Görüş Bildir

Black Eyed Peas'in ikonik çıkış şarkısı 'Where Is The Love?' 13. yılında yeniden yayınlanıyor. Üstelik bunun altında oldukça anlamlı bir sebep söz konusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2003 yılında popüler müzik dünyasına büyük bir giriş yapan Black Eyed Peas, anlamlı çıkış şarkısıyla dikkatleri üstüne çekmişti.

Şarkı, sözleri ve klibiyle büyük etki yaratmıştı.

Her ne kadar üçüncü albümleri olsa da, grubun başarılı kariyerinin ilk adımı olan albüm 'Elephunk'ta yer alan şarkıda geri vokalleri Justin Timberlake üstlenmişti. Şarkıda ayrıca Nas - One Love şarkısından ögeler kullanılmıştı.

İlk yayınlanmasının ardından tam 13 yıl geçen şarkı, bugün bir kez daha yayınlandı.

İlk yayınlanmasının ardından tam 13 yıl geçen şarkı, bugün bir kez daha yayınlandı.

11 Eylül olayları üzerine yazılan şarkının tekrar gündeme gelme sebebi elbette dünyayı saran terör olayları. Bu ayrıca Black Eyed Peas'in de 5 yıl sonra bir araya geldiği ilk şarkı. Tarihin Dünya Barış Günü'ne denk getirilmesi de anlamlı.

Grup, şarkının bir daha yayınlanmasının altında yatan nedeni şu sözlerle açıklıyor.

Bu kez şarkıya dünyaca ünlü onlarca isim de eşlik ediyor.

Mary J. Blige, Puff Daddy, Jamie Foxx, Nicole Scherzinger, Jessie J, Andra Day, Tori Kelly, Ty Dolla Sign, Usher, DJ Khaled, A$AP Rocky, The Game, Jaden Smith ve Kendall Jenner; şarkıyı seslendiren isimlerden bazıları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şarkının orijinal versiyonunun mimarlarından Justin Timberlake de onlardan biri.

Şu listeye bir bakın.

Şu listeye bir bakın.

Daha önce USA for Africa - We are the WorldHelping Haiti - Everybody HurtsBand Aid 30 - Do They Know It’s Christmas?  ve Young Artists For Haiti - Wavin' Flag gibi örneklerini gördüğümüz üzere dünyaca ünlü isimlerin bir araya gelerek söylediği bu tür şarkılar toplumsal anlamda çok etkili.

Şöhretli isimlerin şöhretlerini dünya barışına katkı sağlamak için kullanması, daha fazla duyarsızlaşmamak adına takdir edilesi.

Grubun lideri will.i.am., yeni şarkının gelirini eğitime bağışlayacaklarını açıkladı.

Grubun lideri will.i.am., yeni şarkının gelirini eğitime bağışlayacaklarını açıkladı.

Şarkıyla ilgili verdiği röportajda; 'Eğer çocukları iyi eğitseydik hem Amerika'da, hem tüm dünyada böyle şeyler olmazdı' diyen will.i.am., şarkıdan gelecek tüm geliri eğitim yatırımı olarak kullanacaklarını açıkladı. Sanatçılar eskiden Amerika'da uygulanan ve başarılı olan eğitim programlarının benzerlerini açmak için bağış yapacaklar. Özellikle matematik, bilim ve bilgisayar alanındaki eğitimi destekleyecekler.

Anlamak isteyenler için bu şarkının sözlerinde çok fazla şey var.

(İlk versiyonun tamamı için buraya, henüz çevirisi yapılmayan yeni versiyon için buraya tıklayabilirsiniz.)

İnsanlar öldürüyor insanlar ölüyor

Çocuklar acı çekiyor ve ağladıklarını duyuyorum

Öğüt verdiğini kendin uygulayabilir misin?

Ve öbür yanağını çevirebilir misin?

Baba baba baba bize yardım et

Yukarıdan bize nasihat gönder

Çünkü bazı insanlar beni sorguluyor

Sevgi nerede?

Sevgi nerede?

Sevgi nerede?

Sevgi nerede?

Sevgi, sevgi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Aylan bebeğin görüntüsüyle başlayıp, Ümran bebeğin fotoğrafıyla sona eren çarpıcı klibiyle, 2016 versiyon 'Where Is The Love?'.

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1409
447
257
40
21
11
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bellatrix

yorumlara bakıyorum da herkes boş boş konuşmuş. Başkanlarınıza hesap sorsaydınız vs vs. Adamlar şarkılarıyla, yaptıkları sanatla geniş kitlelere sesini duyur... Devamını Gör

Tuncay Sgk

Bizimkiler popülerliklerini yitirdikleri zaman çıkıp milletin oylarının rengini belirlemeye çalışıyorlar. Bir de "başkanlarınıza hesap sorsaydınız" diyenler ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Herkes kendi işini yapmış. Bu adamlar satmıyor o silahları. O konuya bir açıklık getirelim. Hem dikkat çekmişler hem de gelirleri eğitim için kullanılacak. B... Devamını Gör

Çeleddin

Dünyaya silah satan ülkenin sanatçıları Where is the love? diyor. İroniye bakar mısın. Sanırsın Suriye'yi o duruma düşüren ebem.

Ceyda Alkor

Devleti yönetenlerin yaptığını tüm halka neden bağlıyorsun amerika bu işi yapıyor diye bütün amerikan halkı ve sanatçıları da bundan sorumlu mu? o zaman erdo... Devamını Gör