Görüş Bildir
Haberler
George R. R. Martin'in Zihnindeki Orijinal Westeros'u Gösteren 5 Mükemmel Çalışma

George R. R. Martin'in Zihnindeki Orijinal Westeros'u Gösteren 5 Mükemmel Çalışma

cakyz
31.10.2014 - 15:15 Son Güncelleme: 01.11.2014 - 03:32

Türkçe'ye Buz ve Ateşin Şarkısı olarak çevrilen ve daha sonra Game of Thrones adıyla dizisi çekilen A Song of Ice and Fire isimli epik fantezi roman serisinin yazarı olarak bilinen George R. R. Martin, yeni kitabı 'The World of Ice & Fire' ile Westeros'un kroniğini çıkarıyor. Ünlü yazar, yaptığı bir röportajda, Westeros'un Game of Thrones dizisinde oldukça iyi bir şekilde göselleştirildiğini fakat kendisinin Westeros algısının çok daha farklı olduğunu söyledi.

Yeni kitabında, Westeros'daki görüntüleri ve yerleri olabildiğince zihnindeki görüntülere benzetebilmek amacıyla, diğer sanatçılarla da iş birliği yaptığını söyleyen Martin, zihninde canlandırdığı Westeros'a ait birkaç görüntüyü sevenleriyle paylaştı. 

İşte 'Game of Thrones' setinin olması gereken görüntüsü;

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2014/10...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Demir Taht

1. Demir Taht

Demir Taht'ın televizyon dizisinde gösterildiği hali için 'harika' yorumu yapan Martin, sözlerine şu şekilde devam etti: '... fakat benim zihnimde canlandırdığım taht çok daha farklıydı. Yeni kitabımda George R. R. Martin için Demir Taht ne demekmiş herkes görecek.'

2. Kış tepesi

2. Kış tepesi

Ressam Ted Nasmith ile Kış Tepesi'nin görünümü üzeren çalışan Martin, şunları söyledi: 'Ted'i çok uzun zamandır tanırım ve o, benim aklımdaki Kış Tepesi görüntüsünü çok iyi biliyor. Bu resim üzerinde birlikte çalıştık ve aklımdaki Kış Tepesi'ni bugüne kadar en iyi temsil eden çalışmayı yapmış olduk.'

3. Kralın toprakları, Kırmızı Kale

3. Kralın toprakları, Kırmızı Kale

Game of Thrones dizisinde Kırmızı Kale için seçilen mekanların 'harika' yerler olduğunu fakat bu mekanların zihnindeki Kırmızı Kale görüntüsüne hiç uymadığını söyleyen Martin, yeni kitabında Kırmızı Kale'yi çok detaylı bir şekilde okuyucuların zihninde canlandırmaya çalışacak.

4. Kuzey Duvarı

4. Kuzey Duvarı

Modern İngiltere'yi doğu-batı doğrultusunda ikiye ayıran, Roma İmparatorluğu zamanında taştan yapılmış bir set olan Hadrian Duvarı'nı ziyaret eden ve çok etkilenen Martin, bu duvarı bir esin kaynağı olarak kullanmış ve romanında Kuzey Duvarı'nı yaratmış.

5. Blackwater kalesi: Dragonstone

5. Blackwater kalesi: Dragonstone

Martin'e göre 'Dragonstone tam bir kahpe' çünkü böyle bir mimariyi sanat ile hayata getirmek oldukça zor. Yukarıdaki görüntü Martin'in zihnindeki Dragonstone'a en benzer çalışma olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
1
0
0
0
0
0