Görüş Bildir
Haberler
UEFA, İstanbul'daki Saldırı İçin Saygı Duruşu Yapılmayacağını Açıkladı

etiket UEFA, İstanbul'daki Saldırı İçin Saygı Duruşu Yapılmayacağını Açıkladı

Enver K.
29.06.2016 - 17:10 Son Güncelleme: 29.06.2016 - 20:49

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısından sonra UEFA herhangi bir saygı duruşunda bulunmayacaklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA'dan taziye mesajı

UEFA'dan taziye mesajı

UEFA, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenlerin aileleri için başsağlığı mesajı yayımladı.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan mesajda, İstanbul'da dün meydana gelen olayla ilgili üzüntü duyulduğu belirtilerek, 'Hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyoruz. Türk halkının yanında olduğumuzu bildirmek isteriz.' ifadeleri kullanıldı.

'Saygı duruşu yapılmayacak'

'Saygı duruşu yapılmayacak'

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gerçekleşen terörist saldırının ardından Türkiye'de bir gün yas ilan edilirken, Fransa'da düzenlenen Avrupa şampiyonası'nda da bir dakikalık saygı duruşu yapılıp yapılmayacağına dair tartışmalar vardı. Zira geçen yıl Fransa'da yapılan saldırının ardından UEFA, bünyesindeki tüm organizasyonlarda maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve siyah bant takılmasını onaylamıştı.

Associated Press muhabiri Rob Harris'in verdiği bilgiye göre yarın ve sonrasında oynanacak çeyrek final maçlarında UEFA, İstanbul'daki terör saldırısı kurbanları için bir dakikalık saygı duruşu yapılmayacağını belirtti.

UEFA'nın sunduğu gerekçe ise terör, doğal afet vb. trajedilerde saygı duruşu yapılmasının ancak futbolla doğrudan ilgili olması ya da turnuvanın ev sahibi veya katılımcı ülkelerinden birini etkilemesi durumunda mümkün olacağı belirtildi.

Kararın ardından sosyal medyadaki kullanıcılardan Türkiye'nin EURO 2016 katılımcılarından biri olduğu yönünde tepkiler verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
565
253
58
20
8
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dex Dex

Ne demek saygı duruşu yok ? Konya'daki milli maçta insanların Paris kurbanlarına gösterdiği yada Belçika'da ki saldırıdan sonra bütün iyi niyetini kusan halk... Devamını Gör

ynsemrebagiban

maçtan önce 1 dakikacık, bu saldırıya kurban gidenleri ansanız ölür müsünüz şerefsizler?

merveno

Tamam da biz katılımcı ülkeydik? Amk hepinizin. Saygınızı da duruşunuzu da götünüze sokabilirsiniz.