Görüş Bildir
Haberler
Validebağ'da İnşaat Yeniden Başladı, Yeşil Alanı Savunan Herkese Çağrı Yapıldı

Validebağ'da İnşaat Yeniden Başladı, Yeşil Alanı Savunan Herkese Çağrı Yapıldı

Fatih UZUN
24.10.2014 - 17:19 Son Güncelleme: 24.10.2014 - 17:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Anadolu yakasının en büyük ikinci ormanlık alanı Validebağ Korusu’nun yanındaki yeşil alanda yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen 10 gündür devam eden cami inşaatı inadı’ nda bugün de bir darp vakası yaşandı, inşaat yeniden başladı. Yeşil alanın korunmasını isteyen herkese acil çağrı yapıldı.

Bir kişi yine darp edildi

Dün iki ağacın kesildiği yeşil alana sabah 7’den bu yana alanda bekleyen semt sakinleri ve onları destekleyenler yeniden gelen hafriyat kamyonlarının önünü oturma eylemiyle kesti.

Hem sivil hem çevik kuvvet polisleri alana sahip çıkanları kalkanlarıyla sürdü. Bu esnada polislerin bir kişiyi de darp ettiği, yaralanan kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Dün de zabıtalar sivil bir yurttaşa saldırmış ve yaralamıştı.

Altı hafriyat kamyonu girdi

Polisin dün içlerinde Mimarlar Odası avukatı Can Atalay, Yurt Gazetesi muhabiri Hakan Akpınar ve İstanbul Kent Savunması’ndan Çiğdem Çidamlı’nın yanı sıra HTKP’den Deniz Gürsen ve Halkevleri üyesi Alper Ateş’in darp edilerek gözatına alınmasının ardından bugün de polis gözaltı yapmaya çalıştı. Ancak alanın önündeki yurttaşlar buna engel oldu.

Alana hafriyat kamyonlarının girmesine engel olunamaması üzerine mahalledekiler yeşil alanın korunmasını isteyen herkese acil çağrı yaptı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/validebagda-d...

Validebağ Korusu'nda Polisten Eylemcilere; Hepinizin Kafasına Sıkacağım

Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nda yıkıma karşı çıkan Avukat Can Atalay, bir polis tarafından tehdit edildi.

Validebağ Korusu’nu yürütmeyi durdurma kararına rağmen yıkmak isteyenlere karşı çıktığı için polis ve zabıta tarafından darp edilen Avukat Can Atalay , beyaz kazaklı bir polisin ‘Kafanı kaldırırsan kafana sıkarım, hepinizin kafasına sıkacağım’ dediğini belirtti.

bianet.org'dan Ayça Söylemez 'in haberine göre, Validebağ Korusu’nu korumak isterlerken maruz kaldıkları polis şiddetini Bianet'ten Ayça Söylemez'e anlatan Sosyal Haklar Derneği Başkanı, Mimarlar Odası avukatı Can Atalay, korunun içerisinde hem zabıta hem polis şiddetine maruz kaldıklarını, araçta tekrar dövüldüklerini, tehdit edildiklerini söyledi.

'Kafanızı kaldırırsanız sıkarım'

Avukat Atalay, mahkeme kararına rağmen Validebağ korusunda bir sürü ağacın söküldüğünü ve yıkım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Önce zabıtanın daha sonra da polisin saldırdığını belirten Can Atalay, 'Polis aracına zorla bindirildik, aracın içinde de dövmeye devam ettiler. Araçta her birimizin üzerine en az iki polis oturdu. Beyaz kazaklı bir polisin, ‘Kafanızı kaldırırsanız kafanıza sıkarım, hepinizin kafasına sıkacağız’ dediğini belirtti.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/validebag-kor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0