Görüş Bildir
Haberler
Üşengeçlik Bulaşıcı! Üşengeçlikte Sınır Tanımayanlara Özel 14 Düzenleme Taktiği

Üşengeçlik Bulaşıcı! Üşengeçlikte Sınır Tanımayanlara Özel 14 Düzenleme Taktiği

mignon
18.05.2016 - 06:16

1. Polar çoraplarınızla evi süpürebileceğinizi söylesem mesela!

1. Polar çoraplarınızla evi süpürebileceğinizi söylesem mesela!

Evet o polar çoraplar halıların üzerindeki tozları toplama garantili! Dilerseniz ayağınıza giyin, dilerseniz bir kartona geçirip sopa takın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sadece kıyafetlerinizin değil evinizin de hayatını kurtarabilirsiniz!

2. Sadece kıyafetlerinizin değil evinizin de hayatını kurtarabilirsiniz!

O üzerinize yapışan tüylerden kurtaran rulolar aslında evdeki tozlara da düşman! Abajur en çok toz toplayan ve temizlenemeyen objelerden tozları en kolay şekilde uzaklaştırıyor.

3. Üşengeçlik zaman zaman dağınıklığı gerektirebilir!

Kutu değil ama mısır gevreğinin poşetini kullanmaya ne dersiniz? Az kalmış mısır gevreğini poşetine süt ekleyip hiç tabak kirletmeden kahvaltı yapabilirsiniz.

4. Peki ya yemek yaparken?

Evet hazır şeyleri tüketmek kolay da peki yemek yapılcaksa? Tepsinizi ya da tost makinenizi alüminyum folyo ile kaplayıp her seferinde yıkama derdinden kullanabilirsiniz.

5. Vernik sadece mobilyalarınızı parlatmıyor ki!

s13.photobucket.com

Mobilyaları parlatmak için aldığınız sprey verniği buzdolabınızı ilk günkü hale getirmek için kullanabilirsiniz.

6. Etraftaki ekmek kırıntıları baş belası dimi?

Yemek yedikten sonra dökülen saçılan kırıntıları toplamaya bile üşenenler buraya! Koli bandını elinize dolayıp masayı söyle bir geçerseniz ekmek kırıntıları kolayca bantla birlikte çöpe gidecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Banyonuzu hiç uğraşmadan temizlemek ister misiniz?

7. Banyonuzu hiç uğraşmadan temizlemek ister misiniz?

Evet bunun cevabı çok basit! Sadece duş jeli kullanarak sabun kalıntılarının oluşturduğu renk değişiminden kurtulabilirsiniz. Çünkü normal sabun fazlasıyla kalıntı bırakır ve banyonuzun rengini değiştirir, bunun çözümü sıvı duş jelleri.

8. Blenderınızı temizlemek için ihtiyacınız sadece su ve deterjan!

Evet o bulaşık süngeri ile uğraşmanıza gerek yok. Ilık ya da sıcak suyu yarısına kadar doldurun ve içine deterjan ekleyin sonra yüksek devirde çalıştırın.

9. Buzdolabını anneniz gibi her an temizlememek için...

9. Buzdolabını anneniz gibi her an temizlememek için...

Streç film ya da şu yapışkan kaplarla buzdolabınızı kaplayabilir. Zaman zaman onları değiştirerek daha az efor ve zaman harcayabilirsiniz.

10. Mikrodalga üşengeçlerin en yakın arkadaşı!

Mikrodalga en üşengeç anlarınızın en yakın dostu değil de ne? En üşendiğimiz anda istediğimiz her şeyi yapabilme gibi bir süper güce sahip ama ya temizliği? İşte bu konu da aşırı basit. İçindeki kurumuş kirleri temizlemek için bir kaba su doldurun ve içine limon dilimleri atın 1 dk kadar çalıştırın. Durduktan sonra 30 sn buharın etki göstermesini bekleyin ve açıp içini bir bez ile silin.

11. Evin korkulu rüyası tuvalet fırçası!

Tuvaleti temizlemek zaten başlı başına bir işken evin en pis parçasını görmek bile istemiyorsunuz biliyorum. Ama size güzel bir tavsiyem var. Eski tuvalet fırçanızı çöpe atın. Yepyeni bir tane aldıktan sonra kabının içine az miktarda çamaşır suyu ve su doldurun ve o şekilde muhafaza edin. Kendi kendini temizleyecek size iş bırakmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Evdeki minik parçaları yıkamadığınızı biliyorum

12. Evdeki minik parçaları yıkamadığınızı biliyorum

'İçinizden ne gerek var mignon' diyorsunuz onu da biliyorum. Ama evin en çok toz kir toplayanları onlar. Ancak hepsini tek tek elinizden yıkamak yerine bulaşık makinesine atabilirsiniz.

13. Fırın kabının baş belası bulaşık hali!

13. Fırın kabının baş belası bulaşık hali!

Evet fırında enfes bir yemek yapmışsınızdır, ancak fırın kabına yapışan şeyler daha yemek bitmeden canınızı sıkmaya başlar. Bunun da kurtulma yolu kurutma mendilleri. Kurutma makinesine attığınız kurutma mendillerini kabın içine yerleştirip ılık su ile doldurun ve köpürene kadar bekleyin. Daha sonra suyu boşaltın ve yumuşayan kileri kolayca yıkayın.

14. Ocakta her yaptığınız yemeğin izini bırakmayın!

14. Ocakta her yaptığınız yemeğin izini bırakmayın!

Biliyorum üşengeçsiniz ve o ocağı temizlemek çok zor geliyor. Ancak bunu amonyak ile çözebilirsiniz. Ocağın üzerindeki metal parçaları amonyak dolu bir poşete alıp bir süre bekletin daha sonra çalkalayın. İlk günkü gibi olacaklar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
28
22
12
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Düş Hekimi

#4 alüminyum folyoyu tepsiye koyup yemek pişirirseniz acil serviste yerinizi ayırtın... metal zehirlenmesinden ölümle burun buruna gelmeniz an meselesidir...

Düş Hekimi

pişirme aşamasında olmadıktan sonra ister temas etsin ister etmesin fark etmez.. ancak pişirme amaçlı kullanılırsa alüminyum zehirleme yapar.. bu yüzdendir k... Devamını Gör

_badok_

6 yı tam anlamadım. Elimize koli bandı sarmak yerine bezle (Islak mendili de kesinlikle tavsiye ederim) sildirivermek çok daha kolay değil mi?

Neyse ya bana ne

#13 'te kurutma makinesi ne ya? Kurutma mendili falan. Anlamadım o kafayı. #9 favorim. Kendi evim olsun kesinlikle uygularım.

Arc noise

Kurutma makinasına atıyorsun. Kurutma makinasında bazen nemli kalan parçalar olur ya. Onları engellemek için kullanılıyor. Onları kabın içine su koymadan koy... Devamını Gör