Görüş Bildir
Haberler
Windows Phone'a 8 Çekirdek Desteği Geliyor

Windows Phone'a 8 Çekirdek Desteği Geliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Windows 10 ile büyük değişime uğramasını beklediğimiz Windows Phone'dan güzel haberler var. Dedikodulara göre 2015 bitmeden 8 çekirdekli Windows Phone'ları görebileceğiz.

Windows 10 ile yepyeni bir kimliğe bürünecek olan Windows Phone , Octa-core da denilen 8 çekirdekli modelleri ile kısa zamanda karşımıza çıkabilir.

Mevcut platformda kullanılan en güçlü işlemci, One M8 Windows Edition'daki Snapdragon 801 işlemcisi. Yeni Windows 10 ile beraber, işlemci desteği de güncellenecek.

Windows Phone'larda genel olarak orta seviye işlemci kullanılmasının nedeni ise bu işlemcilerin sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi, maalesef Windows ekosisteminin en büyük sorunu uygulama ve oyun azlığı. İşlemciyi zorlayacak oyunların veya uygulamaların eksikliği Windows Phone'u, Android'li ve iOS 'lu cihazların gerisinde bıraktı.

Windows 10 ile tüm ekosistemini birleştirmeye çalışan Microsoft , Windows 10 kullanan tüm cihazlarda kullanıcılabilecek bir market açmayı hedefliyor. Bu sayede yıllardır çektiği uygulama sıkıntısını da yok etmeyi planlıyor.

Windows Phone'ların kaderi Windows 10'un başarısına bağlı olsa da 2015 bitmeden 8 çekirdekli Lumia amiral gemilerini görmek süpriz olmayacaktır. Windows Phone tutkunlarını sevindirecek bu haber Android ve Apple cepheleri için ne tür sonuçlar doğuracak göreceğiz.

Microsoft , Windows 10 ile büyük değişiklikler yaparak mobil anlamda büyük başarı yakalayıp pastadan daha büyük bir pay almayı amaçlıyor. Hedeflerinin ne kadarını gerçekleştirebileceklerini ise zaman gösterecek.

  • ShiftDelete
Kaynak: http://shiftdelete.net/windows-phonea...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0