Görüş Bildir
Haberler
Validebağ’dan Sonra Sıra Yedikule Bostanları’nda: İnşaat Tekrar Başladı

Validebağ’dan Sonra Sıra Yedikule Bostanları’nda: İnşaat Tekrar Başladı

Fatih UZUN
31.10.2014 - 19:26

Fotoğraf: yedikulebostani.tumblr.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir süre önce Fatih Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından molozlarla kaplanan ve yıkımı ‘geçici’ olarak durdurulan 1500 yıllık tarım alanı Yedikule Bostanları’nda park inşaatının sessiz sedasız yeniden başladığı ortaya çıktı.

Birgün’den Zeynep Kuray’ın haberine göre, Kocamustafapaşa Dayanışması üyelerinden Hüseyin Coşkun, belediyenin son 15 gündür inşaat çalışmalarına hız verdiğini söyledi. Fatih Belediyesi’nin park yapmak istediği alanın SİT alanı surları da kapsadığını belirten Coşkun, yıkımın UNESCO sözleşmesine de aykırı olduğunu söyledi.

Coşkun, kentin sebze-meyve ihtiyacını karşılayan ve SİT alanı bostanların bir kısmının üzerine 2010 yılında ‘Yedikule Konakları’ inşa edildiğini, 2013’te ise talan sırasının bostanların tamamına geldiğini belirtti.

Yedikule Bostanları’nın 70 metrekarelik alanında ‘park projesi’ adı altında 6 Temmuz 2013’te inşaata başlayan belediye, bostanları moloz yığınlarıyla kaplamıştı. Koruma bandında kalan surların dibinde kepçelerle kazı yapmıştı. Semt sakinlerinin, doğa savunucularının ve meslek odalarının harekete geçmesiyle proje durdurulmuştu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/validebagdan-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0