajı da denizi de çakıllı. Özellikle sabah saatlerinde deniz pırıl pırıl. Bir noktaya kadar derinleşmiyor. Şezlong ve şemsiye geçen sene 10 TL idi, yani gayet uygun.

Deniz: Akdeniz

10. Kemer Plajları

10. Kemer Plajları

Kemer'in tam merkezinde ve merkezin yakınında cam gibi sulara sahip plajlar var. Kemer ve çevresinde yaşayan insanlar epey şanslı çünkü hem merkez hem de merkez dışındaki Göynük, Beldibi, Çamyuva, Kiriş, Tekirova, Çıralı gibi beldeler Mavi Bayraklı plajlarla kaynıyor.

Deniz: Akdeniz

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Datça Plajları

11. Datça Plajları

Yavaş yavaş büyüyen Datça'nın da merkezinde güzel bir plaj var. Son ölçümlerle kirlilik artışı var deniyor ama İstanbul gibi büyük şehirlerdeki plajlara göre çok daha iyi durumda olduğu kesin. Çabuk derinleşmeyen kumsal denizi Ege genelindeki kadar da soğuk değil.

Deniz: Ege Denizi

12. Sarımsaklı Plajı

12. Sarımsaklı Plajı

Ayvalık'ta bulunan Sarımsaklı Plajı, Türkiye'nin en geniş ve uzun plajlarından biri. Kumsal ve Ege genelindeki gibi yavaş derinleşiyor. Yazın oldukça kalabalık olabiliyor. Oradan yarım saat mesafedeki Badavut Plajı veya Şeytan Tepesi'nin etekleri de tercih edilebilir ama minibüsle veya özel araçla biraz daha yol kat etmek lazım.

Deniz: Ege Denizi

13. Ağva Plajı

13. Ağva Plajı

Ağva, başka şehirlerden gelecekler için pek yakın değil ama bu, Ağvalıların istediklerinde plaj çantalarını toplayıp gidebilecekleri bir plajları olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Halk plajı olduğu için ücretsiz. Plaj kumsal. Denizi de şöyle bir rahatlamak için fena değil.

Deniz: Karadeniz

14. Şile Plajları

14. Şile Plajları

Şile plajları, Kilyos plajlarının karşı kıyıdaki komşuları. Onlar da kumsal ve özellikle rüzgarlı havalarda dikkat gerektiriyor. Plajlar oldukça merkezi.

Deniz: Karadeniz

15. Büyükada Plajları

15. Büyükada Plajları

Büyükada'nın plajları adanın tam merkezinde yer almıyor ama İstanbul'da yaşayanlar için yakın sayılabilecek bir mesafede ve ulaşmak kolay. Büyükada'nın tek kumluk plajı Yörükali Plajı. Onun dışında taşlık ve daha az kalabalık birçok plaj var. Yalnız, Ege ve Akdeniz gibi temizlik beklemeyin. Arada yosunlara dolanmayı göze almanız gerekiyor.

Deniz: Marmara Denizi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
27
22
4
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Damla

Kuşadası-Davutlar plajları nerede??

Ezgi

taşlı değilde şöyle incecik kumlu plajlara hastayım ya

Kudret Koç

KARADENİZİN BATI KIYILARINDAN KIRKLARELİ VİZE KIYIKÖY - KASTRO - İĞNEADA ÜSTELİK BEDAVA!!!