Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye ile İsrail Arasındaki Görüşmelerde Son Aşama'

'Türkiye ile İsrail Arasındaki Görüşmelerde Son Aşama'

Onedio Medya
20.06.2016 - 09:17 Son Güncelleme: 20.06.2016 - 11:09

Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesine yönelik görüşmelerde sona gelindi. İsrail basınına yansıyan bilgilere göre, iki ülke arasında uzlaşmaya varılamayan tek konunun 'Hamas'ın İstanbul'daki askeri temsilciliğinin kapatılması' olduğu belirtiliyor. Tarihi anlaşma için gün de verildi.  İki ülke temsilcileri 26 Haziran'da bir Avrupa başkentinde 'muhtemelen son kez' bir araya gelerek uzlaşmaya varacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haaretz'in haberine göre, üst düzey bir İsrail Dışişleri yetkilisi, iki ülke temsilcilerinin 26 Haziran'da bir Avrupa başkentinde “muhtemelen son kez' bir araya gelerek uzlaşmaya varacaklarını açıkladı.

Yetkili, iki ülke arasındaki görüşmelerde üzerinde henüz uzlaşmaya varılamayan tek konunun, Hamas'ın İstanbul'daki askeri temsilciliğinin kapatılması olduğunu belirterek, bu konunun da önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda çözüme bağlanmasının çok yüksek bir olasılık olduğunu bildirdi.

Aynı yetkili, nihai anlaşmanın geçen Mayıs ayı içinde tamamlanmasının beklendiğini, ancak Davutoğlu'nun istifa etmesi nedeniyle son görüşmenin Haziran ayına sarktığını kaydetti.

Öte yandan Ynet'e konuşan İsrailli üst düzey bir yetkili, 'Müzakereleri yüzde 95 oranında tamamladık. Sadece bazı detaylar kaldı' dedi ve kısa süre içinde anlaşmanın sağlanabileceğini belirtti.

İki ülkenin ilişkileri 6 yıl önce meydana gelen Mavi Marmara saldırısından sonra dibe vurmuştu...

İki ülkenin ilişkileri 6 yıl önce meydana gelen Mavi Marmara saldırısından sonra dibe vurmuştu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

2010 yılında Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail komandolarının baskın düzenlemesi sonucunda 10 Türk hayatını kaybetmişti. Bu olay iki ülke ilişkilerinde ciddi krize neden olmuş, Ankara ilişkilerin normalleşmesi için özür dilenmesi, tazminat ödenmesi ve Gazze ablukasının kaldırılması taleplerinde bulunmuştu. 

İsrail Ankara'nın özür talebini yerine getirmişti.

Gazze ablukası

Gazze ablukası

Neredeyse tamamlandığı belirtilen anlaşmanın önündeki bir diğer önemli engel ise Türkiye’nin Gazze Şeridi’ne serbest erişim hakkı istemesi.

Türk gemilerinin doğrudan Gazze’ye erişim talebi, İsrail’in kabul etmeye hazır olmadığı bir adım olarak görülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
19
15
15
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

aslinda yahudilerle turklerin bir sorunu yok, araplarin yahudilerle sorunu var, biz arapmiyiz?

Pasif Kullanıcı

İsrail'de yaşayan Hristiyan Arapların da aslında İsraille sorunu yok. Hatta İsraili tezek kokan arap devletlerine tercih ediyorlar. Sadece müslümanların İsra... Devamını Gör

Ahmetcan Oral

Filistini tek kalem de sildi bizimki. Artık filistin ziyaretini paralel evrende yapar.

Pasif Kullanıcı

o kadar kola döktük la ne oldu şimdi :D

Pasif Kullanıcı

Çok komikmiş... Ben sevmediğimden içmem. Asalaklıktan değil...