Görüş Bildir
Haberler
Hayatın Bir Zevk Haline Dönüşebileceği, Dünyanın En Yaşanabilir 21 Şehri

Hayatın Bir Zevk Haline Dönüşebileceği, Dünyanın En Yaşanabilir 21 Şehri

OdysseuSword
28.01.2015 - 15:36 Son Güncelleme: 29.01.2015 - 03:23

Bazı şehirlerde yaşamak şartlarına göre diğerlerine nazaran daha kolay. Global bir danışma firması olan ECA International en yaşanılabilir şehirler için bir liste yapmış. Objektif bir şekilde, yaşam kalitesi, sağlık hizmetleri, barınma, iklim, kamu hizmetleri, sosyal aktivite imkanları, internet hizmeti, altyapı, politik tansiyon gibi önemli faktörleri göz önünde bulundururak liste oluşturulmuş.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/best-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Montreal, Canada

14. Montreal, Canada

Montreal'in ekonomisi tamamen farklı alanlara yönlendirilmiş. Araştırma ve geliştirmelere, finansa, elektronik aletlere, hava sahasına ve tıbbı ürünlere yönlendirilmiş bir ekonomisi var. Montreal ayrıca Paris'ten sonra en çok Fransızca konuşan nüfusa sahip olarak ikinciliği elinde tutuyor.

14. Eindhoven, Hollanda

14. Eindhoven, Hollanda

Geniş bir şehir olmamasına rağmen, Eindhover 21. yüzyılın teknoloji ve inovasyon alanında liderliği elinde tutuyor. Pek çok lisans öğrencisi ile de tam bir üniversite şehri. 2011 yılında şehir, Intelligent Community Forum tarafından en zeki topluluk olarak adlandırıldı.

14. Lüksemburg Şehri, Lüksemburg

14. Lüksemburg Şehri, Lüksemburg

Lüksemburg'un ekonomisi, çelik, endüstri ve bankacılık üzerine. Aslında dünyanın en büyük çelik şirketi ArcelorMittal, Lüksemburg merkezli. Fakat Lüksemburg'un 3 tane resmi dili var: Fransızca, Almanca, Lüksemburgca.

14. Berlin, Almanya

14. Berlin, Almanya

Berlin büyük isimlere ev sahipliği yapıyor. AEG, Borsig, Siemens gibi ve tabiki de her zaman bilim ve akademik açıdan gelişmekte. Ayrıca şehir film endüstrisi üzerine de kurulmuş ve turizm geçtiğimiz yıllarda patladı. 300'den fazla bira fabrikasıyla, 2.000 çeşit birasıyla 3 günlük uluslararası bira festivali Berlin'de yer almakta. Bu arada festival 2 kmlik uzunluğunda bira bahçesinde yer alıyor.

14. Viyana, Avusturya

14. Viyana, Avusturya

Çalışanların büyük çoğunluğu, beyaz yakalı diye adlandırılan insanlardan, kamu çalışanlarından ve memurlardan oluşuyor. Gün geçtikçe de bu oran büyümekte. Avusturya'da hizmet sektöründe çalışanlarının yarısı Viyana'da yaşamakta. Avusturya'nın en önemli ve en hızlı gelişen endüstrisi turizm. Viyana sachertorte'siyle meşhur. Çikolata dolu, içinde ince kayısı reçeli katmanı olan bir çeşit tatlı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Basel, İsviçre

14. Basel, İsviçre

UBS ve Uluslararsı Ödeme Bankas için olan bankanın merkezi Basel'de. Şehir ayrıca tıbbı ürünlerin, biyoteknolojinin, nanoteknolojinin yanı sıra geniş bir saat yapımı endüstrisine sahip. Avrupa'da bir kültür merkezi, Kuntsmuseum Basel'de çok geniş bir sanat koleksiyonu barındırmakta.

14. Göteborg, İsveç

14. Göteborg, İsveç

Göteborg teknoloji ve mühendislik sektörlerini ayrıca pek çok endüstriyel şirketi de bünyesinde barındırıyor. Ek olarak da şehir bir liman kenti. Ağustos ayında, 3 gün süren Way Out West adlı müzik festivaline katılabilirsiniz.

14. Stavanger, Norveç

14. Stavanger, Norveç

Stavanger, Norveç'te benzin ve petrolün merkezi ve Avrupa'daki en büyük enerji merkezlerinden birine sahip. Enerji sektöründe çalışan Norveçlilerin yarısı bu şehirde. Her mayıs ayında MaiJazz adlı caz festivaline ev sahipliği yapıyor.

12. Lahey, Hollanda

12. Lahey, Hollanda

150 uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmasıyla Lahey tam anlamıyla uluslararası bir şehir konumuna geçmiş. Ayrıca Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Uluslararası Adalet Divanı'na ev sahipliği yapmaktadır. Herkes Amsterdam'dan bahsedip duruyor, Lahey'de de ot serbest :)

12. Cenevre, İsviçre

12. Cenevre, İsviçre

Birleşmiş Milletler, Kızıl Haç, Dünya Sağlık Örgütü'Nün merkezi Cenevre'de. Dünya Ekonomik Forumu ve Dünya Ticaret Örgütü de Cenevre'de bulunuyor. Şehir ayrıca finansal merkez olarak da biliniyor. Süper lüks Patek Philippe saat markası da 1852'de Cenevre'de kuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Greenwich, Connecticut, ABD

11. Greenwich, Connecticut, ABD

Greenwich, büyük bir yatırımcı ağına sahip. Şehirdeki evler, Wall Street'tekiler gibi fonları çevrelemiş. Greenwich, Birleşik Devletler'deki en zengin yerlerden biri.

7. Boston, Massachusetts, ABD

7. Boston, Massachusetts, ABD

Boston, ABD'deki en entelektüel yerlerden biri. Sayısız üniversiteye ve tıbbı merkeze ev sahipliği yapıyor. Diğer büyük sektörler ise finansal hizmet, yaratıcı endüstriler ve yenilenebilir enerji endüstrisini barındırıyor. Boston Red Sox takımı tam 820 maçı kapalı gişe oynayarak rekoru elinde tutuyor.

7. Seattle, Washington, ABD

7. Seattle, Washington, ABD

Seattle'nın en büyük endüstrileri, havacılık endüstrisi, bilgi ve iletişim teknolojileri ve sağlık. Ayrıca temiz enerji sektörü de gelişmekte. Ayrıca Bill Gates de burada doğdu.

7. Stockholm, İsveç

7. Stockholm, İsveç

İsveç'in endüstri merkezi, kimyasal üretimi, kağıt üretimi, metal, makine imalatı konusunda gelişmiş. Stockholm 1436 yılında İsveç'in başkenti olmuş.

7. Bern, İsviçre

7. Bern, İsviçre

Hizmet sektörü Bern'in esas alanı, fakat turizm'de şehrin ekonomisini elinde tutuyor. Swatch'un da merkezi burası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Vancouver, Kanada

3. Vancouver, Kanada

Vancouver, piyasaya girmeniz için, iş kurabilmeniz için en mükemmel şehir. Startup Ecosystem Report 2012 'ye göre iş bulma açısından dünyada 9. sıraya girmiş. HootSuite ve Avigilon'un merkezi bu şehirde. Vancouver ayrıca Kuzey Amerika'daki üçüncü en büyük film endüstrisine sahip.

3. Ottawa, Kanada

3. Ottawa, Kanada

Ottawa'nın en önemli ekonomi merkezleri iki sektör üzerine dönüyor: Teknoloji ve federal devlet. Bu iki sektör gayrisafi yurt içi hasılanın 37'sini oluşturuyor. Maman isimli 9 metre boyunda heykel örümcek de ayrıca yeri Ottawa olan National Gallery of Canada'da bulunuyor

3. Zürih, İsviçre

3. Zürih, İsviçre

Zurih, Avrupa'nın başka bir finans merkezi. Bütün iş imkanlarının çeyreği finansla ilgili. Biyoteknoloji ve canlı bilimi de ayrıca gelişmekte. Otomotiv ve havacılık sektörleri de destekleyici sektörler. St. Peter Kilisesi Avrupa'nın en büyük saat kadranına sahip ( Herkesin düşündüğü gibi Big Ben değil).

3. Kopenhag, Danimarka

3. Kopenhag, Danimarka

İskandinavya'nın iş, finans ve reklam merkezi. İlaç, biyoteknoloji, bilgisayar ve iletişim endüstrileri gibi büyük endüstrileri barındırıyor. Turistlerin en çok ilgisini şey ise Hans Christian Anderson'ın masalına dayanan bronz deniz kızı heykeli.

2. Dublin, İrlanda

2. Dublin, İrlanda

Eskiden Dublin, büyük gıda işleme imalat şehriydi, şimdi ise dünyaca ünlü ilaç ve teknoloji şirketlerinin dikkatini çekmekte. Microsoft, Google, Amazon ve Yahoo bu şirketler arasında. Guinness adlı biranın merkezi buradadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Toronto, Kanada

1. Toronto, Kanada

Havası bile kaliteli, altyapısı sağlam, güzel sağlık merkezleri, düşük suç oranı ve düşük hastalık oranı, Toronto'yu yaşanabilirlik açısından en yüksek seviyeye taşıyor. Toronto hukuk, muhasebe ve reklamcılık alanında da büyük bir sektöre sahip. Toronto'nun çok yönlü ekonomisinde çalışanların yüzde 56'sı ya yüksek öğretim diplomasına ya da sertifikaya sahip. Ayrıca Kanada'nın en iyi design merkezi. 1994'ten beri İlerleyen bir moda anlayışı sayesinde kıyafet ihracatına yüzde 550 katkı sağlıyor. Dünyadaki en uzun sokak Yonge Street de Toronto'da bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
3
2
2
1
1