Görüş Bildir
Haberler
Kobani Kutlamalarına Polis Müdahalesi

Kobani Kutlamalarına Polis Müdahalesi

Ulaş
26.01.2015 - 21:46
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te kutlama yapıldı. Diyarbakır'daki kutlamalarda bazı yerlerde silah sesleri yükselirken, Nusaybin'deki kutlamalarda bir çocuk yaralandı. Van ve Hakkari'deki gösterilere polis müdahale etti.

Kadıköy

Kadıköy'deki Kobani gösterisinde, eylemci grup havaya ve çevreye havai fişek atınca, polis gruba plastik mermi ve gazla müdahale etti. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

HDP Kadıköy İlçe binası önünde saat 20.00 sıralarında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, Altıyol'daki Boğa Heykeli'ne doğru yürüyüşe geçti. HDP, SDP ve Kaldıraç gruplarına ait bayraklar ve flamalar taşıyan grup, meydanda halaylar çekerek sloganlar atmaya başladı. 

Grup içerisinden bazı kişilerin havaya havai fişek atması üzerine, polis grubu sözlü olarak uyardı. Grup sloganlar atmaya devam ederken, Kadıköy yönünden gelen otobüs yolunu da kapattı. Eylemciler, kısa süre sonra Bahariye Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada havaya ve çevreye havai fişekler atılması üzerine, polis gruba plastik mermi ve gazla müdahale etti. 

Eylemciler Bahariye Caddesi'nde ara sokaklara dağılırken, Çevik Kuvvet ekipleri grupları Bahariye ve Moda sokaklarında takibe aldı. Olaylar sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.

Diyarbakır

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde toplanan vatandaşlar İstasyon Meydanı'na yürüyüş yaptı. Polis yürüyüş sırasında sıkı güvenlik önlemleri alarak bazı caddeleri trafiğe kapattı. Yürüyüş yapanlar sık sık IŞİD aleyhine sloganlar atarak, havai fişek gösterileri düzenlendi. Bazı semtlerden ise silah seslerinin yükseldiği duyuldu. Araçların kentte tur atan vatandaşların bazılarının Kürdistan bayrakları taşıdıkları görüldü.

Nusaybin'de bir çocuk yaralı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin hemen karşısında bulunan ve Kürtlerin yaşadığı Suriye'nin Kamışlı kentinde yapılan kutlamalar sırasında atılan mermilerden biri Kamışlı'ya 500 metre mesafedeki Nusaybin'in Abdulkadir Paşa Mahallesi Kanarla Bulvarı'ndaki evlerinin önünde oynayan 5 yaşındaki Harun Sevinç'in omuzuna saplandığı iddia edildi.

Nereden geldiği henüz belli olmayan mermi ile yaralanan çocuk, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapıldı. Harun Sevinç, daha sonra Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Nusaybin'in Mor Yakup Mahallesi'nde de bir mermi bir aracın camına isabet etti.

Kamışlı'da yapılan kutlamalar sırasında atılan kurşunların Nusaybin'e düşmesi üzerine sınır boyunda devriye gezen polis ekipleri sık sık anons yaparak vatandaşları sınırdan uzak durmalarını ve evlerinden çıkmamalarını istedi.

Cizre'de silah sesleri susmadı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki kutlamalarda ise dakikalarca ilçenin değişim mahallelerinde havaya silahlarla ateş açıldı. Havai fişek gösterilerinin de yaşandığı Cizre'de vatandaşlar sokaklara çıkarak sevinç gösterilerinde bulundu. Bazılarının ellerinde PKK flamaları ve Abdullah Öcalan fotoğrafları bulunanlar kentte araçlarla tur attı.

Şırnak

Şırnak kent merkezinde ise HDP il binası önünde toplanan vatandaşlar davul zurnalar eşliğinde halaylar çekti. Kutlamalar sırasında havai fişek gösterileri yapılırdı.

Van

Van'da, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Sanat Sokağı'nda toplanan kalabalık, havai fişek atıp halay çekerek kutlama yaptı.

Sürücülerin korna çalarak destek verdiği kutlamalarda bir grup gösterici, çevrede güvenlik önlemi alan polislere havai fişek ve taşla saldırdı.

Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup, ara sokaklara kaçarak Hacıbekir Caddesi'nde yeniden toplandı. Slogan atmaya devam eden göstericiler, yol kenarlarındaki buz parçalarını polise attı.

Polisin yolu trafiğe kapatarak göstericilerin Cumhuriyet Caddesi'ne girmesini engellemesi üzerine, göstericiler dağıldı.

Hakkari

Hakkari'de ise Bulvar Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık, IŞİD'in Kobani'den püskürtülmesi haberlerini halay çekerek ve konvoy eşliğinde korna çalarak kutladı.

Yüksekova ilçesinde de Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık, ateş yakarak, etrafında halay çekti. Bazı sürücüler ise konvoy oluşturarak, korna çalıp ilçe merkezinde tur attı.

Polisin taşkınlık yaşanmamaları yönündeki uyarılarına rağmen kutlamalar sırasında hava fişek ve silah kullanan gruba, polis müdahale etti.

Dağılan gruptakiler, ilçenin çeşitli noktalarında kutlamalarını sürdürüyor.

Şemdinli ilçesinde ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe başkanlıkları önünde bir araya gelen gençler, burada havai fişek atarak, halay çekti.

Muş

Muş'ta IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine bir grup, belediye önünde bir araya gelerek, ateş yakıp etrafında halay çekti. Kalabalık, daha sonra dağıldı.

Bitlis

Bitlis'in Hizan ilçesinde ise bazı sürücüler konvoy halinde ilçe merkezinde tur attı, korna çalarak kutlama yaptı.

  • DHA / AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0