Görüş Bildir
Haberler
Türkiye ABD'den Gülen'in Tutuklanmasını Talep Etti

Türkiye ABD'den Gülen'in Tutuklanmasını Talep Etti

ATKN
19.07.2016 - 15:47

Türkiye Fethullah Gülen'in iadesi için adım attı. Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen'in iadesi için ABD'ye başvuru yapıldığını açıklamıştı. Türkiye, iki ülke arasındaki anlaşmalar kapsamında 'iadesi gerçekleşene kadar' Gülen'in tutuklanmasını talep etti...

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Gülen'in iadesiyle ilgili resmi başvurunun kendilerine ulaştığı ve değerlendirme sürecinin başladığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, iki ülke arasındaki anlaşmalar kapsamında Türkiye'nin ABD'ye iki dosya gönderdiğini ve iadesi gerçekleşene kadar Fethullah Gülen'in tutuklanmasını talep ettiğini aktardı.

Adalet ve Dışişleri Bakanlığı'na iki ayrı yazı

Türkiye, ABD Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na iki ayrı yazı gönderdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen yazıda, iadenin talebi ve hukuki sürecin Türkiye Cumhuriyeti'ne bildirilmesi istendi. Adalet Bakanlığı'na yazılan yazıda ise tutuklanması talep edildi. 

  • Bursa'daki İdare Mahkemesi'nin gıyabi tutuklama talebi ve ayrıntıları,

  • İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 17 Aralık 2016 tarihli kararı, tutuklanma kararı dosyalar arasında yer alıyor. 

İsnat edilen suç ise: 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek.'

15 Temmuz henüz dosyalarda yer almıyor

15 Temmuz henüz dosyalarda yer almıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi bu dosyalarda henüz yer almıyor. Ancak onun da iddianamenin hazırlanmasının ardından gönderileceği bildirildi.

Resmi başvuru ABD'ye ulaştı

Resmi başvuru ABD'ye ulaştı

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili resmi başvurunun kendilerine ulaştığını ve değerlendirme sürecinin başladığını bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
37
20
10
7
5
4