Görüş Bildir
Haberler
Validebağ'da 5 Gözaltı

Validebağ'da 5 Gözaltı

adem kara
23.10.2014 - 13:33 Son Güncelleme: 23.10.2014 - 17:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üsküdar Validebağ Korusu yanında bulunan alanda iş makinesi tekrar çalışmaya başladı. Eylemciler hafriyat kamyonunu durdurmak istedi. Zabıtanın eylemcilere müdahale etmesiyle nedeniyle bir arbede yaşandı. Mimarlar Odası'nın avukatı Can Atalay, Çiğdem Çidamlı ve Yurt Gazetesi Muhabiri Hakan Akpınar'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Tartışmaların ardından dün ara verilen çalışmalar bu sabah tekrar başladı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibi alan çevresinde önlem aldı. Bir grup mahalleli de alanda bekliyor.

Bu arada mahalle sakinleri Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'den açıklamasına tepki gösterdi. Türkmen'in 'Fazla tölerans azdırır' ifadesini kullandığın belirten mahalle sakinleri dava açacaklarını ifade etti.

Üsküdar Validebağ Korusu'nun yanında bulunan araziye cami inşaatı sırasında yaşanan gerginlik bugün de devam ediyor. Şantiye alanından çıkan hafriyat kamyonunu durdurmak isteyen eylemcilere zabıtanın müdahale etmesi nedeniyle kavga çıktı. Zabıta ekipleri ile eylemciler arasında çıkan kavgada bir eylemci yüzünden yaralandı. Olaya tepki gösteren mahalleli hafriyat kamyonunun önüne oturarak eylem yaptı.

Mahallelinin araya girmesi ile eylemciler yerden kalktı ancak taraflar arasındaki gerginlik devam ediyor.

AĞAÇLAR SÖKÜLÜYOR

Validebağ Korusu’nun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan alandaki ağaçlar Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülmeye başlandı. Cami inşaatının yapıldığı alanda bulunan ağaçlar dozerler aracılığıyla kökünden sökülerek kamyonlara yüklendi. Ağaçların sökülmesi sırasında çevre sakinleri, ‘Ağaçlara dokunmayın’ diyerek tepki gösterdi. Olayları yatıştırmak isteyen Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Altuğ Verdi sökülen ağaçların aynı yere dikileceğini söyledi.

5 GÖZALTI

Validebağ Korusu yanındaki otopark alanında yapılacak inşaat alanına girmeye çalışan Mimarlar Odası'nın avukatı Can Atalay, Çiğdem Çidamlı ve Yurt Gazetesi Muhabiri Hakan Akpınar'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. 5 kişi, Doğancılar Polis Merkezi'ne götürüldü.

Haber: Naci YÖNER- Ezgi ÇAPA- Yaşar KAÇMAZ/ İSTANBUL DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/validebag-korus...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0