Görüş Bildir
Haberler
Wikileaks 'Sony Arşivi'ni Yayınladı

Wikileaks 'Sony Arşivi'ni Yayınladı

Batuhan
17.04.2015 - 11:55 Son Güncelleme: 17.04.2015 - 16:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

İfşa ettiği gizli belgelerle adını duyuran internet platformu Wikileaks, ABD'nin önde gelen şirketlerinden Sony Pictures'a ait on binlerce belgeyi yayınladı.

Yapımcılık şirketi Sony Pictures, Kuzey Kore liderine bir suikastin konu edildiği 'The Interview' isimli film nedeniyle bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramıştı.

Saldırıyla 170 bin dolayında yazışma ve 30 binden fazla belge ele geçirilmişti. Wikileaks, kimliği belirsiz hackerlar tarafından elde edilen sözkonusu verileri 'Sony Arşivleri' adı altında yayınladı.

'BELGELERİN HEPSİ KAMU MALI'

'BELGELERİN HEPSİ KAMU MALI'

WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, “Bu arşiv, etkili ve uluslararası bir kuruluşun iç faaliyetlerini gösteriyor. Haber değeri var ve jeopolitik bir sorunun tam merkezinde. Kamu malıdır. WikiLeaks de bunun bu şekilde devam etmesini sağlayacak” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada Sony’nin elinden çıkan işlerin genelde eğlence amaçlı olduğunu hatırlatan Assange, “Buna karşın Sony Arşivleri, Sony’nin kapalı kapılar ardında etkin rol oynadığını, Beyaz Saray’la yakın ilişki içinde olduğunu (arşivdeki yazışmalarda ABD hükümetine ait 100 e-posta adresi geçiyor)  ve kanun ile politikalar üzerinde bir hayli etkili olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

SONY TEPKİLİ

Sony Pictures şirketinden yapılan açıklamada Wikileaks'in kararı kınandı. Açıklamada, 'Hacker saldırısı, Sony çalışanlarına zarar vermeyi amaçlayan art niyetli bir girişimdi. Wikileaks çalınan belgelerimizi yayınladı' denildi.

Deutsche Welle ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0