Görüş Bildir
Haberler
Uçak Krizinden Sonra Yüz Yüze İlk Temas

Uçak Krizinden Sonra Yüz Yüze İlk Temas

ATKN
03.12.2015 - 11:08 Son Güncelleme: 04.12.2015 - 09:45

Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısı için geldiği Belgrad'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Bu temas uçak krizi sonrası yüz yüze yapılan ilk görüşme niteliği taşıyor. Lavrov yaptığı açıklamada 'Türk Dışişleri Bakanı'ndan yeni bir şey duymadım' derken Çavuşoğlu 'Sabırla ilişkilerin düzelmesini bekliyoruz ama ömür boyu da böyle gitmeyeceğini bilmemiz lâzım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Görüşme Türkiye saati ile 16.30'da başladı ve 40 dakika sürdü. 

Basına kapalı yapılacak görüşme, Türkiye'nin Suriye sınırını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki taraf arasında yapılacak ilk yüksek düzeyli görüşme oldu.

Uçak krizinin ardından gözler Erdoğan ve Putin görüşmesine çevrilmişti. Ancak Putin, Paris'teki İklim Zirvesi'nde Erdoğan'ın görüşme talebini kabul etmemişti.

Görüşme sonrası ilk açıklamalar

Görüşme sonrası ilk açıklamalar

Görüşme sonrası gazetecilere konuşan Lavrov, 'Türk Dışişleri Bakanı'ndan yeni hiçbir şey duymadık' dedi. Rusya ve Türkiye halkları arasındaki ilişkinin zarar görmesini istemediklerini belirten Lavrov, 'Türkiye'nin yaptıklarından sonra ilişkilerimiz aynı kalmayacak' diye de ekledi.

Mevlüt Çavuşoğlu ise, Rusya'nın mesnetsiz suçlamalarından vazgeçmesi ve sıcağı sıcağına alınmış kararları gözden geçirmesi temennisinde olduklarını belirterek, 'Şu anda Rusya'ya karşı aldığımız ya da öngördüğümüz bir karar yok. Sabırla ilişkilerin düzelmesini bekliyoruz ama ömür boyu da böyle gitmeyeceğini bilmemiz lâzım' diye konuştu.

AA, Al Jazeera ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
49
29
12
10
9
0