Görüş Bildir
Haberler
Uzun Süre Bekar Kaldıktan Sonra Bir İlişkiye Başlamakta Zorlananlara 10 Tavsiye

etiket Uzun Süre Bekar Kaldıktan Sonra Bir İlişkiye Başlamakta Zorlananlara 10 Tavsiye

Radlands
29.10.2023 - 23:46

Bekarlık kadar güzeli var mıdır? Bu içeriği okuduğuna göre demek ki senin için var! 😅 Bir ilişkiye atılmak istiyor ama uzun süre bekar olmanın verdiği hisler nedeniyle buna korkuyorsan sana birkaç özel tavsiyemiz var. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İşe bir ilişkiye başlamanın seni kısıtlayacağı düşüncesinden çıkmakla başlayabilirsin.

Eğer ki partnerinle sağlıklı bir ilişki kurmayı başarırsanız aslında bu tür kısıtlamalar yaşanmaz, bekarken nasılsan birlikteyken de öyle olursun. Yani hala Beyonce'in Single Ladies şarkısını bağırarak söyleyebilirsin! 😅

2. Sağlıklı bir ilişki kurabilmek için de iletişim becerilerini geliştirebilirsin.

Sağlıklı bir ilişki aslında korktuğun her şeyin çözümü olabilir. Bu nedenle ilk olarak partnerinle doğru iletişim kurabilmeyi öğrenmen gerekiyor.

3. Geçmiş deneyimlerden ders alırken onları travma olarak yanında taşımamayı seçebilirsin.

www.reddit.com

Geçmişte yaşadığımız her şey bugünkü kimliğimizi oluşturur. Bu nedenle geçmişte yaşadığın şeyleri tamamen silmemen aslında şu anki ilişkin için faydalı olur. Ama bunu yaparken kötü deneyimlerin günümüzdeki ilişkini olumsuz etkilememesini de sağlamalısın.

4. Varsa eğer ilişki hakkındaki korkularınla da yüzleşmeyi deneyebilirsin.

Şu anda bir ilişkiye başlamaktan neden kaçınıyorsun? Bu sorunun cevabını vermeye çalışarak aslında birçok şeyi de çözebilirsin. Korkularının ne olduğunu gör ve onları yenmek için yüzleş.

5. Hiçbir aşamada daha hızlı olmaya çalışmamak da önemli bir tavsiyemiz!

İlişkilerin kurulması uzun ve sabır isteyen bir süreçtir. Bu uzun yolda yürümek için hazır hissetmiyor olabilirsin. Belki yola çıktıktan sonra kendini daha hazır hissedecek de olabilirsin. Her iki ihtimalde de sabırsız olmamak önemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beklentilerini belirlerken biraz esneklik tanımayı tercih edebilirsin.

Örneğin aklında belirli bir partner profili olabilir. Bunu yapmak iyidir çünkü nasıl bir şey istediğini daha rahat anlayabilirsin. Ancak bu sınırları hiç genişlemeyecek şekilde çizmek de doğru değil. Biraz esneklikle insanlara şans tanıyabilirsin.

7. İlişkinin sınırlarını net bir şekilde çizerek özel hayatının çok da etkilenmemesini sağlayabilirsin.

Arkadaşlarınla veya ailenle geçireceğin vakit, kendine ayıracağın akşamlar... Bunların hepsini ilişkiye başlarken karşındaki kişiye söyleyerek sınırlarını net bir şekilde çizmiş olursun. Bu da korktuğun şeylerden birini ortadan kaldırmayı sağlar.

8. Reddedilme korkusunu yenmek de fazlasıyla işine yarayabilir.

Duygusal ilişkilerde reddilmek bir korku sebebi değildir, olmamalıdır da. İnsanlar birbirlerine duygu besleyebilir. Bu çok normaldir. Ve yine birine karşılıklı duygu beslememek de normaldir. Reddedilmeyi kişisel olarak algılamamak gerekiyor.

9. Hobiler edinerek yeni kuracağın ilişkinin hayatının tümünü kaplamasını önleyebilirsin.

Eğer ki ilişkinin senin hayatını tamamıyla işgal edeceğini düşünüyorsan buna önlem almak da senin elinde! Yeni hobiler edinerek kendine özel zamanlar ayırabilirsin.

10. İlişkiler söz konusu olduğunda hiçbir şeye zorunda olmadığını unutma!

Birçoğumuz ilişkilerde bunu unutuyor ve kendini aşırı zorluyor. Bu da yeni bir ilişkiye başlarken korkmamıza sebep olabiliyor. Bu yüzden yeni başlayacağın ilişkide hiçbir şeye zorunda olmadığını kendine sık sık hatırlat!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın