Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’den ABD’ye Göç Dalgası: Ünlü Sanatçılar Dahi Ülkeyi Terk Etmek İstiyor

etiket Türkiye’den ABD’ye Göç Dalgası: Ünlü Sanatçılar Dahi Ülkeyi Terk Etmek İstiyor

Ulaş
21.05.2016 - 12:16

Türkiye’de giderek artan terör olaylarından, ekonomik ve siyasi istikrarsızlıktan, çocuklarının eğitimi ve geleceğinden endişe duyan çok sayıda Türk vatandaşı, Amerika’ya yerleşmenin yollarını arıyor. ABD’de yaşayan Türkler, özellikle son aylarda Türkiye’deki akraba ve tanıdıklarının kendilerine ulaşıp Amerika’ya yerleşmenin yollarını aradıklarını belirtiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika’da yaşayan Türkler’in, yaşanan talep patlamasıyla ilgili iddialarını araştıran Amerika’nın Sesi, konuyla ilgili uzmanlara “Türkiye’den ABD’ye yeni bir göç dalgası mı başlıyor?” sorusunu yöneltti.

Avukat Nurhayat Kınay, New Jersey eyaletinde Türkiye’den Amerika’ya yerleşenlere ve bölgede yaşayan yerleşik Türk nüfusa göçmenlik hukuku danışmanlığı yapıyor.

İstanbul Barosu’na 40 yılı aşkın bir süredir verdiği hizmet nedeniyle geçtiğimiz ay onur ödülü alan Kınay, kurduğu, “Amerika Muhtarlığı” adlı internet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla da Türkiye’den Amerika’ya yerleşmek isteyen kişilere yardımcı oluyor.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Kınay, son 7-8 ayda Amerika’ya yerleşmek isteyen Türkler’in sayısında patlama yaşandığını söyledi. Kınay, “Özellikle Facebook sayfamıza bu günlerde, ‘Amerika’ya nasıl yerleşebiliriz?’, ’Nasıl gelebiliriz?’ ,’Vize aldıktan sonra zorluklarımız nelerdir?’ gibi sorulan sorularda korkunç bir artış oldu,” dedi.

'Ülkemdeki insanların tedirgin yaşaması beni üzüyor'

'Ülkemdeki insanların tedirgin yaşaması beni üzüyor'

Türkiye’den Amerika’ya artan yerleşme isteğinde yaşanan patlamanın kendisini üzdüğünü ifade eden Kınay, “Dolayısıyla bu da beni çok üzmeye başladı. Benim ülkemdeki insanların böylesine tedirgin yaşamaları her vatandaş gibi beni de üzüyor. İnsanların bu durumlarını çözebilmek için yoğun bir çaba başlattık. Onların burada çalışma izinleri, burada nasıl kalabilecekleri, çocuklarının okula yazdırılması gibi konular nasıl olabilir, bunlar üzerinde çalışmalar yapıyorum,” dedi.

'Sanatçılar da ülkeyi terk etmek istiyorlar'

'Sanatçılar da ülkeyi terk etmek istiyorlar'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’den çok sayıda Amerika’ya yerleşme talebiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Kınay, “Türkiye’de maddi durumu çok iyi olan şarkıcılar, sanatçılar bile buraya gelmek istiyorlar. Sadece çocuklarını o korku ortamında yetiştirmek istemediklerinden. Vatandaşlar burada nasıl bir yol izleyeceklerini, ‘Türklere yönelik mi iş yapmamız gerekir? Yoksa araba yıkama yeri mi açalım?’ gibi sorular soruyorlar. Parası olan Türkler EB-5 vizesi var, ona ilgi gösteriyorlar. Amerikan hükümetinin kurduğu projelere ortak olup bu ülkeye gelmek istiyorlar ve onun araştırmasını yapmamı istiyorlar. Maddi durumu çok iyi olmayanlar da E1 – E2 vizesi alarak yatırım yapmak için gelmeye çalışıyorlar. Bunları da oradaki evlerini satarak yapacaklar,” dedi.

  • VOA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
605
367
257
164
48
40
37
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

parası olana bu ülke gayet güvenli neden öyle diyorsunuz ki, ben hiç doğuda şehit olan iş adamı oğlu veya milletvekili bakan oğlu görmedim, gözüyaşlı olanlar... Devamını Gör

isimsizim

"Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını “yaşanmaz”laştıranlardır." - Cemil Meriç

Pehlevi

Ulan öğretmenim ben. Benim bu ülkeye en fazla ne kadar zararım olmuş olabilir? 2 gün fatura geciktirmekten büyük ne yaptım da bu vatanı yaşanılmazlaştırdım? ... Devamını Gör

dilara

ülkeyi yaşanmaz hale getirenler utansın