Görüş Bildir
Haberler
Yaptığınız Takdirde Hayatınızda Büyük Fark Yaratacak 19 Küçük Ama Önemli Değişiklik

etiket Yaptığınız Takdirde Hayatınızda Büyük Fark Yaratacak 19 Küçük Ama Önemli Değişiklik

cakyz
24.05.2016 - 15:41

Büyük değişimleri yaratan daima küçük ayrıntılardır sevgili dostlar. Hayatınızın daha fonksiyonel olması adına attığınız küçük bir adım, zamanla bir alışkanlık halini alarak daha iyi ve sağlıklı hissetmenize sebep olacaktır. İşte yaptığımız takdirde büyük fark yaratacak 19 önemli detay:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyurken telefonunuzu uzak bir yere koyun.

1. Uyurken telefonunuzu uzak bir yere koyun.

Telefonlarımız hem yaydıkları elektromanyetik dalgalar sebebiyle derin uykuya geçişimizi engeller, hem de yaydığı ses ve ışıkla uykumuzu bölebilir. Bu yüzden telefonumuzu yatarken dolaba ya da başka bir odaya koymak sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir.

2. Aldığınız ürünlerin tarihini ve içeriğini kontrol edin.

2. Aldığınız ürünlerin tarihini ve içeriğini kontrol edin.

Çoğu zaman insanların kullanımına sunulan besin maddelerinin sağlığımız üzerinde yarattığı etkinin farkında olmuyoruz. Ancak vücudumuza aldığımız her şeyin bilincinde olmamız son derece önemli. Evinize soktuğunuz yiyeceklerin içeriğini okumaya başladıkça kendinizi neyle beslediğinizi fark ederek, sizi yaşama bağlayan o değerli biyolojik makinenin ihtiyaçlarını anlamaya başlarsınız.

3. Alışverişlerinizde kredi kartı yerine nakit kullanmaya özen gösterin.

3. Alışverişlerinizde kredi kartı yerine nakit kullanmaya özen gösterin.

Kredi kartı kullanmak demek, devamlı borç yükü altında olmak demektir sevgili dostlar. Nakit yerine kredi kartı kullanmak insanın üzerinde gereksiz bir gerginlik ve sorumluluk hissi oluşturur. Yanınızda nakit bulundurun ve ödemelerinizi anında gerçekleştirerek bu yükten kurtulun.

4. Saçlarınızı en fazla 3 ayda bir uçlarından kestirin.

4. Saçlarınızı en fazla 3 ayda bir uçlarından kestirin.

Saçlarınızı uçlarından kestirmek, saçlarınızı kısaltmak anlamına gelmez. Aksine, saçlarınızı 3 ayda bir kestirmek, daha sağlıklı bir hale gelmelerine ve daha hızlı uzamalarına yardımcı olur.

5. Çalışma alanınızı, sizi motive eden şeylerle donatın.

5. Çalışma alanınızı, sizi motive eden şeylerle donatın.

Herkesi motive eden belirli posterler, sözler, nesneler elbette vardır. Onları çalışma alanınızda tutmaya özen gösterin. Orada olduklarını fark etmeseniz bile motivasyonunuz üzerinde çok büyük etkileri olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 20-20 kuralını uygulayın.

6. 20-20 kuralını uygulayın.

20-20 kuralı der ki: Bilgisayar başında çalışırken her 20 dakikada bir gözlerinizi monitörden ayırın ve 20 saniye boyunca 20 feet (6 metre) uzağınızdaki bir objeye odaklayın. Bunu yaptıktan sonra çalışmaya geri dönün ve beyninizin ve gözlerinizin canlanmasını ve çalışmanıza tekrar odaklanmasını sağlayın.

7. Yemek yiyeceğiniz saatleri belirleyin.

7. Yemek yiyeceğiniz saatleri belirleyin.

Artık günümüzde uyaran sayısı çok fazla olduğu için çoğumuz bunu yapmayı başaramıyoruz, tüm günü çalışma masamızda atıştırarak geçiriyoruz. Ancak bunu yapmak sağlığımızı kötü yönde etkiliyor. Yapılacak en doğru şey, öğünlerimiz için net saatler belirlemek ve bu zamanların dışında bir şey tüketmemektir. Böylece vücudumuzu belirli bir sisteme oturtmuş ve sağlıklı bir biçimde çalışmasını sağlamış oluruz.

8. Doğum gününüzde bir fidan dikin.

8. Doğum gününüzde bir fidan dikin.

Doğum gününüzde açık alana bir fidan dikin ve ona bakın. Büyümesini izleyin ve her doğum gününüzde bunu tekrar edin. Zamanla kendinize ait ve emeğinizle genişleyen bir bahçeye sahip olduğunuzu görecek ve zamanın geçişine olan kabullenişinizi artıracaksınız.

9. Düzenli olarak yürüyüş yapın.

9. Düzenli olarak yürüyüş yapın.

Yürümek, yalnızca bedenimiz üzerinde değil, zihnimiz üzerinde de oldukça güçlü bir etkiye sahiptir. Olaylara bakış açımızı değiştirir ve kafamızdaki sorulara çeşitli cevaplar bulmamızı sağlar. Aklınıza takılan önemli bir şey olduğunda dışarı çıkın ve uzun bir yürüyüş yapın. Geri döndüğünüzde problem üzerinde daha farklı düşüncelere sahip olmanız kaçınılmazdır.

10. Kafaya taktığınız şeyler için kendinize şu soruyu sorun:

'Bu konunun 5 yıl sonra bir önemi olacak mı?' Bazen çok küçük meselelere takılır ve onlara gereğinden fazla önem veririz. Huzurumuz kaçar, geriliriz ve rahatlamaya ihtiyaç duyarız. Bu soruyu sorduğumuz zaman ise, genel bir çerçeveden baktığımızda meselenin ne kadar önemsiz olduğunu fark ederiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yemeğinizi mavi bir tabaktan yiyin.

11. Yemeğinizi mavi bir tabaktan yiyin.

Yapılan bir çalışmaya göre, yemeğin ve tabağın renkleri arasında kontrast varsa, insanlar daha az yeme eğiliminde oluyor. Bu yüzden beyaz yerine mavi bir tabak kullanmak, daha az yiyerek daha sağlıklı olmanızı sağlayacaktır.

12. Her gün daha az kullandığınız elinizle küçük aktiviteler gerçekleştirin.

Bu, tam anlamıyla bir beyin egzersizidir sevgili dostlar. Bunu yapmak zihninizi ve olaylar üzerindeki kavrayışınızı geliştirir. Örneğin her gün, kullanmadığınız elinizle bir şeyler yazmaya çalışın. Başlarda zorlanacaksınız fakat her gün yaptığınız takdirde zamanla hem bu kabiliyetinizi, hem de beyin kapasitenizi geliştirebilirsiniz.

13. Bir klübe, topluluğa katılın.

13. Bir klübe, topluluğa katılın.

İlgilendiğiniz herhangi bir alanda insanlarla birlikte olun, çevrenizi genişletin. Bunu yapmak, sizinle benzer zevklere sahip olan insanlarla tanışıp pek çok yeni şey keşfetmenizi sağlayacaktır.

14. İlk kez tanıştığınız birine "tanıştığıma memnun oldum" deyin.

14. İlk kez tanıştığınız birine "tanıştığıma memnun oldum" deyin.

Bu sihirli kelimeleri söylediğiniz takdirde, karşınızdaki insan aranızda bir bağ kurulduğunu hissedecek, sizi tekrar gördüğünde selam verecek, isiminizi hatırlayacaktır. Sağlıklı ilişkiler kurmak istiyorsak bu cümlenin önemi gerçekten çok büyük.

15. Yastıksız, düz bir zeminde uyuyun.

15. Yastıksız, düz bir zeminde uyuyun.

Başlarda ne kadar rahatsız hissettirse de, bunu yapmak postürünüzün düzelmesini sağlayacaktır. Özellikle yüksek yastıklar kullanmak, omurganızı kötü etkiler ve sırt ve boyun ağrılarına sebep olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Eğer bir insan sizinle konuşmak istemiyorsa ona yalvarmayın.

Herkes istediğiyle konuşup, istemediğiyle konuşmama özgürlüğüne sahiptir. Eğer bir insan sizinle konuşmamayı seçtiyse bunu kabul edin ve bir ilişki kurmak için kendinizi zorlamayın. O insanın sizinle konuşmak istememesi sizin sahip olduğunuz değeri değiştirmez. Bu insanlarla iletişiminizi tamamen kesmelisiniz.

17. Çalışma masanızda bitki bulundurun.

17. Çalışma masanızda bitki bulundurun.

Görüş alanınızda yeşil bir şeyin olması kendinizi iyi ve sakin hissetmenizi sağlar. Ona bakın, onunla ilgilenin ve karşılığında o da size iç huzuru versin.

18. Evde kalmak ve dışarı çıkmak arasında ikileme düştüğünüzde daima dışarı çıkmayı seçin.

İnsanın evinde vakit geçirmesi oldukça güzel bir şeydir ancak, insan içinde olmak, yaşamın rastgele ve belirsiz yapısına kucak açmak, benzersiz deneyimler yaşamak tüm zihin yapınızı kökten değiştirmenizi sağlayacak, sizi yenileyecektir.

19. Ve "teşekkür ederim" kalıbını daha çok kullanın.

Bir şeyler için müteşekkir olmak hayata daha pozitif bakmanızı sağlar; hem sizi, hem de çevrenizdekileri mutlu eder. Bir dahaki sefere, apartmanınıza girerken biri size kapıyı açtığında ona gülümseyin ve teşekkür edin. Önemsiz olduğunu düşünebilirsiniz fakat, hem sizin hem de karşı tarafın yaşadığı günü tamamen tersine döndürebilecek bir güce sahiptir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1009
253
33
30
21
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayshear

15 NUMARAYI YAPARSAK; BOYNUMUZ TUTULMUŞ KALKARIZ

Suedika

#11 kim dedi az yemek yemek istiyorum.. ve memnun oldum editör. içerik için teşekkürler :)

TaçsızKraliçe

#1 Bunu yapalım da sabah geç kalalım.......