Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Hayat Serüveninde Yalnız Olmayı Seçenlerin Kavrayabileceği Gerçekler

etiket Yalnızca Hayat Serüveninde Yalnız Olmayı Seçenlerin Kavrayabileceği Gerçekler

MFÖ’nün de söylediği gibi, yalnızlık ömür boyu. Belki yaşamımız sevdiklerimizle bir arada, mutlu ve huzurlu hayallerle dolu geçecek. Ama hepimizin yalnız kaldığı bir dönem olacak. 

Hatta olmalı. 

İşte yalnızlığın insana kattığı o eşsiz deneyimler...

Değersizliğindeki değeri bulursun.

Değersiz hissetmek kulağa kötü geliyor, biliyoruz. Fakat hayattaki gerçek yerimizin farkına varmanın yegane yolu, evrende naçiz bir toz zerresi olduğumuzun farkına varmaktan geçer. Bu da ancak yalnız kalarak, seni şişiren ya da değersizleştiren insanlar olmadan gerçekleşebilir.

Ne kadar güçlü olduğunun farkına varırsın.

Her işini kendi tutan kurdun boynunun kalın olması gibi, her şeyi, ama her şeyi yalnız başınıza yapabileceğinizin farkına varırız. Normalde imkansız gözüken şeyler çocuk oyuncağı haline gelir.

Sessizliğin kıymetini anlarsın.

Varlığını yalnızca insanın kendisinin bozabileceği bir sessizlik fikri en önemli hazinelerden biridir şüphesiz. Sessizlik insanın kendisini en konforlu odalarda ağırlamasıdır. Gerçek zenginliktir.

Daha güvenilir biri olursun.

Kendi yolunu kendi çizebilen, her işini tek başına yapabilen insanlardan bahsediyoruz. Hal böyle olunca da etraftaki insanlar yalnızca orada olmayı hak edenlerden seçilir. Bunu güven kazanmak için yapmasanız bile böyle insanların hayatına nüfuz edebildiyseniz gerçekten kıymetli olduğunuzu anlarsınız.

Kendini daha iyi tanırsın.

i.pinimg.com

İnsanın ne olduğu, ne yapacağı, hangi istikamete gideceğiyle ilgili çevresinden duyabileceği onlarca farklı senaryo olabilir. Ama insan ancak kalabalıkların gürültüsünden arınırsa kendi sesini net duymaya başlar. Gürültüsüz bir zihindeki düşünceler de yavaş yavaş oluşur, gelişir; kararlar, hatalar ve tecrübelere dönüşür. Bu da ‘Kimim ben?’ sorusunun cevabıdır aslında.

Kırılganlığın azalır.

Güçlü olmaktan bahsettik. Ama kırılganlık da biraz farklıdır doğrusu. Yaşanan kötü olaylar, aksilikler insanı kolay kolay yıldıramamaya başlar. Vazgeçilse bile kabullenilir, yara alınmaz. Bir sonraki fırsatlar düşünülmeye başlanır.

Özgürlüğünün kıymetini daha iyi anlarsın.

Özgürlük önemlidir. Özgür olabilmek uğruna nice çabalar verilmiştir şu dünyada. Ama bir de insanın bireysel özgürlüğü vardır ki, bazı toplumlar için müthiş bir lükstür bu. Bazen lüksün de ötesinde, hayaldir. 

Çoğu insan özgür olduğunu düşünür. Ama bu çoğu zaman bir illüzyondur. Yalnız olmayı seçen insanlar ise gerçek özgürlüğü deneyimler. Onu bir kez kaybedegörsün, hemen geri elde etmek için çabalar. Böylece özgürlüğün kıymeti ancak bu şekilde anlaşılmış olur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
346
107
19
16
9
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

karşındaki insanları ve yaşamını çok iyi anlarsın, hedefe kilitlendiğin için sürekli başarılı olursun, yalnız ve boş zamanlı zannederler ama muhteşem bir zam... Devamını Gör

fchinaski

baslikta kelimenin yanlis yerde kullanilmasindan kaynakli anlatim bozuklugu var

Merve Şaru

bu çok doğru bir içerik