Görüş Bildir
Haberler
Validebağ Tişörtü Giyen 18 Kişi Gözaltına Alındı

Validebağ Tişörtü Giyen 18 Kişi Gözaltına Alındı

Caner
21.11.2014 - 23:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8’inci Üsküdar Sempozyumu’nda ‘Validebağ’ tişörtleriyle katılmak isteyen 18 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de konuşmacı olduğu etkinlikte, zabıta ve özel güvenlik şiddetine maruz kalan 12’si kadın 18 kişi önce Doğanlar Karakolu’na ardından sağlık kontrolü için Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürüldü.

Gözaltına alınanlara destek için Validebağ gönüllülerinin karakol önüne gelmesi üzerine çok sayıda polis de buraya sevk edildi.

ÇHD İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklamada, dernek avukatlarının gözaltına alınan 18 kişinin yanında olduğu belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında yer alan Hakan Tosun’un ‘kaybolan’ kamerasının ise görüntüler silindikten sonra iade edildiği öğrenildi. 18 kişinin sağlık kontrolü ve ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılacağı kaydedildi.

İdari mahkemenin önce yürütmeyi durdurup ardından durdurma kararını iptal etmesiyle yapımına kaldığı yerden devam edilen Validebağ Korusu’nun yanındaki cami inşaatının ilk betonu atıldı. Semt sakinlerinin Validebağ’da yapılaşmanın yolunu açan bu inşaata karşı mücadelesi sürüyor.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/validebag-tis...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0