Görüş Bildir
Haberler
Willy Wonka’nın Bize Gösterildiği Kadar Sevimli Biri Olmadığının 20 Kanıtı

etiket Willy Wonka’nın Bize Gösterildiği Kadar Sevimli Biri Olmadığının 20 Kanıtı

diazepam
01.07.2015 - 12:51 Son Güncelleme: 01.07.2015 - 13:31

Willy Wonka’yı çoğumuz biliyoruz, biraz uçuk kaçık, yarı deli, ama kafası zehir gibi, pragmatik ve sevimli bir çikolata fabrikası sahibi. Roald Dahl tarafından yaratılmış, Gene Wilder ve Johny Depp tarafından beyaz perdede hayat verilmiş biri. Hepimiz onu mor ceketi, bastonu, silindirik şapkası ve delişmen hareketleri ile hatırlıyoruz. Neşeli şarkılar söyleyen, hınzır, vicdanlı biri. 

Peki, gerçekten öyle mi? Biraz derinlerine inince görüyoruz ki Willy Wonka aslında hiç de gördüğümüz sevimli kişi değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şeyden önce Willy Wonka içten pazarlıklı, sinsi, ne düşündüğünü asla anlayamadığımız biri.

2. Tavırları, kılık kıyafeti ve vurdumduymazlığı ile tam anlamıyla ürkütücü bir tip.

3. Fabrika gezisine katılan çocuklar aşırı derecede kıl olduğu için yanlarında sevimli görünüyor, gerçek yüzü “cam asansör” kitabında daha iyi görülüyor.

4. Yaşlılara, hastalara zerre saygısı olmayan, acayip derecede bencil biri.

5. Sırf kendisine çikolata yedirmedi diye evini, anne, babasını terk edecek kadar da kalpsiz ayrıca.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bugün biliyoruz ki çikolata yemek çocuklar için gerçekten iyi değil, ama bunu yapan Willy olunca nedense hak veriyoruz, HAKSIZ!

7. Evhamlı bir karakter olduğu çok aşikar, ama konu kendisiyse böyle hissediyor yoksa çocuk çikolata nehrine düşmüş umurunda değil.

8. Hepimiz çocukların ne kadar sinir bozucu olduğunu düşünüyoruz ama çocuk bu, çikolata fabrikasında tabii ki her gördüğünü isteyecek, asıl kıl olan Willy Wonka’dır.

teenbookbattles.files.wordpress.com

9. Gariban, sahipsiz Umpa Lumpa’ları karın tokluğuna çalıştırmakta herhangi bir beis görmemektedir.

10. Hepimiz onun tariflerini çalan eski işçilerine kızıyoruz ama onların sigortalarını yaptırmadığından, asgari ücrete mahkum ettiğinden adım gibi eminim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Umpa Lumpa’lar kapitalist sömürü düzeninden bihaber oldukları için tercih ediyor onları ve dibine kadar sömürüyor.

12. Adaletli biri olmadığı fabrikasına düzenlediği geziden, çocuklara takındığı tavırdan, cam asansör kitabındaki hal ve hareketlerinden çok net anlaşılıyor.

13. Willy Wonka bize kapitalist kodamanları sevimli gösterme çabasından başka bir şey değil, sadece uzaktan hoş geliyor.

14. İşçilerini, onlara başlarını sokacakları bir ev dahi vermeden, özel hayat imkanı tanımadan, 24 saat çalıştıran, para vermeyen, sigorta yaptırmayan birinin yanında çalışmak ister miydiniz?

15. Cam asansör gibi saçma sapan şeylere milyonlar döken bu beyefendi, acaba fabrikasının kurulu olduğu kentin insanlarına para ile çikolata satmaktan başka ne yapmış bilen var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Charlie’nin ailesi gibi, yüzlerce aile sadece lahana çorbasıyla beslenirken, yılda bir gün çikolata yiyebilirken bu beyefendinin iyi olduğundan kim söz edebilir?

17. Kimseyi kandırmayalım, Willy Wonka bencil, sinsi, umursamaz ve gaddar biridir.

18. Sırf eğlence uğruna, kendi zevkleri uğruna dünyanın yok olmasının umursamayacak kadar kötü biridir.

19. Mor ceket giymesi, sevimli şapkası, bembeyaz teni, umursamaz tavırları, kocaman gözlükleri, ipek gibi saçları, bembeyaz dişleri ve kocaman gülümsemesi sizi kandırmasın.

20. Willy Wonka yanında çalışmaya bir hafta bile katlanamayacağınız türden zalim, acımasız, vicdansız bir patrondur, onu bize sevimli biri gibi pazarlamalarına kanmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1473
270
252
222
156
135
94