Görüş Bildir
Haberler
TV
Türk Televizyon Tarihinin En Unutulmaz 10 Dizisi

Türk Televizyon Tarihinin En Unutulmaz 10 Dizisi

selin aysin
30.10.2014 - 14:59 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 12:54

Son zamanlarda yayınlanan Türk dizilerindeki ailelerin hali malum. “Nerde o eski dizilerrrr”, “Bu ne canım vakit kaybı...' laflarını çok sık duyuyoruz. Çoğu zaman kendimizi onların yerine koyduğumuz aile diziler çoktan yalan oldu. İşte hafızalara kazınan herkesin beğenerek izlediği en iyi türk dizileri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bizimkiler

1. Bizimkiler

Bizimkiler, 1989-2002 yılları arasında 13 yıl kesintisiz olarak yayınlanmış, Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süren dizisidir. Bizimkiler deyince akla şüphesiz “ Sevim koooşş katil geldii” repliği geliyor.

2. Süper Baba

2. Süper Baba

Süper Baba 1993-1997 yıllar arasında atv'de yayınlanmış yerli dizi. Dizide üç çocuklu boşanmış bir baba olan Fikret Aksu'nun namı diğer Fiko'nun çocuklarıyla olan ilişkileri ve aşkları konu alınmıştır. İlk okula başlayan herkesin flütte çalmaya ilk öğrendiği şarkıda şüphesiz ki Süper Baba’nın o harika başlangıç müziği.

3. Mahallenin Muhtarları

3. Mahallenin Muhtarları

1992’den 2002’ye kadar yayınlanan Mahallenin Muhtarları birçok kişide keşke böyle bir mahallede otursaydık dedirtmişti. Mahallenin kahvecisi laz Temel’in olayın baş kahramanı olduğu dizide aile bağları çok güzel anlatılmış.

4. İkinci Bahar

4. İkinci Bahar

İkinci Bahar, 1998 - 2001 yılları arasında yayınlanmış TV dizisi. Başrollerinde Türkân Şoray ve Şener Şen gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizi, Samatya'da çekilmiş. Birçok iyi oyuncunun bu dizide yer aldığını ve adlarını şimdilerde oldukça sık duyduğumuzu hatırlatmamıza gerek yoktur herhalde. İkinci Bahar’da Ali Haydar ustanın işlettiği lokantadan dolayı şimdi Türkiye’nin bir çok yerinde İkinci Bahar lokantası olduğunu unutmayalım.

5. 7 Numara

5. 7 Numara

Trt 1’de yayınlanan dizi ile bir nesil büyüdü. Üniversite eğitimi almak için çeşitli yörelerden gelmiş 4 şehirli kız ve 3 taşralı erkek öğrencinin, sosyal ve kültürel yönden farklılıklarına değinildi. Üniversiteye geçince bende böyle bir evde yaşamak istiyorum dedirten hikayesiyle 7 numara tabi ki göz bebeğimizdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Baba Evi

6. Baba Evi

Baba Evi, 1997'de atv'de yayınlanmış. İstanbul Emirgan'da çekilen dizi aslen Orhan Kemal'in “Küçük Adamın Romanı” adını taşıyan üçlemesinin ilk kitabından uyarlanmış olup, seri “Avare Yıllar” ve “Cemile” ile devam eder. Dizi 2002 yılında sona ermiştir.

7. Avrupa Yakası

7. Avrupa Yakası

7’den 70’e herkesin beğenerek izlediği belki de nadir dizilerden biridir Avrupa Yakası. Komedi dizisi olması ise bunun en büyük sebebi bence. Selin karakterinin Türkçemize kattığı güzel(!) kelimelerini de unutmamak lazım “Oha falan oldum yani”

8. Çocuklar Duymasın

8. Çocuklar Duymasın

“Haluk Mutfakkk !”  Bir nesil bu sözle büyüdü. Hayır bir de özenir anne babalarımıza siz niye mutfakta konuşmuyorsunuz derdik nasıl içerlediysek artık. 2002’ de başlayıp 2005’te biten dizi 2009’da tekrar yayınlanmaya başladı ve 2013’te de durmadan yeniden başlayan dizi Türk televizyonlarında Kurtlar Vadisinden sonra en çok kanal değiştiren dizi olduğu kesin.

9. Aşk-ı Memnu

9. Aşk-ı Memnu

Adnan Bey’e bazen kızıp çokça üzülerek geçen koca 2 sezon. Behlül  ve Bihter isminin günlük hayatımızda sıkça duyduğumuz koca 2 sezon. Her yayınlandığında tekrar izlenip aynı tadı veren Ziyagil Ailesini özlüyoruz.

P.S : Bihter’in ölüm yıl dönümünü her yıl kutlandığı ve twitterda TT olduğunu hatırlatmaya gerek yoktur herhalde...

10. Asmalı Konak

10. Asmalı Konak

Asmalı Konak, 2002 ile 2003 yılları arasında atv'de yayınlanan Türk duygusal dram dizisi. Asmalı Konak’tan sonra şehir dışında çekilen aşiret dizilerinde büyük bir artış olduğu göz ardı edilemez tabi ki. Asmalı Konak ile büyüyen kızlardaki Özcan Deniz aşkı erkeklerdeki Özcan Deniz tarzını da unutmamak lazım. Şunu da unutmamak lazım ki Asmalı Konak bir ilke imza atıp finalini sinema salonunda yapan ilk Türk dizisidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
10
9
7
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mınahaa

Çocuklar Duymasın'' ve Aşk-ı Memnu olmuş mu hiç amk

gökçe

leyla ile mecnun?? olmamış bu liste peehh