Görüş Bildir
Haberler
Twitter’da Anadolu Ajansı’nı Eleştiren 58 Kişi Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Twitter’da Anadolu Ajansı’nı Eleştiren 58 Kişi Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Batuhan
29.03.2015 - 13:16 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 08:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter’da Anadolu Ajansı’nı eleştiren mesajlar atan 58 kişi için soruşturma başlatıldı. Suç duyurusunda, şüphelilerin uzlaşma taleplerinin kabul edilmeyeceği, iddialara konu mesajlarının kaldırılması ya da hesaplarının kapatılmasına karar verilmesi de talep edildi.

Anadolu Ajansı’nın şikâyeti üzerine, Twitter’da kuruma yönelik eleştirel ve küfür içeren mesaj atanlar hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Ajansın eski genel müdürü Kemal Öztürk ile yardımcısı Ebubekir Şahin ve kurum çalışanlarının şikâyetçi olarak göründüğü soruşturmada, aralarında gazeteciler ve CHP milletvekillerinin de bulunduğu 58 şüpheli, “hakaret, iftira ve tehditin yanı sıra halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçunu işlemekle de suçlanıyor. Ajansın tarafsızlığına gölge düşürüldüğü öne sürülen suç duyurusunda kurum çalışanlarının devlet memuru olduğu da vurgulandı.

‘Tarafsız’ aday adaylığı

Suç duyurusu dilekçesinde Anadolu Ajansı’nın tarafsız ve bağımsız olduğunu savunan, eski Genel Müdür Kemal Öztürk, istifa ederek önümüzdeki haziranda yapılacak genel seçimlerde AKP’den milletvekili aday adayı oldu. Öztürk, AA Genel Müdürü olmadan önce de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın basın danışmanıydı. Haklarında suç duyurusu bulunan 58 kişi arasında gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, muhabirimiz Ahmet Şık ile Hürriyet Gazetesi yazarlarından Melis Alphan, Milliyet Gazetesi muhabiri Burcu Karakaş, Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Arslan, Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu, Fazıl Say, Metin Uca, Behzat Ç. rolüyle ünlenen Erdal Beşikçioğlu, Atilla Taş ile CHP milletvekilleri Umut Oran ve Müslim Sarı da var. Ancak söz konusu şüphelilerin mesajlarında küfür ve hakaret bulunmuyor. Suç duyurusunda şüphelilerin uzlaşma taleplerinin kabul edilmeyeceği belirtilerek şüphelilerin iddialara konu mesajlarının kaldırılması ya da hesaplarının kapatılmasına karar verilmesi talep edildi.

‘Dondurucu etkisi’

Haklarında suç duyurusunda bulunulan bazı şüphelilerin savunmanlığını da yapan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Yaman Akdeniz, bu tür soruşturmaların korku yayarak sindirmek amacı taşıdığını söyledi. “Dondurucu etki yaratılmak isteniyor” diyen Akdeniz, “Emniyet ve savcılıklar işi gücü bırakıp bu tip şikâyetleri incelemeye alıyorlar” dedi.

İŞTE O MESAJLAR

Fazıl SAY Anadolu Ajansı büyükşehirlerde önce kırsal kesimi vererek asıl sonuçları manipüle etmeye kalkışmıştır.

Can DÜNDAR Anadolu Ajansı genel müdürünün Bülent Arınç’ın eski basın danışmanı olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Ahmet ŞIK AKP-Cemaat savaşının seçim cephesindeki askerleri Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı (Cemaat) oldu. Abonelik iptali için yeterli veri.

Melis Alphan Ya bu yüz karası Anadolu Ajansı nasıl bu kadar fark koyuyor? Hayallerindeki sonuçları mı yazıyorlar?

Umut Oran CHP’nin vefakâr partilileri Anadolu Ajansı’nın haberlerine itibar etmeyin.

Ahmet Şık/Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0