Görüş Bildir
Haberler
Yaz Gelirken Formunuzu Koruyun: Lezzetinden Emin Olduğunuz Kalori Düşmanı 18 Yiyecek

Yaz Gelirken Formunuzu Koruyun: Lezzetinden Emin Olduğunuz Kalori Düşmanı 18 Yiyecek

mignon
26.05.2016 - 01:22 Son Güncelleme: 19.06.2022 - 14:15

Yazın gelmesi çok mutlu etse de güzelim lezzetli ve kalorili yiyeceklerden uzaklaşmak durumunda kalıyoruz. Eh durum bu olunca yapılacak fazla bir şey kalmıyor mecburen yediklerimize dikkat ediyoruz. Ancak bu durumu işkenceye çevirmek yerine güzelleştirebiliriz. Buradaki her şey sizin dostunuz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Haşlanmış yumurta

1. Haşlanmış yumurta

Evet seveni var sevmeyeni var. Ancak haşlanmış yumurta kahvaltıların yıldızı olacak şekilde bir teklifle geliyor. Kendisi sizi öylesine tok tutuyor ki öğlen yemeğine kadar acıkıp etrafa saldırmamanızı sağlıyor.

2. Yeşil yapraklı sebzeler

2. Yeşil yapraklı sebzeler

Ispanak, kara lahana, pazı gibi antioksidan özelliği içeren sebzeler kilo vermenize de oldukça yardımcı. Kalorilerinin düşük olması ve bolca lifli dokuya sahip olmaları formunuza kavuşmanızı hızlandıracak cinsten.

3. Somon

3. Somon

Fazlasıyla yağlı olduğuna bakmayın omega 3 açısından oldukça zengin olan somon sizi tıka basa doyuracaklar listesinde.

4. Antioksidan sebzeleri

4. Antioksidan sebzeleri

Antioksidan sebzelerden karnabahar, brokoli, lahana, brüksel lahanası emin olun formunuzu korumada bir numara. Lifli dokularıyla sizi tok tutacak ve aynı zamanda protein ihtiyacınızın bir kısmını karşılayacaklar.

5. Tavuk eti ve Kırmızı et

5. Tavuk eti ve Kırmızı et

Tavuk göğsü ve yağsız et çeşitleri formunuzu korumak için birebirdir. Özellikle spordan sonra almanız gereken proteini ızgara tavuk ya da etten sağlayabilirsiniz ve hatta az yağlı kıyma ile yapılan köfteler de menüye dahil olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Haşlanmış patates

6. Haşlanmış patates

Patates sebzelerin içinde en güzeli olabilir. Ne halde olursa olsun fazlasıyla güzel oluyor! Ama inanmazsınız, patates form korurken de yanımızda olabiliyor. Tabii ki birkaç şartı var. Mesela salatasını bol bol mayonezle yememek ya da harıl harıl kızartmamak gibi. Onlar dışında bol baharat az biraz zeytinyağı ile biraz fırınlayabilirsiniz bile...

7. Ton balığı

7. Ton balığı

Protein kaynaklarını çoğaltıp bir yenisini daha ekleyebiliriz listeye! Ton balığı da yine hem sporcuların hem de formuna dikkat edenlerin en yakın arkadaşı. Dilerseniz salatanın üzerine dilerseniz enfes kepekli ekmeğin içine...

8. Tahıllar ve bakliyatlar

8. Tahıllar ve bakliyatlar

Hafif beslenmenin ilk kuralı kesinlikle tahıl ve bakliyatlar! Hem doyurucu hem besleyici özelliğe sahip olan tahıl ve bakliyatlar her öğünde yanınızda olabilir. Hatta dilerseniz kendilerinden atıştırmalık bile yapabilirsiniz.

9. Çorba

9. Çorba

Özellikle ana öğünlerde mideyi yemeğe hazırlamak ve daha az yemek yemek açsından önemli bir nokta da çorba! Hem doyurucu hem de sıvı olduğu için birçok detoksta yer verilen çorba emin olun formunuzu koruma yolundaki en lezzetli seçeneklerden.

10. Lor peyniri

10. Lor peyniri

Diğer peynirlere göre çok daha az yağ ve tuz oranına sahip olan lor emin olun birçok tarifin içine iyi gidiyor! Dilerseniz kahvaltıda dilerseniz atıştırmalıklarda kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Avokado

11. Avokado

Avokado içindeki yararlı yağlar ve liflerle fazlasıyla doyurucu olanlardan. Üstelik tadı  her türlü tarifle uyumlu olduğu için dilerseniz puding halinde dilerseniz salataların içinde kullanabilirsiniz.

12. Elma sirkesi

12. Elma sirkesi

Yağ yakımında en önemli unsurlardan biri elma sirkesi! Özellikle sabahları ılık suyun içerisine katılan 1 TK kaşığı bal ve 1 TK sirke eklerseniz metabolizmanızı bomba gibi hale getirerek güne başlayabilirsiniz.

13. Kuru yemiş

13. Kuru yemiş

Özellikle ara öğünlerde ve ani acıkmalarda hayat kurtaran kuru yemişlerde önemli olan hepsinin çiğ olması. Kavrulan kuru yemişler içlerindeki yağları kaybettikleri için vücudunuza sağladıkları yarar çok daha düşük olacaktır.

14. Kırmızı biber

14. Kırmızı biber

Acı metabolizma hızlandırmada bir numaradır. Özellikle kebapları ve acısıyla ünlü olan yörelerimizdeki insanların obez olmamasının temel sebeplerinden biri de acı. Siz siz olun her öğününüze acıyı ilave edin.

15. Meyve

15. Meyve

Tazecik meyvelerin tam zamanı. Canınız tatlı çektiğinde ağzınıza çikolata atmak yerine doğal şekerden yararlanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Greyfurt

16. Greyfurt

Yağ yakıcıların en başında kesilikle greyfurt geliyor. Tadını sevmeyenler dilerseniz üzerine biraz bal ekleyip fırınlayarak tüketebilirler. Ama sadece bir bardak suyu bile günlük yağ yakımı hızınızı iki katına çıkarmakta.

17. Chia tohumu

17. Chia tohumu

En güzel tatlıların yeni adı chia tohumu yine listemizde. Birçok yararı bulunan chia tohumu tatlıları güzelleştiriyor aynı zamanda formunuzu korumaya da yardım ediyor.

18. Yoğurt

18. Yoğurt

Dolapta suyun içinde yüzen yoğurda iyi davranın. Bütün bir yaz şekilden şekile girerek hayatınızı kolaylaştıracak en güzel şey kesinlikle yoğurt!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
346
112
15
13
13
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Katilice

Fakiriz fakir. Ulan diyet bile zengin için.

Pasif Kullanıcı

yulaf,yulaf,yulaf. neredeyse bütün gün tok tutuyor hafif hafif acıkmaya başlıyorsunuz.

red-factor

Avokado! Normalde tadı tuzu yok ama aşırı doyurur. Bir de Nektarin. Sabah kahvaltısından önce bir tane yiyin, 20 dakika sonra kahvaltı yapın. Birebir. Acayip... Devamını Gör

Ziya Akgül

insülin düşükken meyve yiyip spike yaparsan yağ hücreleri de büyür sabah sabah meyve yemeyin sadece protein, 1 saat sonra karbonhidrat alın.