Görüş Bildir
Haberler
Üç Müslüman Gencin Katil Zanlısına İdam Talebi

Üç Müslüman Gencin Katil Zanlısına İdam Talebi

ATKN
03.03.2015 - 10:19 Son Güncelleme: 03.03.2015 - 15:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de, üç Müslüman genci öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan katil zanlısının, idam cezası talebiyle yargılanacağı bildirildi.

Kuzey Carolina Bölge Savcılığı, Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta 3 Müslüman genci öldürmekten hakkında birinci derece cinayet ve meskun mahalde silah kullanma suçlamalarıyla üç dava açılan Craig Hicks (46) için idam cezası talebinde bulunacak.

Durham County Bölge Savcısı Roger Echols, yaptığı açıklamada, Müslüman gençlerin katil zanlısı Hicks hakkında idam cezası davası açılacağını duyurdu.

Bu arada, Müslüman gençlerin öldürülmesiyle ilgili Federal Soruşturma Bürosu (FBI) incelemelerini yürütürken, soruşturmada, Hicks'in gerçekleştirdiği cinayetlerin nefret suçu olup olmadığına yoğunlaşıldı.

Hicks, Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed'i başlarından vurarak katletmişti.

Öldürülen gençlerin aileleri ve ABD'deki Müslüman toplumun temsilcileri, zanlının sosyal medya hesaplarında din karşıtı paylaşımlar yaptığına ve gençleri daha önce de tehdit ettiğine dikkati çekerek, cinayetin 'nefret suçu' olarak değerlendirilmesini istemişti.

Müslüman gençlerin öldürüldüğü Kuzey Carolina eyaletinde ayrımcılık ve sivil haklar konusunda uzman avukat Stewart Fisher de daha önce yaptığı açıklamada, olay karşısında şok olduğunu belirterek, “Öldürülen bu gençler harika insanlardı. Bu, korkunç bir şey. Bu olay, eyaletimizdeki Müslüman toplumuna yönelik hislerimizi kesinlikle yansıtmıyor. Bu suçu işleyen kişi kesinlikle iblis” ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı Barack Obama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Beyaz Saray'ın olaya kayıtsız kalmaması gerektiğine ilişkin açıklamasının hemen ardından yaptığı açıklamada, 3 Müslüman gencin öldürülmesini 'acımasız ve çirkin cinayetler' olarak niteleyerek, ABD'de hiç kimsenin dininden dolayı hedef olmaması gerektiğini ifade etmişti.

Öte yandan, Kuzey Carolina eyaletinde 2006 yılından bu yana hiçbir mahkum için idam cezası uygulanmadı.

Selçuk Acar, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0