Görüş Bildir
Haberler
Ufak da Olsa Mültecilere Yardımım Dokunsun Diyenlere 10 Tavsiye

Ufak da Olsa Mültecilere Yardımım Dokunsun Diyenlere 10 Tavsiye

Pınar
03.09.2015 - 12:24

'Fotoğraftan rahatsız oluyorum' diyenlerin çoğu, sorumluluk hissetmesi gerektiğini bilip, bunu hissetmedikleri için vicdan azabı da değil, yakalanma korkusu hissedenler.' -Ata Özev

Siz de fotoğraflara bakmak dışında bir şeyler yapmak istiyorsanız hem yerel hem uluslararası organizasyonlara maddi ve manevi destek sağlayarak mültecilere yardım edebilirsiniz. İşte size 10 organizasyon tavsiyesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Migrant Offshore Aid Station

1. Migrant Offshore Aid Station

MOAS – Migrant Offshore Aid Station – DONATE

Avrupa Birliği’nin Akdeniz’deki mülteci arama kurtarma bütçesi 2/3 kesilince, kendi paralarıyla bir gemi alıp binlerce mülteci kurtaranların kurduğu bir ekip. Doctors without Borders da onlarla.

Paypal'i olmayanlar için kredi kartıyla bağış yapabilecekleri başka bir link: Global Impact - Acceptiva

2. Halkların Köprüsü Derneği

2. Halkların Köprüsü Derneği

Halkların Köprüsü Derneği

İzmir’deki Suriyeli mülteciler için barınma, sığınma, bilinçlendirme çalışmaları yapıyorlar. Gidip gönüllü olabilir, maddi, ayni bağış yapabilirsiniz. Eczacı arıyorlar mesela şu aralar. Tarama çalışmalarına katılabilirsiniz, piknik yaptıklarında börek götürebilirsiniz.

3.

3.

Happy Hour Fundraiser for Small Projects Istanbul @ Café Lumiere

Yabangee sık sık mültecilere yardım projelerine destek oluyor. Mesela 4 Eylül’de saat 7’de Cafe Lumiere’de bir fundraising var, giriş 30TL. Gitsenize. Takip etsenize.

4. Small Projects Istanbul

4. Small Projects Istanbul

Contact Us | Small Projects Istanbul (SPI)Contact Us | Small Projects Istanbul (SPI)

Yabangee’nin de desteklediği Small Projects İstanbul hep gönüllü, kırtasiye malzemeleri arıyor. Bu aralar kıyafet ihtiyaçları yok. Takip edip, Türkçe öğretmek üzere gönüllü olabilir, boya ve kırtasiye malzemeleri iletebilirsiniz.

5. UNHCR

5. UNHCR

http://www.unhcr.org.tr/uploads/root/t%C3%BCrkiye%E2%80%99de_b%C3%B6lgesel_m%C3%BCdahale_plani%E2%80%99na_katilan_bm_kuruluslarinin_kazanimlari_ve_%C3%96ncelikleri_.pdf

Burada hangi kuruluşun ne yaptığı yazıyor. Okuyun. Mesela deterjan üreten bir firmada çalışıyorsanız, antiseptik pazarlaması yapıyorsanız, kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında firmanızın bu resmi kurumlarla iletişimini sağlayıp ayni bağış yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayata Destek - İnsani Yardım Derneği

6. Hayata Destek - İnsani Yardım Derneği

http://www.hayatadestek.org/tr/

Eski dijital fotoğraf makinanız var mı? Yollasanıza. Mülteci çocuklar kendi hayatlarını fotoğraflasınlar diye mesela. Mimar mısınız? İnşaat işinde misiniz? Diyin ki, elimde 20 tane duşakabin var. Mülteci kampına yollamak istiyorum. Beni yönlendirin.

7. Make a tax

7. Make a tax

Make a tax-deductible gift to help refugees | International Rescue Committee

International Rescue Committee (sağol Aslı) göçle ilgili bir çok değişik bölgede çalışmalar yapıyor. Yunanistan/Lesbos'daki mültecilere hukuki desteğin dışında barınma vb. desteklerde de bulunuyor.

8. Refugees Welcome

8. Refugees Welcome

Refugees Welcome | This is the international website of the berlin-based project „Flüchtlinge Willkommen“

Avusturya ve Almanya'da yaşayanlar için evinizi veya evinizinden bir odanızı mültecilere geçici olarak ayırmanızı sağlayan güzel bir çalışma.

9. Gezi Revir

9. Gezi Revir

GEZİ-REVİR: İLETİŞİM

Gezi revir oluşumu de belirli geçiş güzergahlarında bir çalışmalar yapmak istiyormuş. Özellikle cankurtaran sertifikası olanlar, amatör veya profesyönel denizcilik ehliyeti, deniz taşıtı olanlar ve sağlıkçılarla iletişime geçmek istiyorlar.

10. Derviş Baba

10. Derviş Baba

Derviş Baba Kahvehanesi » Suriyeli Çocuklar

Gelmeden önce lütfen telefon açın ya da facebooktan mesaj atın.

Derviş Baba Kahvehanesi de yardıma hazır olduğunu iletmiş. Zaten Suriyeli çocuklara yönelik çalışmalar yapıyorlarmış, siz de destek olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
10
2
2
1
1
0