Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Tarihinin En Büyük 'Uyuşturucu Hap' Operasyonu

Türkiye Tarihinin En Büyük 'Uyuşturucu Hap' Operasyonu

ATKN
20.11.2015 - 10:44

İçişleri Bakanlığı'nca Hatay'da düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 10 milyon 926 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine ve İçişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu Madde ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde uluslararası bir suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldı. Ekiplerin takibi sonucu, Hatay Emniyet Müdürlüğü Narkotim görevlilerince  il merkezinde belirlenen adreslere 18 Kasım saat 18.30'da çok sayıda polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Narkotik dedektörü köpeklerin de kullanıldığı operasyonda, Suriye'de imal edilerek, Türkiye üzerinden deniz yoluyla Körfez ülkelerine sevk edilmeyi bekleyen yaklaşık bin 300 kamyon yağ filtresi içine zulalanmış 7 milyon 326 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyon kapsamında ayrıca, 19 Kasım'da saat 18.00'de yine Hatay il merkezinde tespit edilen bir depoya baskın düzenlendi. Depoda yapılan arama sonucunda paketlenmiş ve satışa hazır halde 3 milyon 600 bin adet uyuşturucu hap bulundu.

Örgütünün organizatörü ile 2 Türk şüpheli gözaltında

Örgütünün organizatörü ile 2 Türk şüpheli gözaltında
İçeriğin Devamı Aşağıda

Baskınlarda suç örgütünün organizatörü ve Suriye'de üretilen uyuşturucu hapların Türkiye üzerinden naklini koordine eden Suriye uyruklu bir kişi ile 2 Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Yakalanan toplam 10 milyon 926 bin (1 ton 831 kilogram) adet uyuşturucu hapın, bugüne kadar Türkiye'de ele geçirilen en büyük miktar olduğu belirtildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
10
10
5
5
5
0