Görüş Bildir
Haberler
Türkiye, Telefon Bağımlılığında 30 Ülke Arasında Lider

etiket Türkiye, Telefon Bağımlılığında 30 Ülke Arasında Lider

Emre Ordu
12.05.2016 - 21:04 Son Güncelleme: 16.05.2016 - 08:57

Uluslararası bir danışmanlık şirketinin 30 ülke üzerinde yaptığı araştırmaya göre Türkiye akıllı telefon bağımlılığında dünya birincisi konumunda. Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'deki kullanıcılar günde ortalama 71 kez, yani yaklaşık 15 dakikada bir telefonuna bakma ihtiyacı duyuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TeknoYo'da yer alan habere göre, Uluslararası danışmanlık şirketi Deloitte tarafından 2011 yılından bu yana yapılan “Global Mobil Kullanıcı Araştırması”nın 2015 sonuçları yayınlandı. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 ülkeden 49 bin katılımcıyla gerçekleştirilen araştırma, mobil cihaz kullanımının geldiği nokta hakkında önemli veriler sunuyor.

Türkiye’den 18-50 yaş arası 1000 kişinin katılımıyla ortaya çıkan sonuçlara göre Türkiye akıllı telefon bağımlılığının en yüksek olduğu ülke. Türkiye’deki kullanıcılar günde ortalama 71.7 kez cep telefonunu kontrol ediyor, bu da yaklaşık 15 dakikada bir ekran yüzü gördüğümüz anlamına geliyor. (Ortalama 7 saatlik uyku dışındaki zamana göre)

5 Türk kullanıcıdan biri ‘bağımlı’

5 Türk kullanıcıdan biri ‘bağımlı’

Türkiye'deki cep telefonu bağımlılığı Rusya, Almanya, İngiltere, Fransa gibi Avrupa'nın diğer ülkeleriyle kıyaslandığında oldukça yüksek. Türkiye'deki bağımlılık verileri bu ülkelerin iki katından bile fazla durumda.

Türkiye'deki akıllı telefon kullanıcıların yüzde 22'si, yani yaklaşık 5'te biri bağımlı durumda.

Akıllı telefon bağımlılığında Türkiye'yi yüzde 68.9 ile Brezilya ve yüzde 63.9 ile Meksika takip ediyor.

Gençler uygulamalara ayda 7.5 TL harcıyor

Gençler uygulamalara ayda 7.5 TL harcıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Raporun ortaya koyduğu diğer bir veri de gençlerin uygulamalar için ayda ortalama 7.5 TL’yi gözden çıkardığı.Her 10 kişiden 9’u, uyandıktan sonra 15 dakika içerisinde cep telefonunu mutlaka kontrol ediyor ve yarısının yaptığı ilk şey sosyal medya hesaplarını ve mesajlarını (anında mesaj ve SMS) kontrol etmek oluyor. Bu kesimin yüzde 77’si toplu taşıma araçlarında, yüzde 52’si de TV izlerken düzenli olarak telefonlarını kullanıyor.

Ayrıca kullanıcıların yaklaşık yüzde 20’si, karşıdan karşıya geçerken ve araç kullanırken akıllı telefonunu kullandığını belirtiyor; bunu sürekli ya da çok sık yaptığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 7.

Fotoğraf çekip paylaşma liderliği de bizde

Fotoğraf çekip paylaşma liderliği de bizde

Her iki kullanıcıdan biri, çektiği fotoğrafları günlük olarak sosyal medyada paylaşıyor. Bu oranla Türkiye, hem akıllı telefonunu fotoğraf çekmek için kullanma, hem de bu fotoğrafı sosyal medyada paylaşmada Brezilya, Çin, Rusya, İngiltere, Almanya gibi pek çok ülkeyi geride bırakıyor.

Dört kişiden üçü, üç yıla kalmadan telefonunu yeniliyor

Dört kişiden üçü, üç yıla kalmadan telefonunu yeniliyor

Raporda ayrıca Türkiye'deki kullanıcıların ne kadar sık telefon yeniledikleri de ortaya konuluyor.

Raporda belirtildiğine göre, Türkiye’deki kullanıcılar telefon değiştirme hızı oldukça yüksek bir profile sahip. Buna göre kullanıcıların yüzde 80’i, 3 yaşın altındaki telefonları kullanıyor. İkinci el telefon kullananların oranı ise  sadece yüzde 14.

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
472
232
157
95
42
41
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tanrısız Gitarist

Cafeye gidelim diyoruz, sohbet edicez falan sanıyorum. Bi baktım herkes telefona gömülmüş sipariş verdikten sonra amk

Enes Duran

Geçen gün tavla oynadık bi el 30 dk sürdü.Her hamleden sonra whatsapp'tan mesaj yazıyor yok böyle bişe :D

Pasif Kullanıcı

aylık 1000 lira alan adamın elinde iphone var bu tamamen özentilik. Mekana gidince hemen telefonlar masanın üstüne koyulur ama hesabı ödemeye gelince ''kanka... Devamını Gör

dilara

Biz neden sadece böyle şeylerde birinci oluyoz lan.