Görüş Bildir
Haberler
Yapay Zekanın Sınırları Çizilecek: Uluslararası Kurallar Geliyor

Yapay Zekanın Sınırları Çizilecek: Uluslararası Kurallar Geliyor

Ulaş
30.04.2016 - 13:05 Son Güncelleme: 03.05.2016 - 12:26

G7, yani dünyanın en büyük ekonomilerini temsil eden ülkeleri tanımlayan kısa ad. Bugüne kadar dünya ekonomisini ve uluslararası kuralları belirlemek için pek çok kez işbirliğine giden ülkeler bu kez geleceğe çeki düzen vermek için bir araya geldi. Amaç; yakın geleceğin yeni normali haline gelecek olan yapay zekanın hangi kurallar altında işleyeceğini şimdiden belirlemek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Japonya’nın Takamatsu şehrinde gerçekleştirilen G7 ICT Zirvesi‘nin ana gündem maddelerinden biri olarak belirlenen yapay zeka; Japonya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık, ABD ve Avrupa Birliği’nin teknolojiden sorumlu en üst isimleri arasında değerlendirilecek. Bakan seviyesinde gerçekleşen toplantılara Japonya İçişleri ve İletişim Bakanı Sanae Takaichi evsahipliği yapıyor.

'Teknoloji gelişiminde insan onurunu ön planda tutuyoruz'

'Teknoloji gelişiminde insan onurunu ön planda tutuyoruz'

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Takaichi, yapay zekanın muazzam bir hızda ilerlediğine dikkat çekerken, bu hıza ayak uydurmak için ülkelerin neler yapması gerektiğini de sözlerine ekledi. Ülkesinin teknoloji gelişiminde insan onurunu ön planda tutan, gizliliğe önem veren sekiz temel ilke üzerinde hareket ettiğini kaydeden Takaichi, uluslararası yapay zeka kurallarının da bu ilkeler baz alınarak oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Yapay zeka kullanımıyla ilgili yasal alt yapı oluşturulacak

Yapay zeka kullanımıyla ilgili yasal alt yapı oluşturulacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Takaichi’nin dikkat çektiği bir diğer konu ise, siber güvenlik ile teröristlerin internetten faydalanmalarını engellemek için alınabilecek önlemler oldu.

Etkinlikte masaya yatırılan bir diğer başlık ise yaşlıların bakımında robotların kullanımı oldu. Avrupa Birliği’nin dijitalleşmeden sorumlu üst düzey ismi Andrus Ansip, Japonya ve Avrupa Birliği’nin bu konuda ortak hareket edeceğini açıkladı.

İki gün sürecek etkinliğin sonuç bildirgesinde, başta yapay zeka olmak üzere diğer konuları da içeren bir metin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Bu metin, sonraki çalışmalar için bir referans niteliği taşırken, yapay zekanın kullanımıyla ilgili yasal altyapıyı da şekillendirecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
25
15
9
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hard Gamer

Bu konuda müslümanların aklında tek bir soru var. Robotla ilişkiye girmek caiz midir?

2.kleopatra

sen dinimizle alaymı ediyon densiz

feyk

Insani tanri mi yaratmistir, bir sey diyemem ama insan kendi tanrisini yaratmanin esiginde, bunu soyliyebilirim. Yapay zeka insan kapasitesini bir adim gecti... Devamını Gör

foreverindebt

belki de bizim de soyumuz tükenir diğer hayvanlar gibi

Berçem Keleş

Gelecek 30 seneyi çok büyük bir heyecanla bekliyorum :) İlk önce umarım tüm dünya global tek bir ülke haline gelir. Din, ırk, para savaşları son bulur. Yüzüm... Devamını Gör

Napoleon Bonaparte

Gerçeklerden soyutlanmış iyimserlik dedikleri bu olsa gerek. Keşke gerçek olabilse...