Görüş Bildir
Haberler
Yaklaşık 60 Yıllık Erler Film Arşivi İnternette Yerini Alıyor

Yaklaşık 60 Yıllık Erler Film Arşivi İnternette Yerini Alıyor

Batuhan
26.07.2016 - 13:55 Son Güncelleme: 02.08.2016 - 11:33

Türker İnanoğlu tarafından 1960 yılında İstanbul’da kurulan yapım şirketi Erler Film, 205 film, 4264 bölüm televizyon dizisi ve birçok müzik ve eğlence programının yer aldığı arşivini yeni açılan YouTube kanalına taşıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kartal Tibet’in 1981 yapımı filmi Gırgıriye ve Hadi Çaman – Füsun Erbulak ikilisinin klasikleşen tiyatro oyunu “Üçlü İlişki”, dün itibariyle kanaldan izlenebiliyor.

"Arşivler hep ölümden sonra açılır. Ben arşivimi ölmeden önce açmak istedim"

"Arşivler hep ölümden sonra açılır. Ben arşivimi ölmeden önce açmak istedim"

Konuya ilişkin açıklama yapan Türker İnanoğlu, 80 yaşında olduğunu ve 60 yıldır bu işi yaptığını söyledi.

Seyircinin 60 yıllık birikimi izlemesini istediğini belirten İnanoğlu, 'Arşivler hep ölümden sonra açılır. Ben arşivimi ölmeden önce açmak istedim. Amacım tamamen, ölmeden önce dünya gözüyle seyircilerin arşivimizi gördüğünü, mutlu olduğunu görmek ve hissetmek.' dedi.

İnanoğlu, 205 film ile 4 bin 264 bölüm televizyon dizisi, müzik ve eğlence programlarından oluşan arşivi internete yüklemenin Erler Film'e bir katkısı olmadığını ancak Türker İnanoğlu Vakfı'na (TÜRVAK) fayda sağlayacağını ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternette ve basılı formatlarda ulaşılması bir hayli zor olan birçok Yeşilçam yapımının önümüzdeki günlerde yerini alacağı Youtube kanalına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Bantmag

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
21
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın