Görüş Bildir
Haberler
Uğraşmak İstemeyeceğiniz 8 Korkutucu Canlı

Uğraşmak İstemeyeceğiniz 8 Korkutucu Canlı

Bengisu Azder
23.01.2015 - 17:28 Son Güncelleme: 26.01.2015 - 14:23

Dünyanın 4.6 milyar yıllık bir geçmişi var ve o en baştaki tuhaf hallerinden beri çok şey değişti.

www.buzzfeed.com

600 yılda ne kadar büyüyüp serpildiğine baksanıza, ne kadar tatlı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çağdaş insanlar ise, bildiğimiz kadarıyla 200.000 yıldır var.

Çağdaş insanlar ise, bildiğimiz kadarıyla 200.000 yıldır var.

Yani şöyle söyleyelim; eğer dünyanın varlığı 24 saate sığdırılsaydı biz sadece 4 saniyedir buralarda olacaktık.

Okul bahçesindeki yeni çocuk biziz. Diğer canlılar bu dünyanın asıl sahibi.

Milyarlarca yıldır onların olan yere gelip kurdukları bütün düzeni rezil ediyoruz. Bizden çok daha önce buralarda yaşamaya başlamış olan hayvan türleri ise egemen tür olabilmek için yeterince beklediklerini düşünüyorlar. İşte o türlerden 8 tanesi;

1. Fil köpek balığı (Callorhinchus milii);

1. Fil köpek balığı (Callorhinchus milii);

Bu canlı size ilk başta arkadaşça gözükebilir ama bunun sizi kandırmasına izin vermeyin, yalnızca oyunda yavaş yavaş ilerliyorlar. 420 milyon yılı genetiklerinde azıcık değişimle geçirdiler. Daha dinazorlar doğmamışken, okyanusta sessiz sakin salınıyorlardı.

Köpek balığı bile değiller aslında, okyanusun sert çocuğu oldukları (ve aşağı yukarı köpek balıklarının ataları gibi oldukları) için böyle diyoruz.

Doğrusu, kendilerini vatoz, yani köpek balığı melezi olarak nitelendirebiliriz. Yüzüşüne bakın, nasıl da narin... Ama bu sert çocuklar 4 kez tükenme tehlikesi atlattı ve büyük ihtimalle senin peşinde!

2. Notilus (Nautilus pompilius);

2. Notilus (Nautilus pompilius);

Bu canlı 500 milyon yıldır evrilmeye pek zahmet etmedi. Akıllarında başka şeyler vardı, seni mahvetmek gibi! Kabukları odacıklıdır. En arkaya hayvan yerleşir, diğer odalar gaz ile doludur. Bu gaz sayesinde yüzer fakat ufak bir detayla; ters şekilde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tabi bu sebepten ötürü sürekli bir şeylere çarparlar ve azıcık bile umursamazlar.

Kafası sizi öldürme planları ile dolu olduğu için olabilir.

3. Yılan balığı;

200 milyon yıldır ortalıkta olmasına rağmen 2011'e kadar farkına varılmadan süzülmeyi başarmış bir tür bu. Palau'da bir su altı mağarasında saklanıyormuş. Hepimiz böyle mağaralarda neler olduğunu biliriz, dünyayı ele geçirmeyi planlayan kötü adamlar... 200 milyon yıldır ne yaptığı aşikar.

4. At nalı yengeci (Limulus polyphemus);

4. At nalı yengeci (Limulus polyphemus);

450 milyon yıldır geziniyor ve nihayet savaş açmaya karar verdi. Tam olarak savaş açmadı aslında ama açması yakındır. 450 yıldır kendi başına iyi idare eden bu canlının mucizevi kanını kullanabilmek için habitatını yok ediyoruz ve bu durumdan memnun olmadıklarını anlamak zor değil.

5. Coelacanthlar (Latimeria chalumnae)

5. Coelacanthlar (Latimeria chalumnae)

Sadece ve sadece 80 milyon yıldır şimdiki formlarında olabilirler, at nalı yengeçleri tarafından tur bindirilmiş de olabilirler ama bu küçük sinsi balıklara güvenmemek gerektiğini unutmamalıyız. Herkes onların dinazorlarla birlikte neslinin tükendiğini sanıyordu ama hayır, sadece saklanıyorlardı. Sonra 1938'de aptal bir coelacanth ölünce her şey açığa çıktı. Bu hata olmasaydı, şimdiye çoktan dünyayı fethetmişlerdi.

6. Mor kurbağalar (Nasikabatrachus sahyadrensis);

6. Mor kurbağalar (Nasikabatrachus sahyadrensis);

Bu canlılar ise kurbağasal bir devrim için 130 milyon yıldır uğraşıyor. Bu kurbağalar dünyaya egemen olmak için boynun gerekli bir parça olduğuna inanmıyor ve bu konuda sağlam kanıtları var. Onların da sinsi olduklarını belirtmeye ihtiyaç duymuyoruz, 2003'te keşfedildiler ama her şey planın bir parçası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Ornitorenkler (Ornithorhynchus anatinus);

7. Ornitorenkler (Ornithorhynchus anatinus);

167 yıldır kendi işlerine bakıyorlardı ama artık bizim olan şeylere göz koydular. Bu canlılar farklı bir taktikle yaklaştılar, tatlı görünüp güvenimizi kazanarak. Sakın bu tarih öncesi acayip hayvanların sizi kandırmasına izin vermeyin. Nesilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya ve bunun olmaması için her şeyi yapmayı göze almış durumdalar. HER ŞEYİ!

8. Stromatolitler;

8. Stromatolitler;

İlk bakışta taş gibi görünebilirler ama bu sadece onların düşünmenizi istedikleri şey! Pekala, sadece taş oldukları doğru olabilir ama dünyadaki ilk yaşam türlerinden biri olan siyanobakterilerin de içinde olduğu mikroorganizmalardan oluşuyorlar. Hayvan değiller ama yaklaşık 3.5 milyar yıldır buralarda oldukları için bahsedilmeyi hak ediyorlar. Bizi ufacık bir çocuk gibi görüp küçümsüyorlar, onların açısından bakarsak pek de yanlış değil bu düşünceleri. Aceleleri de yok, almak istedikleri şeye ulaşabilmek için birkaç milyar yılı daha göze alabilecek kadar sabırlılar.

Sonuç olarak, biz daha bir tane bile tükenme tehlikesi atlatmamış, ortamın yeni çocuklarıyız ve bu kötü çocuklar neyin ne olduğunu bilecek kadar uzun süredir buralardalar. Bir gün onlar da ayaklanacak ve bu savaştan sonra belki de buraların yeni sahibi mor kurbağalar olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
18
15
8
4
2
0