Görüş Bildir
Haberler
İş Makineleri Validebağ Korusu'nda

İş Makineleri Validebağ Korusu'nda

adem kara
21.10.2014 - 09:58 Son Güncelleme: 21.10.2014 - 16:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun girişinde saat 05.00 sıralarında cami inşaatı çalışmalarına başlayan iş makinelerine çevre sakinleri, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek tepki gösterdi. Üsküdar Belediyesi, “Ruhsatlı cami inşatına engel olunuyor” açıklaması gelirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise “Bu alanın imar ve yapılaşmaya açılması kesinlikle söz konusu değildir” ifadeleri kullanıldı.

Aylardır hukuki mücadeleye konu olan Validebağ Korusu’na bu sabah itibariyle inşaat dozerleri girdi. Mahalle halkının tepkisine rağmen iş makineleri çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan, mahalleye üç otobüs Çevik Kuvvet Ve TOMA da geldi.

Üsküdar Validebağ’daki gerginlik ile ilgili Üsküdar Belediyesi’nden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Üsküdar Altunizade Mahallesi Raufpaşa Sokak 34 numarada yapılmak istenen ruhsatlı plan projeli küçük bir cami inşaatını bir grup vatandaş engellemek istiyor. Günlerdir basını arayan ve cami inşaatını protesto etmek için yasal olamayan yollara baş vuran vatandaşlar araçlarını cami arsasına bırakarak engellemeyi sürdürüyorlar” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun imara açılacağı yolundaki iddialarla ilgil yazılı bir açıklama yaptı. İBB’den yapılan açıklamada şöyle denildi, “Validebağ Korusu’nun kullanım hakkı daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’ndaydı. Korunun bakım işlemleri yapılamıyordu. Bu sebeple 2 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi. Ön tahsis 2 yıl için geçerli ve bu süre içinde Validebağ Korusu’nda gerekli bakım işlemleri yapılacak. Bu alanın imar ve yapılaşmaya açılması kesinlikle söz konusu değildir. Emirgan Korusu ve Hidiv Korusu gibi alanlardaki hassasiyet Validebağ Korusu için de geçerlidir”

Validebağ’da gergin bekleyiş sürerken mahalleliler herkesi desteğe çağırıyor.

Yeşil Gazete

Kaynak: http://yesilgazete.org/blog/2014/10/2...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0