Görüş Bildir
Haberler
Twitter Moments Kullanımda

Twitter Moments Kullanımda

Onedio Medya
06.10.2015 - 20:14 Son Güncelleme: 07.10.2015 - 16:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter, platform üzerindeki en önemli anların tweetler ile harmanlanarak bir arada toplandığı yeni Twitter Moments (Anlar) özelliğini kullanıma sundu.

Twitter, kullanıcıların Twitter alışkanlıklarını değiştirebilecek yeni bir özelliği kullanıma sundu. Twitter Moments olarak adlandırılan yeni özellik ile kullanıcılar haberleri, TV programlarını, spor ve diğer etkinlikleri tek çatı altında görebilecek.

Twitter’ın kurulduğu günden bu yana yaptığı en büyük yenilik olarak nitelendirilen Twitter Moments kullanıcıların her gün paylaşılan yüz milyonlarca tweet arasında kaybolmadan yaşanan gelişmeleri takip etmelerini ve istedikleri içeriğe ulaşmalarını sağlayacak.

Mobilde yeni bir buton olarak kullanıcıların karşısına çıkan Twitter Moments, birbirinden farklı önemli anları listeliyor. Kullanıcılar bu anlardan birine tıkladığında ise o an ile ilgili Twitter’daki GIF’ler, videolar, Vine’lar, fotoğraflar, tweetler ve daha fazlasına ulaşabiliyor. Tüm bu anlar ise tam ekran deneyimiyle kullanıcılara sunuluyor.

Twitter Moments üzerinde listelenen anları görebilmek için içerik sahiplerini takip etme zorunluluğu da bulunmuyor. Dolayısıyla ilginizi çeken bir başlığa tıklayıp konuyla ilgili öne çıkan içeriklere kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.

Twitter Moments’ın öne çıkan özelliklerinden biri de anların doğrudan paylaşılabilen bağlantılara sahip olması. Yani dilerseniz hoşunuza giden bir anıyı tüm içerikleriyle birlikte tek bir bağlantı üzerinden paylaşabiliyorsunuz. Embed özelliğinin olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Twitter Moments servisinin bir diğer güzel yanı ise, içeriklerin sık sık gösterilerek sizi rahatsız etmeyecek olması. Yani karşılaştığınız anlar günün sonunda tamamen kayboluyor ve ertesi gün yepyeni anlar ile bu servisi kullanmaya devam ediyorsunuz.

Moments bölümü an itibariyle Twitter ekibi tarafından manuel olarak yönetiliyor olsa da, burada Twitter’ın anlaşma sağladığı Bleacher Report, Buzzfeed, Entertainment Weekly, Fox News, Getty Images, Mashable, MLB, NASA, New York Times, Vogue ve Washington Post gibi yayıncıların içerikleri de bulunuyor. Twitter ise zaman içerisinde bu yayıncıların sayısının artacağını söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdilik mobilde sadece ABD’deki Android ve iOS kullanıcılarının faydalanabileceği Twitter Moments servisini, web üzerinden deneyimlemek de mümkün.

Eğer ABD’de yaşamıyorsanız yeni ve farklı bir içerik deneyimi sunan Twitter Moments servisine şimdilik web üzerinden (buradan) ulaşarak hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0