Görüş Bildir
Haberler
Yalova'da Kim Kazandı?

Yalova'da Kim Kazandı?

Onedio Medya
01.04.2014 - 10:00 Son Güncelleme: 01.04.2014 - 13:50

Yalova'da Bitmeyen Seçim

İlk sonuçlara göre AK Parti, Yalova’yı 1 oy farkla kazandı. CHP itirazda bulundu ve 28 oyla galip geldiğini savundu. AKP de karara itiraz etti. YSK kararını büyük ihtimalle bugün açıklayacak.

İl Seçim Kurulu sonuçlarına göre Yalova'daki seçimleri bir oy farkla Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti / AKP) adayı kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) birleştirme tutanaklarında hata yapıldığı gerekçesiyle karara itiraz etti. AKP de itirazda bulundu ve oylarının yanlış hesaplandığını, farkın birden fazla olduğunu savundu.

CHP: 28 oyla galibiz

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Yalova itirazında en ön safta. Yapıldığı iddia edilen hatayı şu şekilde tarif ediyor;

“Bunlar AKP’nin meydanda kaybettiği seçimi masa başında alma çabaları. Bizim zafer sevincimize mani olmak için yapılmıştır. Yalova’da seçimi AKP 1 oyla almadı. 28 oyla CHP aldı.”

AKP: Fark 1 değil, 106

AK Parti’nin Yalova Milletvekili Temel Coşkun da bu gergin yarışta karşı safta. Coşkun partililerle birlikte bir basın toplantısı düzenledi ve karara kendilerinin de itiraz ettiğini açıkladı. Toplantıda şunları söyledi:

“Yeni bulgular, gelişmeler var. Şu anki bizim hesabımıza göre, yaptığımız son incelemeye göre, bizim aldığımız oyların başka partiye gitmesiyle arada 106 oyluk bir fark var. Bize göre 106 oyla seçimin galibiyiz, öndeyiz.'

CHP 4 sandık tutanağına itiraz ederken AKP’nin itirazında belli bir sandık numarası verilmiyor.

Muharrem İnce, 2 sandıkta CHP’ye, 2 sandıkta da AK Parti’ye haksızlık yapıldığını ve bu sonuca göre partisinin 28 oy fazla alarak belediye başkanlığını kazandığını savundu.

Yalova basınının yayınladığı ve yanlış hesaplandığı savunulan 4 sandıktaki sonuçlar şunlar;

1137 numaralı sandıkta CHP'nin 154 oyunun HDP'ye yazıldığı, CHPye ise 1 oy yazıldığı iddia ediliyor.

İnce, 1070 numaralı sandıkta partisinin 135 oyunun HEPAR'a kaydedildiğini savunuyor.

İnce 1036 numaralı sandıkta AK Parti'nin 136 oyunun Büyük Birlik Partisi'ne kaydedildiğini iddia etti.

İnce'nin AKP aleyhine hesaplandığınıı savunduğu diğer sandık ise 1045. Burada AKP'nin 123 oyunun kaydedilmediğini savundu.

Karar bugün açıklanabilir

Her iki partinin de itirazıyla sandık sonucu tutanakları yeniden hesaplanıyor. Yerel basın bugün hesabın tamamlanacağını ve kararın açıklanacağını savunuyor. Ortaya çıkacak tablonun ardından her iki partinin bu yeni karara da itiraz etmesi ve bu sefer oy pusulalarının yeniden sayılması ihtimali de var.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/yalovad...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte itiraz edilen pusulalar

İşte itiraz edilen pusulalar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0