Görüş Bildir
Haberler
Üsler Açıldı, Türk Uçakları da IŞİD'i Vuracak

Üsler Açıldı, Türk Uçakları da IŞİD'i Vuracak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'e karşı koalisyon güçlerinin insanlı ve insansız hava unsurlarının Türkiye'deki üslerde konuşlandırılmasına onay verildiğini açıkladı. Dışişleri, koalisyon harekâtlarında Türk Hava Kuvvetleri unsurlarının da görev alacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bakanlar KuruluTBMM'den 2 Ekim 2014 tarihinde aldığı yetkiye dayanarak, DEAŞ'a yönelik hava harekatlarına katılan ABD ve tarafımızdan uygun görülecek bazı bölge ülkeleri de dahil diğer koalisyon ülkelerinin insanlı ve insansız hava unsurlarının ülkemizdeki üslerde konuşlandırılmasına onay vermiştir. Bahse konu harekatlarda tabiatıyla Türk Hava Kuvvetleri unsurları da aynı amaçla görevlendirecektir' denildi.

>> Tüm Detayları ile İncirlik Mutabakatı

DEAŞ'in Türkiye için boyutları giderek artan bir tehdit olduğu belirtilen açıklamanın diğer bölümleri şu şekilde:

'DEAŞ'ın Türkiye sınırları ve Türkiye’nin güvenliği bakımından arzettiği tehditin ortadan kaldırılması, bir süredir ABD ile Türkiye arasında yürütülen ortak hareket egzersizinin önemli bir boyutunu teşkil etmektedir. 

Irak ve Suriye’de 10 aydır devam eden Uluslararası Koalisyon harekatlarına Türkiye, Koalisyon'un bir üyesi olarak, esasen milli imkan ve yetenekleriyle katkı sağlamaktaydı. Nitekim, ABD’ye ait silahlı insansız hava araçlarının ülkemizde konuşlandırılmasına dair iznin Sayın Dışişleri Bakanımızca geçtiğimiz Haziran ayı sonunda açıklandığı hatırlanacaktır. 

Türkiye ve ABD, bu sürecin devamı mahiyetinde, DEAŞ’la mücadeleye yönelik mevcut işbirliğini daha da derinleştirmeye karar vermişlerdir. 

Bu çerçevede, Bakanlar Kurulu, TBMM’den 2 Ekim 2014 tarihinde aldığı yetkiye dayanarak, DEAŞ’a yönelik hava harekatlarına katılan ABD ve tarafımızdan uygun görülecek bazı bölge ülkeleri de dahil diğer Koalisyon ülkelerinin insanlı ve insansız hava unsurlarının ülkemizdeki üslerde konuşlandırılmasına onay vermiştir. Bahsekonu harekatlarda, tabiatıyla, Türk Hava Kuvvetleri unsurları da aynı amaçla görevlendirecektir.'

Dışişleri Bakanlığı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0