Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Filmlerin Sahnelerinden Sadece Dikkatli İzleyicilerin Yakalayabileceği 23 Detay

etiket Ünlü Filmlerin Sahnelerinden Sadece Dikkatli İzleyicilerin Yakalayabileceği 23 Detay

EC was here.
29.08.2015 - 19:38

Bir filmin asıl bittikten sonra başladığını böyle detayları konuştukça tekrar tekrar anlıyoruz. Detaylar filmin gözümüzdeki değerini azaltabildiği gibi sandığımızdan daha iyi olduğunu da gösterebiliyor. Bu çok ünlü filmlerde kaçırdığımız detaylara bir de yakından birlikte bakalım ve üstünde uzun uzun konuşalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Facebook'un kuruluş hikayesinin anlatıldığı David Fincher imzalı Sosyal Ağ filminde bir başka David Fincher filmine bir selam çakılıyor: Fight Club karakteri Tyler Durden

2. Son Samuray filminde bu sahne bozuntuya verilmeden devam etse de arkadaki figüran attan sağlam bir darbe alıyor. 🐎😨

3. Yüzüklerin Efendisi'nde Aragorn farketmeyedursun arkasındaki kılıç bir güzel kınından çıkıp düşüyor.

4. Batman Başlıyor filmindeki bir sahnede Batman'in elinde bir sonraki filmin habercisi bir detay beliriyor: J. Kerr (bkz. Joker)

Aslında çok ince bir detay olarak sunulmasa da kaçırmış olanlar için hatırlatmak gerekir.

5. En İyi Film Oscar'ını kazanan The Hurt Locker filminde set çalışanının eli sahnede bir güzel beliriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. WALL-E evrenindeki B&L markasının logosu Oyuncak Hikayesi'nde de yer alıyor.

7. Gladyatör filminde atı dizginleme uğraşındaki set çalışanı jeaniyle birlikte tarihi bir filmde ne güzelde sırıtıyor.

8. Indiana Jones'ta da benzer bir vaka. Biz Indy ustaya odaklanmışken arkadaki set çalışanı alakasız kıyafetiyle salına salına yürüyor.

9. 2007 yapımı Ratatouille filminde farenin gölgesi daha çok bir köpeği andırıyor ve iki yıl sonra Yukarı Bak filminde bu gölge gerçek kimliğine bürünüyor.

10. Harry Potter'dan bu kadar da olmaz dedirten bir detay. Sol tarafta kameraman da kendine bir rol edinmeyi başarmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kara Şövalye Yükseliyor'da Batman'i görmenin heyecanından olsa gerek figürana bir haller oluyor ve fantastik bir darbe alıyor.

12. Quantum of Solace'ta seyirciler James Bond'un karizmasına kapılmışken arka planda birileri kolaya kaçıyor.

13. Ben Efsaneyim filminde 2016'da gösterime girecek 'Batman v Superman: Dawn of Justice' filminin yapılacağı gizliden duyurulmuş.

Ben Efsaneyim 2007 yapımı ama filmin hikayesi 2009'da geçiyor ve posterdeki filmin 2010'da gösterime gireceği söyleniyor. Batman Başlıyor 2005'te, Süperman Dönüyor ise 2006'da gösterime girmişti. Süperman filmi tutmayınca Man of Steel filminin yapılması bekleniyor ve Batman ve Süperman karşılaşması da 6 yıl gecikmiş oluyor.

14. Batman ve Süperman karşılaşmasının olacağı Man of Steel filminde de çok zor yakalanabilecek bir sahnede yer almış. "Keep Calm and Call Batman"

15. Disney'in Karlar Ülkesi animasyonunda Anna karakteri davetlileri karşılarken davete Karmakarışık filminde izlediğimiz kısa saçlı Rapunzel ile sevgilisi de katılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. WALL-E'de eski eşyaların yer aldığı bir bölmede ekrana bir detay takılıyor. Bir diğer Disney filmi Oyuncak Hikayesi'ndeki sevimli dinozorumuz Rex orada.

17. Jurassic Park'ın epey gerildiğimiz meşhur sahnesi başlarken dinozorun arkasından denge vermeye çalışan eli tabii ki farkedememiştik.

18. Indiana Jones'tan R2 ve C-3PO çizimleriyle Star Wars'a saygı duruşu.

19. Indiana Jones'ta yine Star Wars esintileri. Bu kez Obi Wan karakterinin ismi bir kulüp ismi olarak yer alıyor.

20. Disney yapımı Sevimli Canavarlar ve Bir Böceğin Yaşamı filmlerinden aynı açı ve mekan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Köstebek filminde ölecek karakterlerin sahnelerinde baştan itibaren pek çok kez X simgesi yer alıyor. Hiç X simgesi bulunmayan karakter ise ölmeyen tek isim. 😵

22. Karlar Ülkesi'nde Elsa'yı terk eden ve prensesi depresyonlara sürükleyen karakterden Big Hero 6 filminde bakın nasıl tepkiler veriliyor...

Önce bu adamın heykeli hunharca darmadağın ediliyor... 😡

Daha sonraysa polis merkezinde arananlar listesinde olduğu görülüyor. 😡

23. Ve en sevdiğim... E.T. filminde sevimli kimse görmesin diye uzaylımızın üzeri örtülmüştü. Bu esnada yanında Star Wars'tan Yoda'nın kostümünü giymiş çocuğu gören E.T. tanıdık gelmişçesine ona doğru yöneliyor...👽 Ve...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1982 yapımı E.T. filminden 17 yıl sonra vizyona giren Star Wars: The Phantom Menace filmindeyse George Lucas, Steven Spielberg'e bir kıyak yapıyor, E.T. türü Star Wars evreninde görünüyor.

Böylece Yoda'nın E.T.'ye neden tanıdık geldiği anlam kazanmış oluyor. 👏👏👏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1101
242
167
89
36
28
7