Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay'dan Ali İsmail Korkmaz Kararı: 'Dava Yeniden Görülecek'

Yargıtay'dan Ali İsmail Korkmaz Kararı: 'Dava Yeniden Görülecek'

FreiGeist
04.02.2016 - 10:19 Son Güncelleme: 04.02.2016 - 11:53

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında darp edilerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili davada, yerel mahkemenin kararını usul yönünden bozdu. Daire, sanık polis memurlarının tahliye taleplerini de reddetti. Korkmaz’ın davası yeniden görülecek...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Kararlar neydi?

Eskişehir’de açılan, kamu güvenliği gerekçesiyle Kayseri’ye nakledilen davada yerel mahkeme kararında, Mevlüt Saldoğan'ı kasten insan öldürme suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırmış, ceza 10 yıl 10 aya indirilmişti.

Tutuksuz yargılanan sanık polis Yalçın Akbulut da 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ceza 10 yıl hapse indirilerek tutuklanmıştı. Fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever yaralama suçundan 8'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezalar 1/6 indirimle 6 yıl 8'er ay hapis olarak belirlenmiş,, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

Sanık Ebubekir Harlar 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmış, yarı yarıya indirimle cezası önce 4 yıl, 1/6 indirimle de 3 yıl 4 ay hapse indirilmiş ve tutuklu kaldığı süre göz önüne alınıp tahliyesine karar verilmişti.

Polisler Şaban Gökpunar ve Hüseyin Engin'in delil yetersizliğinden beraatlarına karar verilmişti.

Aile, cezanın ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ değil ‘kasten öldürme’ suçundan verilmesi, savcı ise cezanın indirilmesi talebiyle temyize gitmişti.

Yargıtay'ın bozma gerekçesi

Yargıtay'ın bozma gerekçesi

Yargıtay 1. Ceza Dairesi bozma kararına gerekçe olarak 'sanık Mevlüt Saldoğan'a karar duruşmasında son sözleri sorulmayarak savunma hakkının ihlal edildiğini ve davanın kasten öldürme suçlamasıyla açılıp, yaralama suçundan ceza verilmesine rağmen suç vasfındaki değişikliği gözeterek sanıktan ek savunma alınmamasını' gösterdi. Yargıtay, yerel mahkemeden sadece bu iki usul hatasının düzeltilmesini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağabey Gürkan Korkmaz'dan ilk açıklama: 'Tahliye olmaması bir umut'

Ağabey Gürkan Korkmaz'dan ilk açıklama: 'Tahliye olmaması bir umut'

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

sen iktidara yalakalık olsun diye sokak ortasında 19 yaşında bir genci döversin ve şerefsiz bir polis gelir son tekmeyi atar. siz onu öldü sanırsınız. ama o ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Allah belanızı versin orospu çocukları polis öldürünce serbest bırakırsınız ilk duruşmada bir sivil vatandaşı onlarca adam öldüresiye döver kimseye gram ceza... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bırak kardeşim adalet olsa bu ülkede bunu yapanları daha ilk duruşmada gönderirlerdi ceza evine.

infoguner

Polis 50 yıldır Türkiye'de insan öldürüyor..Çünkü ne kadar IQ'sü düşük adam varsa hepsi polis oluyor ve bu yönde eğitim alıyorlar..Dünyanın her yerinde bu bö... Devamını Gör